Köket
2008-12-29 kl:16:25:05 Allmänt | Kommentera här (3)

Renoveringen fortskrider, om än ganska så långsamt! Jag känner dock att jag gillar det och kommer trivas i mitt nya kök.


Tapetsering i kök pågår


Det börjar helt klart likna nåt


En provisoriskt uppsatt fläkt (vi har ännu inget kakel).


Ny hårfärg
2008-12-29 kl:16:18:59 Allmänt | Kommentera här (3)

Kära Lillsyster blev för nån vecka sedan mycket mer brunett än tidigare (tjejen har gått från platinablond till superbrunett- rent ut sagt skitsnyggt). Jag hade idag en tid inbokat hos Kusin Frisör. Varit i valet och kvalet om även jag skulle bli brunett. Väl på salongen bestämde jag mig ganska omgående att så fick det bli!


Jag är inte längre blond...


...utan istället brunett

En julklapp
2008-12-29 kl:16:09:02 Allmänt | Kommentera här (1)

Glömde visst visa er min julklapp till Mr. Muscle. Jag tror han blev nöjd.Mannen ska få köra Ferrari eller Lamborghini i vår.


Förkyld
2008-12-29 kl:15:57:38 Allmänt | Kommentera här (1)

Jag är förnärvande en superförkyld tjej. Näsan rinner, halsen ömmar och huvudet dunkar. Det är jobbigt, väldigt jobbigt! Jag tycker väldigt synd om mig själv (tyvärr verkar jag vara den enda i min omgivning som gör detta).
Funderar starkt på att inta soffläge...

Barnvakt
2008-12-29 kl:15:57:29 Allmänt | Kommentera här (1)

Igår förmiddag var vi barnvakt åt Mr. Muscles lillebror. Han är 8 år och underbart lättsam. Killen höll sig sysselsatt i 3 timmar med hjälp av ett Playstation (vilket innebar att jag själv kunde vila på soffan, me like).
Kan man beställa så lätta barn den dagen man själv planerar bli gravid?

Tapetsering
2008-12-27 kl:17:12:38 Allmänt | Kommentera här (2)

Jaha idag var det så dax att börja tapetsera i köket. Mr. Muscle klargjorde lite tidigare idag att jag var tvungen att hjälpa till eftersom det är jag som kan tapetsera. Jag har totalt tappat sugen för att lyfta ett finger till för köket och demonstrativt parkerat mig framför datorn.
Tyvärr är det inte helt enkelt att göra sig osynlig och det är väl bara att hjälpas åt!


Om man inte har några riktiga knäskydd, men ändå vill undvika skadade knän, då får man ta det man har!


Min kära Far tyckte synd om mina knän och fixade mig ett par riktiga, lyxiga knäskydd.
Tack!


Juldagskalas
2008-12-27 kl:17:10:21 Allmänt | Kommentera här (0)

På Juldagen var det så återigen dax för det årliga "hemvändarkalaset" på Månen. Mr. Muscle jobbade och i hemmet befann sig jag, Mickur, den Kvinnliga delen av Folket från Böj samt Lillsyster. En mycket trevlig tillställning som fortsatte i kö på Månen. Väl därinne var det packat med berusade människor.
En trevlig kväll som kantades av sprit, armbågar, svettdoft och många välbekanta ansikten.


Sluta andas
2008-12-27 kl:17:07:18 Allmänt | Kommentera här (0)

Häromdagen bad jag Mr. Muscle att sluta andas. Detta låter mycket mer elakt än vad det egentligen är. Vi låg i soffan och myste. Mannen började helt plötsligt andas högre än vad man normalt brukar (han var på väg att somna och inget annat). Detta föranledde en viss irritation från min sista och jag utbrister "Men kan du sluta andas eller?" Jag menade självklart att han inte skulle andas så högt...

Julen
2008-12-27 kl:17:03:52 Allmänt | Kommentera här (0)

Så var julen över. Jag kunde inte ens innan förstå att det återigen var dax för denna högtid...
Tiden fram till 14:00 tillbringades på Ingen Vidare Avdelning. Hade en trivsam dag med lagom mängd patienter. Därefter styrdes kosan mot Hammarö och Farmor. Massor med mat, klappar och TV. Åkte så hem till Mr. Muscles mamma och hämtade upp Mr. Muscle för att fara vidare hem till Föräldrarna (som jag redan träffat hos Farmor). Mer mat, klappar och babbel.
Vid den här tiden började John Blund kasta grussand i ögonen och det var dax att bege sig hemåt. Jag och Mr. Muscle öppnade återigen klappar...

Våffeltajm
2008-12-22 kl:22:32:30 Allmänt | Kommentera här (1)

Jag har precis kommit hem från Ingen Vidare Avdelning, parkerat mig framför datorn då jag hör ljudet från en...elvisp. Mr. Muscle tillverkar våfflor i massor.
Mannen har slitit på jobbet hela dagen, slitit med köksrenoveringen hela kvällen å nu är det han som steker våfflorna.
Det är någon som får en fin julklapp i år!

Våfflor
2008-12-22 kl:12:08:44 Allmänt | Kommentera här (0)

Jippikajej!
Idag har jag börjat ställa in lite saker i våra nya fina köksskåp. Gissa om jag blev lycklig då en saknad köksmaskin dök upp. Ikväll blir det äntligen våfflor mina vänner!

Sleeptalker
2008-12-21 kl:13:03:45 Allmänt | Kommentera här (0)

Härom natten drömde jag en lite creepy dröm. Drömmen handlade om en mycket gammal dam (vitt krulligt hår) med maskingevär, ett sommarstugeområde, min alarmsignal på mobilen samt kapten Jack Sparrows "Black Pearl".
Den gamla damen med maskingeväret gick runt och spred skräck bland gästerna i sommarstugeområdet genom att mejja ner alla hon kunde hitta. Lyckligtvis lyckades någon eliminera denna läskiga gamla dam från jordens yta. Då det var dax att begrava eländet skulle detta göras ute till havs (fråga mig inte varför inte hennes nära och kära kunde begrava henne).
Ombord på "Black Pearl"seglade vi i våldsam fart fram i den Karibiska Övärlden till tonerna av min alarmsignal (den är något reaggeinspirerad).
Igår morse då mitt alarm ringer säger Mr. Muscle "Snälla, byt alarmsignal. Jag är rädd för tanten!" (Jag tror bestämt detta sades i sömnen, mannen tedde sig aningen vimsig.)

Här händer det grejer...
2008-12-21 kl:12:52:11 Allmänt | Kommentera här (1)

Oj oj oj, här händer det grejer...Jag börjar skåda ett kök, (åtminstone har det slutat likna förödelsen efter andra världskriget och mer börjat likna ett mindre jordbävningsdrabbat område).
Skåpen har kommit på plats och nu ska lördagskvällen ägnas åt att lägga golv.
Mycket nöje!


Sliter...


Ett svart, massivt trägolv, förnärvarande något skitigt


Ibland måste man ta en paus

Om ni undrar vad Mr. Muscle gör när jag arbetar så kan jag säga: ingenting (moahhaaha, där ljög jag big time)

Kakelugn
2008-12-21 kl:12:30:20 Allmänt | Kommentera här (0)

Igår fick vi reda på att det tidigare funnits 3 (tre) kakelugnar i vår lägenhet!
Idag finns det 0 (noll)...
Man kan ju undra vilken idiot som bestämde sig för att ta bort dessa, SKÄMS på sig!

Ett golv
2008-12-18 kl:16:27:01 Allmänt | Kommentera här (0)

ÄNTLIGEN, har vårt köksgolv har behagat anlända till XL Bygg!
Känns helt ofattbart...Vi har ju faktiskt bara väntat i fem (5) veckor! Att ett nyöppnat ställe är så orädda om sina kunder är för mig ett mysterium, men en sak är klar: jag kommer ALDRIG mer beställa något från XL Bygg i Karlstad.

Julklappar
2008-12-18 kl:16:23:49 Allmänt | Kommentera här (5)

Idag hade jag planerat köpa de sista julklapparna. Pappa och Farmor är de som är kvar på listan. Pappa önskar sig aldrig något och när man frågar Mamma vad Pappa vill ha så menar hon på att "nämen köp ingenting till oss, spar pengarna istälet". Nu hör till saken att vi syskon hört denna harang de senaste 10 åren och Föräldrarna vet att de ändå får något (så varför inte bara önska sig nåt!)
Kikade runt på stan, mer och mer stressad samt aningen irriterad. Ringde till Lillasyster som var på väg in till stan (lucky me). Det hela slutade med att jag slapp handla, Lillasyster och Stoffen fixade present till pappsen (tack mina godingar)!

(BTW, Farmor är fortfarande ett problem, tips?
)

Frisör
2008-12-18 kl:16:17:28 Allmänt | Kommentera här (0)

Igår kväll gjorde jag något mycket roligt. Jag klippte Mr. Muscle! Mannen har under en längre tid tyckt att han varit mycket långhårig, personligen gillar jag hans något yviga frisyr. Men, för att ändå få tyst på gnället erbjöd jag mig att "klippa topparna" på honom. Mr. Muscle tittade lite skeptiskt på mig och mumlade något ohörbart till svar. Han undrade tydligen om jag någon gång tidigare klippt någon. Nä, det var visst värre med det. Men, modig som han är letade han fram saxen och vi var igång. Mr. Muscle alldeles livrädd och stel som en staty. Miss V asgarvandes och några naglar fattigare. Proceduren tog ca 1 timme och efteråt var jag ganska nöjd. Tror även Mr. Muscle var ganska nöjd, han avböjde dock erbjudandet om att anställa mig som frisör...

Smycke
2008-12-16 kl:20:32:45 Allmänt | Kommentera här (1)

Idag fick jag ett paket på posten (me like paket). Det hela var en egopresent till mig själv, men samtidigt en överraskning till Mr. Muscle.


Numer bär jag alltid min älskling snyggt runt halsen.

(Liknande smycken finns att beställa på www.designatenga.com. Väl värt ett beök!)

Ett blombud
2008-12-16 kl:20:14:58 Allmänt | Kommentera här (1)

Döm om min förvåning när det idag ringde på porttelefonen på Ingen Vidare Avdelning (detta är givetvis ingen ovanlighet, den ringer ca 3000 gånger per dag). Utanför står en man med ett blombud till Miss V. Trodde först det var blommor till avdelningen och frågade undersköterskan som svarat varför just jag var tvungen att hämta blommorna. När jag insåg att det faktiskt var till mig personligen började jag fundera på vilken patient jag möjligtvis hade behandlat med sådan kärlek (hell yeah, det gör jag ju alltid!) att det behövdes ett helt blombud för att tacka.
Då jag mottagit blommorna och öppnat omslagspappret insåg jag givetvis att de var från världens bästa Mr. Muscle. Alldeles generad (detta är däreomt en stor ovanlighet) fick jag svara på mina arbetskamraters nyfikna frågor om varför min sambo var så romantisk...För att han bara är det kraxade jag fram och pep ut i personalrummet!


Det kan kanske ha något med den utomordentligt jobbiga köksrenoveringen att göra...

Kall mat
2008-12-15 kl:12:40:52 Allmänt | Kommentera här (0)

Dagens lunch: Pasta med (KALL) laxsås

Purjolök
Havregrädde
Citron
Salt
Svartpeppar
Kallrökt lax
Valfri pasta

Hacka purjolöken och fräs i en gryta. Sänk värmen och tillsätt havregrädden. Låt puttra en stund. Tillsätt saften av en halv citron. Krydda efter smak. Sänk värmen ytterligare och tillsätt laxen (klippt i bitar). Låt det bli varmt. Lyft nu av grytan och koka pastan (eftersom du endast har EN platta som funkar på spisen). Då pastan är klar är det bara att äta. Förhoppningsvis har du inte fullkornspasta som ska koka i 13 minuter, då hinner pastasåsen bli väldigt kall. Det är inte gott alls... 

Psykbryt nr. 2
2008-12-15 kl:12:27:48 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag kom det andra psykbrytet...
Jag har till att börja med våldsamt ont i magen och är inte alls motståndskraftig mot krångel. Köket går mig nu ganska snabbt på nerverna och det krävs väldigt lite för att humöret ska rinna över.
Mr. Muscle hade varit snäll och ställt in min lilla, lilla spis i köket (tyckte väl jag kunde laga maten på rätt ställe). Det enda var att han glömt/inte orkat/struntat i att fixa med uttag/förlängningssladd. När jag skulle laga mat funkade inte spisen, jiipiii. Eftersom jag inte orkade rota runt efter en förlängningssladd bar jag helt sonika ut den lilla, lilla spisen tillbaka in i vardagsrummet...Tung som attan var den och jag var om tänkbart ännu argare!
Skickade ett lite argt sms till Mr. Muscle där jag upplyste honom om att jag hatar hela tillvaron (ångrade mig givetvis ganska omgående men det orkade jag inte erkänna.)
Jag förstår inte varför mitt humör ska gå ut över den som verkligen gör allt både för mig och för köket, suck!

Förlåt älsklingen min, men har man humör så har man...

Tjejkalas
2008-12-15 kl:12:05:23 Allmänt | Kommentera här (3)

I lördags var det dax för tjejkalas här i vårt röriga hem.
Gästerna fick dricka ur plastglas och inte befinna sig i köket (vi satt därför 11 tjejer runt vardagsrumsbordet, aninges trångt). Kalaset blev i alla fall lyckat och vi avslutade på Månen.


En utmaning
2008-12-15 kl:10:23:38 Allmänt | Kommentera här (4)

Har blivit utmanad av kära Lillasyster!

5 platser där jag har bott:
-Stodene
-Bjällerud
-Herrhagen
-Viken
-Mitt i stan

5 jobb jag har haft:
-Målare på NCC
-Fritidsledare på Fritidsgården i Kil/Fagerås
-Vårdbiträde på G-Gården
-Undersköterska på avd. 34
-Sjuksköterska på avd. 8 (nu på IVA)

5 saker i min handväska: (jag är grymt dålig på att använda handväska)
-Nycklar
-Plånbok
-Mobil
-Näsdukar
-En å annan förbrukad inköpslista

5 saker i min frys:
-En björn som gått i ide
-Is
-Kanske ett paket kyckligfilé
-Som ni ser, jag har ingenting i min frys! Så här i renoveringstider gapar den oändligt tom...

5 saker i min bil:
-Mig själv
-Ganska dåliga cd-skivor
-Massa PET-flaskor som jag aldrig orkar panta
-En Brassestol från i somras (shit vad lat jag är)
-Nån medpassagerar lite då och då

Nu tänker jag i min tur utmana Batgirl och Darkangel!
Mycket nöje...

Sudoku på toa?
2008-12-12 kl:10:03:33 Allmänt | Kommentera här (1)

Gick tidigare idag förbi Lagerhaus. Tittade in i deras skyltfönster och vad skådar jag där mitt bland alla julattiraljer? Jo, Sudokutoalettpapper!
Ursäkta mig, men vad är meningen? Tänk er att ni sitter där på toaletten och ska lösa en Sodoku (på papper), vad skulle ni använda för penna? Inte gärna blyerts med tanke på att siffrorna inte kommer synas, inte gärna tusch med tanke på att benen skulle bli alldeles kladdiga, inte gärna bläck med tanke på att pappret bara skulle trasa sönder. Hur skulle ni (om ni nu fann en bra penna) gå tillväga för att lyckas lösa Sodokun, pappret kommer förmodligen enbart krulla ihop sig/ gå sönder/ vecka sig.
Och sen då, då det är dax att torka sig...Mmmm, just det, skulle du vilja torka dig med ett alldeles sönderklottrat Sodokutoalettpapper?
Nä, tacka vet jag Edet Maxi!

Ledig?
2008-12-11 kl:14:16:31 Allmänt | Kommentera här (3)

Idag tror jag att jag är ledig. Anledningen till att jag inte riktigt vet är att jag riskerar bli inringd. Vi har förnärvarande mycket ont om patienter på Ingen Vidare Avdelning (kors i taket, har typ aldrig hänt). Därför kan man, om man är snäll, lyckas få ledigt med kort varsel. Man får hålla sig i krokarna och vara beredd på att i ilfart infinna sig på jobbet om helvetet skulle braka lös (eller om snöovädret skulle medföra att många bilar halkar i diket). Nu håller vi alla tummar för att ingen skadar sig allvarligt och att jag slipper gå till jobbet!

Julbord
2008-12-11 kl:14:11:02 Allmänt | Kommentera här (0)

Igår kväll var delar av Ingen Vidare Avdelning på Munkens julbord.
Efter två tallrikar mat och lika många med efterrätt var jag mätt, läskigt mätt. Efter en öl och en drink på Arena Bar var jag nära "kräkningsgränsen"-mätt. Då jag vaknade imorse var jag vrålhungrig!
Skumt...

En "nästan-stöld"
2008-12-11 kl:14:03:51 Allmänt | Kommentera här (2)

Jag och Lillasyster är ute och shoppar. Inne på Vero Moda hittar vi båda en varsin ljuvlig klänning. Kosan styrs mot provhytterna. Väl därinne börjar Lillsyster asgarva. Jag fattar inget och är lika snabbt ute ur provhytten igen. På Lillasysters jackhuva hänger ett lila halternecklinne, med galgkroken fint fäst i huvans rävsvans!
Vi funderar fortfarande hur den hamnade där.

Var det kanske någon som ville sätta dit Lillasyster?
Kanske någon som ville att Lillasyster skulle stjäla tröjan åt denne?
Kanske någon som tyckte Lillsyster skulle bli vacker i linnet och ville att hon skulle prova det?
Eller var det helt enkelt en liten hustomte?

Roligt var det i alla fall och pinsamt kunde det sannerligen ha blivit!

En överaskning
2008-12-08 kl:18:47:49 Allmänt | Kommentera här (1)

När jag kom hem från mitt spinningpass (som jag faktiskt klarade med bravur) stod Mr. Muscle och lagade mat. Det hela var en något komisk syn.
En vädigt, väldig stor människa brevid en väldigt, väldigt liten spis.

Den stora, stora människan (lätt att älska) och den lilla, lilla spisen (lätt att hata).

Nåväl, Mr. Muscle gör verkligen allt i sin makt för att hålla mitt humör i schack och jag beundrar hans tålamod. Han har hela helgen fått höra hur illa detta renoveringsprojekt är och att jag tappat all ork och energi (samt mitt hår) av att inte få äta min, riktiga, hemlagade mat...
Idag smakade det dock ljuvligt med ungsbakade rotfrukter, chivapcci och tzatsiki!

Åhh nej
2008-12-08 kl:12:56:38 Allmänt | Kommentera här (0)

Min trötta hjärna påminde mig precis om att jag faktiskt bokat ett spinningpass till klockan fyra idag. Åhhh vad jobbigt!
Giv mig styrka...

Trött, tröttare, tröttast
2008-12-08 kl:12:53:46 Allmänt | Kommentera här (0)

Jag är trött. Så otroligt trött. Jag har jobbat natt vilket innebär att jag nu är tröttast.
När jag kom hem imorse (trött, hungrig och eländig) fann jag en supergullig lapp i badrummet. Mr. Muscle hade, innan han gick till jobbet, placerat en alldeles fantastiskt söt post-it på badrumsspegeln. Fick en varm känsla i hela kroppen och somnade lycklig (mannen är bäst).
Nu är jag återigen vaken (ungefär 4 timmar senare) fortfarande trött, hungrig och eländig. Gårdagens pizza finns kvar i kylen, ska bara uppbåda energi till att värma och tugga...

Julshopping
2008-12-05 kl:14:55:28 Allmänt | Kommentera här (1)

Tillbaka efter en vända på Begvik och en vända på stan. Några mängder med julklappar blev det dock knappast, både jag och Lillasyster agerade egon och handlade mest till oss själv (vilket verkligen inte var meningen).
Lyckades dock få tag i julklapp åt Stoffen och en liten en åt Mr. Muscle.
Stoffen är annars den som brukar vara klurigast att handla åt och som aldrig lyckas komma på vad han önskar sig vilket alltid resulterar i viss irritation från min och Lillasysters sida. I år bestämde jag mig dock för att agera lite smart (det är jag i och för sig alltid men...). I ett varsitt sms till mina kära syskon meddelade jag att innan söndag, denna vecka, skulle vi alla tre komma på minst två förslag på vad vi önskar oss, annars inga klappar. Kära Stoffen verkade ta detta på fullaste allvar, åkte genast till diverse klädaffärer och provade ut en önskelista. Han fotograferade så plaggen och mms'ade dessa till mig. Tror verkligen grabben blev rädd att bli klapplös...

En ledig dag
2008-12-05 kl:10:41:01 Allmänt | Kommentera här (1)

Idag är jag ledig. Det hör inte till vanligheterna så det är bäst att njuta.
Har precis varit på gymmet och styrketränat. Ska nu hoppas in i duschen för att om 40 minuter möta upp kära Lillasyster på Bergvik. Här ska shoppas julklappar!

Psykbryt
2008-12-04 kl:13:00:08 Allmänt | Kommentera här (6)

Idag kom det, det fruktade utbrottet! (Mr. Muscle frågade vänligt och försiktigt innan vi började renovera köket om jag verkligen skulle klara av det. Jaa då, inga problem sa jag...ha ha)
Vårt kök är inte färdigt på långa vägar och jag försöker uppbåda all tänkbar energi på att inte störa mig allt för mycket på röran här hemma. Det är inga som helst problem att stå ut med kartonger i sovrummet samt kyl/frys i hallen, men att inte kunna laga mat efter ordning, är för mig, våldsamt frustrerande (på Ingen Vidare Avdelning kan folk inte förstå det jobbiga med att äta hämtmat och det hade väl funkat, men inte VARJE dag). Vi har lånat hem en sån där lite portabel spis med två kokplattor och miniugn. Inte världens hi-tech-historia men det går om man vill. Idag när jag skulle laga iordning mat intog jag, som alltid numer, soffan för att hacka grönsaker. Att sitta ner, med en stor kock-kniv i handen å en morot framför sig är en riktig högoddsare för att göra sig illa. Mycket rikigt, jag lyckades med konststycket att nästintill kapa av mig toppen på tummen! Här brast det nu för Miss V, alldeles vansinnig (när jag blir allt för arg börjar jag gråta, vilket jag aldrig gör annars) och tjutandes ringde jag till Mr. Muscle. Mannen blev givetvis helt förskräckt, slängde allt han hade i sin väg och åkte hem för att trösta och plåstra om (jo, jag vet han är otroligt omtänksam). Han försökte även med konststycket att lura med en IVA-sjuksköterska till Akuten, jo jag tackar jag...(nice try typ)
Då jag vräkt ur mig alla tänkbara svordomar över hur mycket jag avskyr denna röra och att inte kunna lag mat, fick jag hjälp med maten. Mr. Muscle hackade och skar, jag hade ont och började känna dåligt samvete. Jag borde inte gnälla över att få ett helt nytt kök samt över att ha världens mest underbara sambo men när jag blir arg, då blir jag arg!


Vi diskar i handfatet


Min lilla spis...hata hata hata


Det här är ett kök! Moaahhaaaa

Spinning
2008-12-04 kl:09:58:26 Allmänt | Kommentera här (0)

Återigen dax att ta upp puls-spinningen, som lagts i träda i samband med semester och sjukdom. Efter tre veckors frånvaro kanske ni kan gissa er till hur det både kändes och lät.
Jag trodde på fullaste allvar att jag skulle avlida...Jag lovar, på riktigt!
Tur att jag hade Mickur med mig (som inte heller spinnat på ett tag). Förmodligen kommer mina ben, att imorgon, lida av en jävulusisk träningsvärk...
Då jag kom hem från passet var det läge att äta kvällsmat, beståendes av ganska tråkiga mackor, ägg och juice. Det bästa av allt var att det blev efterrätt (nej, inte Ben & Jerry-glass, vi blundade oss förbi den hyllan på Hagahallen) nämligen pepparkakor och ädelost. Mummma!

Telefonkö
2008-12-02 kl:12:38:42 Allmänt | Kommentera här (1)

Idag har jag suttit i telefonkö. Typ väldigt länge. Började fundera på den där fina ramsan som upprepas var 30:e sekund under tiden man väntar. "Det är fortfarande samtal före, var god vänta så gör vi allt för att besvara just DITT samtal".
Men ursäkta mig, jag trodde verkligen inte att mitt samtal skulle besvaras om jag inte väntade kvar. Förövrigt känns det ju bra att höra att det görs allt för att besvara just MITT samtal, känner mig otroligt unik....

Äntligen julmust
2008-12-01 kl:09:53:56 Allmänt | Kommentera här (1)

Söndag eftermiddag, 1:a advent och bjudna på fika.
Lillasyster och Karl-Jan hade dukat upp med lussebullar, pepparkakor och julmust. Som jag har längtat efter denna julmust. Mr. Muscle tycker inte man ska dricka den innan jul, jag tycker man kan dricka den mitt i sommaren om det inte hade varit för att jag får sån halsbränna...
Lillasyster hade gjort alldeles julfint (vilket jag kan glömma i denna bombdrabbade lägenhet) och första julkänslan infann sig. Mysigt!