Fiskbebisar
2008-07-29 kl:10:22:16 Allmänt | Kommentera här (2)

Var hemma hos Lillasyster å Karl- Jan och hade räkfrossa igår kväll. Mycket trevligt!

MissV: usch, jag gillar verkligen inte rom
Lillasyster: jag gillar däremot stenbitsrom
Miss V: a men fiskägg som fiskägg
Lillasyster (ser totalchockad ut): VA? Skulle det här ha blivit fiskbebisar? Å uhh vad läskigt...

Här utbröt nu ett gapskratt från mig å Mr. Muscle, vi tittade därefter på Lillsyster med undrande blick...Var höll tjejen hus på biologilektionerna?


Semesterstängt
2008-07-29 kl:09:58:53 Allmänt | Kommentera här (0)

Fredag å äntligen semester! Tre LÅNGA veckor (som kommer gå grymt fort), å väder som verkar mycket lovande.
Bloggen har semesterstängt från tisdag, öppnar åter på söndag efter en tur till Gotland.
Må gott!

En underbar tisdagskväll
2008-07-23 kl:19:57:43 Allmänt | Kommentera här (1)

Vädergudarna valde på tisdagen att bli på bra humör! Kul för omväxlingsskull...
Tyckte en motorcykeltur borde sitta fint i solen. Fick sällskap av Mickur å Hua och styrde kosan mot Värmskog (för en räckmacka såklart).
Efter maten bestämde vi oss för att åka en lite längre sväng än bara hem igen. Två (!) timmar senare var vi åter hemma, tokont i rumpan å skönt stel i hela kroppen! Somnade innan huvudet låg på kudden...


Mickur


En liten kaka till efterrätt


Har ni träffat Skalman?


Total avsaknad av sexighet i skinnställ...

Födelsedag
2008-07-22 kl:02:03:07 Allmänt | Kommentera här (1)


Kom på att ni kära läsare kanske gått å varit nyfikna på min födelsedagspresent till Mr. Muscle. Idag har han firat sin dag å öppnat presenten. I paketet gömde sig två stycken biljetter till showen "Invited to Labero" i Örebro i september. Killen är ju väldigt trolleriintresserad, men inte världens grymmaste trollkarl (jag å Lillasyster fick oss ett gott skratt då stackarn försökte sig på några trick ur sin alldeles egna trolleribok. Det var helt utan framgång med tanke på att människan läste innantill ur boken...) 
Tänkte att Mr. Muscle nu skulle få chansen att lära sig några schyssta tricks av den store mästaren, Mr. Labero...

Eller ja...yeah right, not very likely!

Söndagsmiddag
2008-07-22 kl:01:35:43 Allmänt | Kommentera här (0)


Vaknade på söndagsmorgonen å mådde som jag förtjänade, alltså pyton. Mat var det som hägrade, men att kliva upp ur sängen var grymt svårt!
Lyckades komma iväg till Subway (vad annars) vid tvåtiden, handlade med mat å åkte hem till Lillasyster. Efter maten där var det dags för middag hemma hos Fröken Fotboll med familj. En mycket trevlig tillställning trots att stackars Sambo H fick grilla i carporten (schysst sommarväder....).
Tack för god mat å trevligt sällskap!
Så var det återigen dags för en natt på Ingen Vidare Avdelning.

...å ett dopp i älven
2008-07-22 kl:01:29:13 Allmänt | Kommentera här (0)


Efter besöket på Månen kom Miss V och Mr. Muscle på den briljanta ideén (det kläcks många smarta ideér med massa vin i kroppen) att bada i älven på vägen hem.
Klampade ut på Sandgrundsudden, klädde av oss och vadade ut i vattnet. Som ni kanske förstår var det iskallt! Helt plötsligt var inte heller detta en helt genomtänkt idé...
Då vi klev upp stötte vi på en till synes hel förvirrad amerikan som yrade "sorry, sorry, sorry!"

By the way: Att bada i älven på fyllan bör inte rekommenderas, vattnet är mycket strömt vilket i sin tur kan leda till ganska tråkiga konsekvenser...
Don't try this at home liksom!

Rena fötter...
2008-07-22 kl:01:20:27 Allmänt | Kommentera här (0)

Bjöd hem lite folk i helgen för kalas. Kunde för en gångs skull sitta ute på innergården. Lillasyster och jag trampade således omkring ute i gruset alldeles barfota (tyckte detta var en våldsamt bra idé, av nån märklig anledning...). Tyvärr kom vi båda på att ideén inte var lika väl genomtänkt då det var dags att gå in i lägenheten. Groteskt smutsiga fötter var ordet! Nu började systrarna Vakuum gnälla över vad jobbigt allt blev, som tur var kom Mr. Muscle till undsättning. Han bar helt sonika in både mig å Lillasyster, parkerade oss i badkaret å så var vi återigen väldigt rena om fötterna.
Tack vännen!


Rena fötter


Öhhh...Tack för fottvätten eller?

118 100
2008-07-18 kl:14:07:17 Allmänt | Kommentera här (3)

En roliga sak (tack till den manliga delen från Böj för detta tips): skicka ett sms till 118 100, börja sms'et med vem är  skriv sen ditt namn och adress.

Tillbaka kommer (i mitt fall) "Miss V är en 27-årig tjej från Karlstad. Miss V är en charmig och levnadsglad tjej som älskar mjukglass. Hennes intressen är dans, mode och sin  familj".

Undrar hur nummerupplysningen lyckas pricka rätt...Klurigt men kul!


Rollatortjyv
2008-07-18 kl:14:01:19 Allmänt | Kommentera här (0)

Efter den tredje tantvarningen var det med lättnad jag kunde kalasa lite lätt å känna att livet var precis som vanligt! Fick skjuts tillbaka till stan av Fröken Fotboll, för att vandra bort till Plaza. Mötte upp Darkangel, dr. Båth och TantSöffie. Hade en mycket angenäm kväll med många skratt å trevligt sällskap.
Då det var dax för hemfärd kom söta Mr. Muscle å hämtade upp oss ("i min värld finns det inte att du går hem själv"  tack vännen, du är bäst).
Turen hem blev en intressant tillställning med tre berusade personer å en stackars nykter Mr. Muscle. Efter att vi släppt av Mickur var det så dax för mat (som alltid). Mc Donalds fick duga, kvällen till ära (det enda onsdagsnattöppna stället).

Nytt försök att komma hem. Nästa person som skulle innanför sina dörrar var Mr. Muscles Granne B, våldsamt onykter. Att låsa upp dörren betydde stora problem och Granne B fick ta hjälp. Innanför Granne B's port stod en rollator (innan Miss V blev sjuksköterska jobbades det på ett ålderdomshem å rollatorrace var givna, typ VARJE dag)! Jag var ju givetvis TVUNGEN att få köra lite...Med Mc Donalds-påsen i vagnen, lite lätt onykter,  tog jag ett varv på innergården. Tyvärr fick det hela ett abrupt slut när jag bad  om (så snällt jag bara kunde med blink i ögonen å huvudet på sned) att få ta med rollatorn hem till Mr. Muscle, där gick tydligen gränsen å jag fick parkera tillbaka mitt älskade fordon...suck!

Tupperwareparty
2008-07-18 kl:13:37:44 Allmänt | Kommentera här (0)

Okej, tredje tantvarningen inom loppet av EN vecka...Börjar känna viss rädsla!
Tupperwareparty hemma hos Folket från Böj (ja, det lär inte va den manliga delen som tagit initiativet till det hela). En trevlig tillställning med god blåbärspaj å mycket plastprodukter. Kvinnan som var utsänd för att sälja oss dessa färgglada burkar, salladsskålar med mera var en äkta försäljare, Tupperware må ha bra saker men oj så dyrt det är! Hur bra produkterna än må vara så kan ingen säga annat än att det kostar skjortan...Investerade i en ostkupa för endast 199 kronor.
Då Tupperwarekvinnan vandrat hemåt var det dags för mig och Mickur att dricka vin, Sommarplaza hägrar!

Jordgubbar
2008-07-15 kl:10:17:41 Allmänt | Kommentera här (3)


Efter daten med C.S blev det en date med Darkangel. Vi for iväg å plockade jordgubbar...(återigen: tantvarning?) Nåväl, hade otroligt trevligt å lyckades plocka hela 0.8 kg (!), tror det dubbla hamnade i magen tyvärr.
Ytterligare en underbar sommarkänsla.

En dag med C.S
2008-07-14 kl:15:29:52 Allmänt | Kommentera här (1)

Måndag och ledig=tokskönt! 

Hade sedan en tid tillbaka planerat att hitta på nåt med C.S. Vi valde att vandra runt en stund i stan med omnejd, ett besök i Stadsträdgården å en promenad genom hamnen.
Började sen leta efter nåt mysigt ställe för att inta lunch. Lite lätt småkräsna både på mat å ställe gjorde inte det hela till "a piece of cake" precis...Lyckades till slut (efter en liten vink från oväntat håll) hamna på Korianders uteservering. Fantastiskt mysigt, upplevde äkta sommarkänsla för första gången på väldigt länge den här sommaren. Jag säger bara: kycklingspett med timjanrostad potatis och aioli på en bambuinramad uteservering. Som "grädde på moset" visade sig solen från en klarblå himmel, sommar eller vad?
Förvillade oss sedan i böckernas fantastiska värld inne på Akdemibokhandeln.

Tack för en trevlig dag tjejen!

Hästmyggor
2008-07-14 kl:15:09:04 Allmänt | Kommentera här (0)


Ett litet tips!
Om man har en hästmygga hemma i lägenheten/huset (som Mr. Muscle) å den inte är välkommen så ska man INTE fånga den utan att döda den. Att haffa hästmyggan i ett ben å försöka spola ner den i toaletten resulterar BARA i att äckeldjuret tar till flykten (vem skulle inte?) tillbaka upp ur toaletten. Hästmyggan blir således bara ännu mer irriterad å flyger omkring som en torped på uppåttjack.
Att istället fånga den, döda den å SEN spola ner den i toaletten är en mycket bättre idé!
Så, nu vet ni...

Tjejmys
2008-07-14 kl:11:06:03 Allmänt | Kommentera här (0)


Helgen tillbringas denna vecka på Ingen Vidare Avdelning, men lördagskvällen var ledig.
Hade bestämt med Mickur, den kvinnliga delen av Folket från Böj samt Fröken L att gå ut å äta. Sagt å gjort, åt gott  i Inre Hamn. Hade sedan tidigre bestämt mig för att helgen skulle vara helt nykter vilket kändes trist då solen sken, sällskapet var trevligt å maten god. Men har jag bestämt mig för något så blir det så. Efter maten styrdes kosan hem till mig för Sommarkrysset på TV (tantvarning?) å mer starkdryck för de som drack.
När klockan var tillräckligt mycket å vissa var lagom berusade gick vi ner till Kungsgatan å tog utesereringarna i besittnig. Staden vaknar verkligen till liv vid fint väder.
Vid 01-tiden kändes det som att det var läge att bestämma sig för sängen eller Månen, Fröken L var rådvill och vi hamnade ståendes mitt i Järnvägsgatan utan att kunna bestämma oss...Det hela slutade med hemgång, i alla fall för min del.


Fröken L och Miss V mitt i vägen på Järnvägsgatan

En liten beundrare
2008-07-10 kl:21:00:57 Allmänt | Kommentera här (2)


Efter fix å trix hemma hos Föräldrarna tog jag vägen förbi Moster M. Hade sådan tur att Kusin T var där med Kusinbarn L, världens skönaste kille!

Tror vi båda är lite hemligt förtjusta i varandra (för min del kanske inte särskilt hemligt). Kusinbarn L är en riktigt entertainer å showar stenhårt då man visar han lite extra uppmärksamhet (personligen diggar jag detta intensiva beteende, stackar Kusin T med sambo T är nog inte lika roade...VARJE dag). Vi har så dansat, kastat boll samt pussats.
Något lite lustigt som hans underbara föräldrar lärt han är att nypas (kan ju komma att bli mycket användbart i framtiden, eller?) till saken hör att killen är en tjejtjusare utan sällat skådat slag å nyps på precis "rätt" ställe. Jo, ni gissade rätt, två stadiga händer om Miss V's bröst, klämma till, å så ett gapskratt. Hmmm, kanske borde klandra pappa T (å enbart han) för detta otroligt manliga sätt?

Klipp å klistra
2008-07-10 kl:20:50:24 Allmänt | Kommentera här (0)


Har idag fixat födelsedagspresent åt Mr. Muscle, kan av oförklarliga själ inte avslöja vad...

Eftersom jag älskar att hitta på överraskningar å köpa presenter kände jag mig som ett barn när jag begav mig hem till Föräldrarna för att fixa å trixa. Har "fotoshoppat", klippt å klistrat. Otroligt roligt! Hoppas å tror stackarn är lite nyfiken.
Berättade för Lillasyster om nin present vilket gjorde att hon ville ha samma lika till Karl-Jan (de två fyller å dagarna efter varandra).
Fixade givetvis detta åt Lillasyster å nu känns det dubbelt så kul!

Nyfikna?

Prova på dyk
2008-07-10 kl:20:40:55 Allmänt | Kommentera här (0)


Valde att kasta Mr. Muscle i vattnet på måndagskvällen, eller ja, inte riktigt som det låter kanske. Har själv haft dykcertificat i ett par år, å gillar verkligen att tillbringa tid under ytan. Eftersom det är en så otroligt häftig upplevelse fixade jag ett prova på dyk åt Mr. Muscle.
Åkte med Dykmagasinet till Deje badhus för att genomföra det hela. Stackars Mr. Muscle såg toknervös ut (pratade oavbrutet å åt våldsamt lite mat till middag) å jag började tveka över om det hela var en så bra idé. Väl i vattnet löste det sig å människan kom upp med ett stort leende på läpparna!
Vänta bara tills det blir dykning utomhus å hajvarning råder...
Seg söndag
2008-07-07 kl:13:01:06 Allmänt | Kommentera här (0)


Vaknade av att klockan ringde (halv tio) å funderade lite snabbt över var jag befann mig. Insåg att jag dagen innan åkt till Örebro å bodde på hotell med Mr. Muscle. Insåg vidare att kvällen innan blivit ganska sen...Huvudet dunkade lite lätt å magen knorrade. Ett svagt minne sa mig att Mr. Muscle yrat om att frukosten serverades fram till halv elva på helgen. Skönt tänkte jag å försökte vakna till lite mer. Klev ur sängen å i kläderna strax innan kl. tio. Mr. Muscle utbrister då (i vad som kan liknas vid vild panik) att frukosten visst hade sommartider å stängde kl. tio alla dagar...Fara och färde samt ve och fasa! Att missa frukosten finns inte i min värld å definitivt inte då det vankas hotellfrukost! Vi rusade ner till matsalen, dundrade in en minut över tio å insåg att det faktiskt satt några få gäster kvar, puh!

Då det var dax för hemfärd insåg vi att Forden parkerats under ett klet å klibbträd, jippi! Dessutom hade nog Örebros alla fåglar bajsat på den...


Det var inget annat att göra än tvätta rent stackars Forden då vi kom hem från Örebro...Jävla äckelfåglar!

Roadtrip Örebro
2008-07-07 kl:12:45:03 Allmänt | Kommentera här (1)


Dåligt väder, lördag eftermiddag å inget att göra. Mr. Muscle tyckte vi skulle sätta oss i bilen å bara åka någontans. Sagt å gjort! Runt femtiden bar det iväg i spöregnet. Hamnade efter ca en och en halv timme i Örebro...(Hade ingen aning om vad man roade sig med i Örebro).

Checkade in på hotell Best Western (helt okej) öppnade en vinflaska och började fundera på vad vi skulle hitta på. Kom fram till att vi givetvis behövde mat (skräll). He/she i receptionen rekommenderade en spansk restaurang, Mingla. Inte den smartaste rekommendationen med tanke på att stället var stängt då vi kom dit. Men tack för tipset!

Hittade dock en restaurang som var öppen. Satte oss till bords å mumsade bland den godaste fisk jag ätit. Mätta å belåtna bar det vidare ut på stan. Örebro måste vara ett av Sveriges tråkigaste ställen...Dåligt med uteställen å extremlite folk på de ställen som väl fanns. Hamnade på Pitchers (där var det åtminstone så gott som fullsatt) tog en varsin öl på uteserveringen vilket funkade ända tills himlen öppnade sig å vräkte ur sig allt regn den kunde hitta. Valde att gå vidare till den enda nattklubb vi kunde finna, Björnstugan. Ingen aning om vilken åldersgräns som gällde på stället men kan tippa på 20, jag och Mr. Muscle fick så visa leg...Ha ha ha!
Stället stängde kl. 2 å då vinglade vi båda tillbaka till hotellet. Mr. Muscle kunde dock inte låta bli att hoppa i ALLA vattenpölar han kunde finna på vägen tillbaka samt kissa in på en byggarbetsplats. Skönt att inte alltid vara den som hittar på de dummaste grejerna...


Om det nu är dubbelsäng, varför sitter de inte ihop? Helt klart förenat med livsfara...
En öl på Pitchers


En liten svängom på Björnstugan

Tråkväder
2008-07-07 kl:12:18:53 Allmänt | Kommentera här (0)


Lördag å strålande sol! Inget man blivit direkt bortskämd med...

Passade på att försöka få ut mesta möjliga av det hela, (vilket till att börja med innebar att gå upp mycket tidigt: halv tio). Åkte till affären och inhandlade ingredienser till en pastasallad. Tillredde denna hemma hos Mr. Muscle (på hans otroligt snabba spis).
Begav oss så ut till Räggårdsviken för lite sol å bad. Njöt i fulla drag, till och med så mycket att vi båda slumrade till. Vaknade dock abrupt av att det var SVINKALLT å blåste nåt så in i Norden...Sjön var alldeles galen å det vita skummet yrde!

Trodde sommar innebar värme, sol å bad? Vad har jag missat, någon?