IKEA igen...
2008-11-30 kl:12:53:27 Allmänt | Kommentera här (1)

Jaha, ni tror inte vi hade lyckats missa fem paket i torsdags? Jo då...
Bara att göra ytterligare en vända till vårt andra hem, IKEA. Den här gången bland lördagsshoppande barnfamiljer.

Gul-grön-lila-blå
2008-11-28 kl:14:59:15 Allmänt | Kommentera här (2)

För sex dagar sedan var jag (och massa andra trevliga personer) på ett mycket roligt 30-års kalas med 80-tals tema (v.g. se tidigare inlägg). Denna tillställning blev en ganska vild och blöt historia. Nån gång under kvällens lopp (only me and Batgirl knows) lyckades jag med konststycket att skaffa mig ett mäkta imponerande blåmärke...
Än idag, sex dagar senare, stoltserar detta på min armbåge!
Why, why why?


Köket so far
2008-11-28 kl:14:04:50 Allmänt | Kommentera här (0)

Köket liknar numer en krigszon. Vi har varken spis/ugn, vatten eller diskho. Vår kyl/frys återfinns i hallen, där även skafferiet kamperar. Ja, ni kanske förstår att det inte lagas några överdrivna mängder med mat i hemmet (till bådas besvikelse).
Lite bilder på eländet:


River kakel (noter dagen-efter-frisyren)


Målar skafferi-fönster (notera vårt skåp och kakellösa kök)


Jag har brutit upp golvet med hammare


Bakom bröstpanelen gömde sig nåt så spännande som vass, hönsnät å typ grus...

New York
2008-11-28 kl:11:28:21 Allmänt | Kommentera här (2)

Jippi jihooo!
Idag har vi bokat en resa till New York. Ska bli så fantastiskt kul och jag längtar redan. Det hela går av stapeln 18/3 - 22/3. Visserligen bara 4 nätter (vi kommer förmodligen stressa ihjäl oss) men vi hoppas hinna se de sevärdheter som känns roliga/intressanta/vikitga för oss.
Synd bara att man inte var clever nog att köpa på sig dollar när den var så billig...

IKEA
2008-11-28 kl:11:15:28 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag har vi varit på IKEA och hämtat vårt kök. Om jag hade vetat innan vilken procedur det hela var så vet att tusan om inte det gamla köket fått vara kvar alternativt begärt utkörning. Då man beställer ett kök från IKEA får man först sitta ner tillsammans med en personal för att planera hela köket (detta gjorde vi nån gång förra veckan). Därefter får man (= jag och Mr. Muscle) 3 stycken A4-sidor i sin hand och så varsågod gå till Tag-själv-lagret. Jag trodde givetvis att planeringsdamen drev med oss, men icke! Man får så snällt plocka ihop sitt eget kök...
Idag var det så dags att hämta hem allt. Med en varsin vagn kryssade vi oss fram till Tag-själv-lagret (givetvis i torsdagsstressens och löningshelgenstecken, smart). Efter två timmar (!) och två överfulla vagnar var det dags att bege sig till kassan. Jag säger bara, stackars människa som sitter i kassan då det rullar fram ett helt kök. Väl där var det bara av med all grejer igen...och så på med dem igen...Nu helt plötsligt hade vi tre vagnar!
Ut ur butiken med 550 kg kök fördelat på 147 kollin. Det var här vi insåg att det faktiskt ska bäras upp i lägenheten också, tre trappor upp!
Två slagna hjältar ska nu bege sig till Arena för en varsin Club Sandwich.


Aningen trötta...

Spindelattack
2008-11-26 kl:15:59:54 Allmänt | Kommentera här (4)

Har idag varit hos Föräldrarna och intagit mat. På vägen dit, i bilen, vart jag attackackerad- av en SPINDEL! (för er som följer bloggen vet ni att jag avskyr dessa småkryp och gör allt i min makt för att utrota dem). Trodde väl för allt i världen att dessa läskiga djur inte valde att leva vid denna kalla temperatur. Men ack vad jag bedrog mig!
Spindeln anades i min ena ögonvrå precis då jag svängt av "storavägen" ner på en liten mindre avtagsväg. Då jag endast hade tre saker (min rosa Roxyplånbok, en burk med fiskbullar samt en bunt med fotografier) att tillgå för att eliminera detta monster från instrumentbrädan kände jag paniken krypa längs ryggraden. Jag hann tänka tillräckligt för att inse att burken med fiskbullar var en ganska korkad idé med tanke på att instrumenbrädan förmodligen skulle förvandlas till ett stort hål, samt att min rosa Roxyplånbok förevigt skulle ha resterna av en spindel på sig.
Det fick så bli bunten med fotografier (om ni undrar varför jag har en bunt med helt vanliga fotografier, inte digitala historier, i bilen så kan jag skylla på min kära Far, som älskar att framkalla). Pang! sa det och spindeln föll död ner på golvet i bilen. Tyvärr höll även jag på att få sätta livet till i samband med min mördarjakt, då jag inte uppmärksammade min lämna-företrädelse-plikt och höll på att få en stooor lastbil i sidan på bilen!
Lastbilschauffören tutade och "hötte" med näven. Tuta på du tänkte jag och funderade på hur det skulle varit om spindeln krypit upp på mig istället för att döden dö. Ryyyyser!

Gamla kakor
2008-11-26 kl:13:21:41 Allmänt | Kommentera här (0)

Igår sålde vi delar av vårt gamla kök. Nån stackare hade studerat vår annons på Blocket och önskade införskaffa sig kyl/frys, spis samt några överskåp (kan för egen del inte förstå hur någon ens kan tänka tanken på att sätta upp skiten). Vi blev dock 1000 pickiluringar rikare plus det bästa av allt, vi blev av med grejerna!
Då Mr. Muscle tog bort kryddhyllan (ni vet en sån där som döljer fläkttjosanet) fann han en skatt! Inte vilken skatt som helst, utan en kakskatt. Jo, det är sant, bakom hyllan låg ett gäng gamla kakor och skräpade (ni vet såna där tunna, ljusa ena). Creeeeepyyy!
Kakorna kommer inte från oss, då vi endast bott här i ca tre veckor och inte ens hunnit med att inhandla några kakor!

Musse Pigg
2008-11-26 kl:13:06:01 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag känns livet lite bättre, inte helt bra- men klart bättre!
Rastlösheten fortsätter dock att driva mig till vansinne och idag beslutade jag mig för att måla klart i vårt skafferi. Grundfärg först- gick strålande. Vidare till snickerifärgen- inte heller här stötte jag på patrull. Då det var dax att städa efter sig skedde olyckan...Glad i hågen över att vara färdig, kastade jag mig in i badrummet (nej, vi har inte längre något vatten i köket) för att göra rent rollern. Då de första vattendropparna landade på verktyget var det som att se vatten rinna av en gås (färgen var en oljefärg- jippi!). Dum som jag är satte jag dit BÅDA händerna för att försöka dra av färgen från rollern. Detta resulterade givetvis endast i att mina händer blev kritvita- från minsta fingernagel till handled...Ve och fasa! Inte kunde jag ringa Mr. Muscle för att fråga om råd, vågade inte ta i någonting! Hittade lite målartvätt och skrubbade mig intensivt i 20 minuter. Nu ser jag inte längre ut som Musse Pigg, däremot är jag alldeles skinnflådd om händerna.

En sur tjej
2008-11-25 kl:14:03:18 Allmänt | Kommentera här (0)

Fortfarande sjuk å livet känns alldeles våldsamt trist (jag vet: det finns de som har det mycket värre). Jag är i stort sett aldrig sjuk, nu på sista tiden har jag däremot varit okry x flera. Jag blir i samband med sjukdom fantastiskt rastlös och har inte alls ro i kroppen för att slappa på soffan (vilket verkligen skulle behövas).
Mitt största bekymmer just nu är att jag inte lyckas äta efter nån ordning...Jag som är van att äta var 4:e timme har hittills idag lyckats peta i mig 3 skorpor och lite Proviva.
Gissa vems humör som är på topp?

Sjuk
2008-11-24 kl:11:23:15 Allmänt | Kommentera här (4)

Idag är jag sjuk...
Vaknade med ett otroligt läskigt illamående hängande över mig (nej, jag är inte gravid). Min största fårhaga stavas Salmonella (enbart på grund av utlandsvistelsen, att symtomen inte stämmer är en annan femma).
Gårdagens pizza med tonfisk kanske kan vara boven i dramat? Jag var i alla fall inte välkommen till Ingen Vidare Avdelning, där vi alla är livrädda för allt vad illamående och kräkningar heter (respinsuff, olyckor och blod i all ära, men Vinterkräksjukan det är det läskigaste nån kan drabbas av...)

Renovering
2008-11-24 kl:11:22:00 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag kom vi givetvis ur sängen mycket senare än vad vi planerat. Att gå på 30-års kalas tär på krafterna. Vi hade tänkt komma igång på allvar med renoveringen av köket, men ligger man i sängen till klockan tre är det ganska givet att det inte händer så mycket. En liten bit på väg kom vi ändå. Skafferiet har fått nya väggar och jag har rivit ner det gräsliga kaklet.
Imorgon är det ny vecka och nya tag!

Innan vi började gå lös med diverse verktyg


En ful gammal kominations-kyl/frys

80-tals kalas
2008-11-24 kl:11:17:53 Allmänt | Kommentera här (1)

På lördagen var det så dags för det efterlängtade 30-års kalaset med 80-tals tema. Jag bokstavligen älskar maskerad och kunde inte annat än ta detta på fullaste allvar.
Myrorna och H&M fick utgöra grunden för min outfit. Kusin Frisör fick stå för det våfflade håret och kära Mamma satt inne med skorna.


MissV


Björn Borg (a.k.a Mr. Muscle) samt Miss V

Kvällen blev precis hur lyckad som helst. Massor av god mat, skratt och Singstar.

Idag ska jag...
2008-11-21 kl:13:02:13 Allmänt | Kommentera här (1)

* träna
* köpa sulor till mina shyssta rosa 80-tals skor (tack mamma för lånet, de är gräsliga men perfekta för ändamålet)
* besöka systemet (30-års kalas imorgon)
* beställa kök på IKEA (finally)
* inhandla färg till skafferiet
* måla skafferiet
* fusksola? (önskar fylla i det flagnade, men lovade Mr. Muscle att vi i så fall skulle göra det tillsammans)
* hämta Mr. Muscle på jobbet (han råkar nu vara utan bil)
* laga Mr. Muscles älsklingsföda (lasagne)
* börja måla taket i köket (undra om det funkar att göra detta intagandes ett glas vin eller två?)

Det är väl bara att sätta fart (kan inte förstå varför det ska vara så svårt att slita sig från datorn)

Snö!
2008-11-21 kl:12:38:35 Allmänt | Kommentera här (0)

Det snöar, det snöar, det snöar och jag älskar det!
3 minuter senare: det snöar inte längre.
Snön kom, sågs och...ja, försvann lika snabbt igen, suck. Jag vill ha mer!

Irritation på hög nivå
2008-11-20 kl:18:53:38 Allmänt | Kommentera här (0)

Jaha, givetvis slutade det hela med att vi INTE kan använda vår nya tvättmaskin idag (visst nåt problem med elen/vattnet, who cares?). Nu luktar det istället avlopp i hela badrummet (K, jag förstår att det inte var najs att vakna till) och tvättkorgen är om möjligt ännu fullare.
Under tiden som människorna med vitvarorna var här hade Mr. Muscle bokat in en träff med en kille som ev. skulle köpa hans bil. Föga genomtänkt redan där (kanske hade varit smartare att boka in dessa två händelser vid två olika tidpunkter?). Naturligtvis ville killen köpa bilen, vilket innebar att Mr. Muscle var tvungen att bege sig till Forshaga för att hämta sommardäcken till bilen. Jag blir således lämnad vid spisen (där jag så snällt försöker laga en middag till mig och karl'n) tillsammmans med en bunt vitvarukillar som hade hundra-tre frågor om elskåp, vatten och liknande.
Då vitvarukillarna så äntligen valde att bege sig härifrån kom de naturligtvis inte ut från vår innergård, grinden är elektrisk och öppnas med en liten dosa som låg inne i lägenheten. Jag fick så naturligtvis lämna maten på spisen och springa ner för att öppna. Grinden fungerar förövrigt lite som den vill och allt som oftast måste man även ha med sig nyckeln för att öppna. Vem hade tagit med sig sina egna OCH mina nycklar till Forshaga, måntro? Här börjar humöret rinna över och nu sitter jag här alldeles ilsken och utan matsällskap...Blä!

Nu är dom här...
2008-11-20 kl:16:38:54 Allmänt | Kommentera här (1)

...å jisses vad dom skräpar ner. Tur att kära Mr. Muscle var så förutseende och la ut täckpapp i hela hallen. Själv sitter jag mest och tittar på, har ingen alls lust att hjälpa till att bära en kyl/frys på 140 kg uppför 3 trappor...

Det bästa med allt är i alla fall att vi redan i eftermiddag kommer kunna tvätta våra kläder (tvättkorgen väller över). Jippi, precis vad jag var sugen på en torsdagseftermiddag innan Ingen Vidare Avdelning, not!

Nyvaken
2008-11-20 kl:15:50:40 Allmänt | Kommentera här (0)

Ny/yrvaken efter en natt på Ingen Vidare Avdelning (och vilken natt sen) fick jag snällt pallra mig upp å hyfsa till mig inför leveransen av diverse vitvaror.
Nu sitter jag här tokhungrig, trött som attan å bara väntar. Var är människorna?

Den där trevliga dagen...
2008-11-20 kl:15:48:06 Allmänt | Kommentera här (0)

...slutade med att vi (eller snarare Mr. Muscle) blev lite drygt 40 000 kr fattigare. Har nu inhandlat spis, ugn, micro, kyl&frys, tvättmaskin, you name it (= alla vitvaror).
Var även till stuvbutiken för att titta på golv (naturligtvis blir vi tvugna att lägga nytt golv i köket, nåt vi verkligen inte räknat med), det golv vi hittade var givetvis det dyraste.
Väl hemma igen försökte jag vila lite innan det var dax för Ingen Vidare Avdelning, det gick sådär kan jag säga...

En trevlig dag, (åtminstone hitills)...
2008-11-19 kl:16:10:31 Allmänt | Kommentera här (2)

Ja, gymmet såg visst likadant ut det med...Musklerna däremot hade visst valt att gå i träda på de två veckor de inte behövt slita på Friskis!
Efter gymmet var det dax för lunch med Darkangel, en trevlig seans som hon så insiktsfullt valde att uttrycka sig. Att vi fick oväntat Gevalia-besök av Fröken C.S (a.k.a Batgirl) gjorde inte saken tristare.

Vidare bar det av till Vägverket för att förnya mitt 10 år gamla körkort (hemska tanke att man är så gammal att man haft körkort i 10 år). En fiffig sak var att man nu kan fotografera sig på Vägverket å slipper således betala dyra pengar för att fota sig hos fotografen. Fotot i sig var väl kanske inte det mest fördelaktiga, damen i kassan tyckte dock det blev bra å feg som jag är tordes jag inte säga emot (jag menar herregud, jag ska ju bara ha det i 10 år till...)

Nu ska det införskaffas en ny tvättmaskin!

Tillbaka...
2008-11-19 kl:10:34:25 Allmänt | Kommentera här (0)

Jaha, då var man tillbaka i vardagen då! Färgen har bleknat bort, Ingen Vidare Avdelning är som vanligt ett stort kaos och lägenheten är precis lika orenoverad som när vi åkte.

Jag längtar inte alls tillbaka, nej då...

Jordanien i bilder
2008-11-18 kl:10:43:50 Allmänt | Kommentera här (2)

Lite bilder från vår semester


Den största grav/skattkammaren i Klippstaden Petra


Snacka om att se ut som en turist...


På beachclub'en


Ett gediget försök att kamouflera sig till arab...


Miss V & Mr. Muscle i Röda Havet


Paparazzi!

En reseskildring
2008-11-17 kl:09:41:11 Allmänt | Kommentera här (1)

Vår vecka i Jordanien gick ju givetvis alldeles för fort...

Vi har:

* slappat i en varsin solstol
* badat i både poolen och havet
* snorklat
* sett världens högsta flaggstång
* ätit jordansk mat (smakade väl sisådär)
* besökt Klippstaden Petra (jag säger bara wow)
* slöat lite till
* dykt i Röda Havet (jag säger bara wow igen)
* åkt buss (helt klart en upplevelse för sig)
* fotograferat (ungefär allt och alla)
* saknat Sverige (ha ha ha, vilken lögn...)

När det så var dax att fara hem hade vi en stark fundering på om vi bara skulle strunta i att gå ombord på planet och fortsätta nån annastans, tyvärr är Aqabas flyplats en av världens minsta vilket gjorde att utbudet var begränsat (dagen till ära kunde man välja på att åka till Stockholm eller Oslo...)

Om blickar kunde döda
2008-11-17 kl:09:32:21 Allmänt | Kommentera här (0)

Vår efterlängtade Jordanienresa hade kunnat sluta redan innan den börjat. Allt gick som smort ända fram till första säkerhetskotrollen på Arlanda. Framför oss i kön står en liten tjej på ca 4 år med sitt underbart söta handbagage i ett fast grepp (bagaget var av modell dragväska, alldeles rosa med Barbie-dockor på). Mr. Muscle, som råkar vara en ganska välbyggd människa (191 cm lång och 102.9 kg tung), råkar snudda till den lilla tjejens väska med en av sina stora fötter (förmodligen var det bara ena tån som snudda till den...). Den lilla tjejen förvandlas på en sekund från megasöt till alldeles farlig! Damen i fråga ställer sig med armarna i kors över bröstet och blänger med sin allra elakaste blick  på Mr. Muscle (om blickar kunnat döda hade han fallit på fäcken). Vi båda blir givetvis alldeles förskräckta och ber om ursäkt. Nu uppmärksammar flickans mamma oss, ler lite grann och säger; "Fick du blicken eller?"

Underbart!

Jordanien
2008-11-07 kl:14:35:27 Allmänt | Kommentera här (1)

Jaha, då var det dax att säga farväl för en vecka framöver (tror med bestämdhet att jag inte kommer blogga så våldsamt mycket i det jordanska landet).
Imorgon, lördag, lyfter planet mot varmare breddgrader. Redan idag, fredag, åker bilen mot Stockholm!
Må gott allihop och på återseende (förhoppningsvis slipper jag bli såld för ett gäng kameler eller bli uppäten av en haj).

En ny kamera
2008-11-06 kl:11:59:23 Allmänt | Kommentera här (0)

Min älskade Mr. Muscle investerade häromdagen i en ny kamera. Ni vet en sån där liten smidig digitalkamera (själv fotar jag med mycket stor systemkamera a la Canon).
Igår kväll upptäckte mannen en lustig funktion på sin nya leksak...


Inte RIKTIGT lika lycklig över den nya funktionen på kameran


Världens bästa Stoffen (lillebror)! Mysigare grabb får man leta efter


Asgarv...

Ombyggnation
2008-11-03 kl:12:22:24 Allmänt | Kommentera här (3)

Då vi började montera ihop säng och sängbord insåg vi att vårt sovrum var lite mindre än vad vi räknat med. Tokigt värre! Men skam den som ger sig tänkte vi å slog våra kloka ihop. Vi kom så  fram till att det kanske går att kapa borden till bra storlek...Sagt och gjort, så fick det bli. Vi hade nog inte räknat med att det skulle bli ett så våldsamt stort projekt som det blev...Hela söndagskvällen tillbringades på Mr. Muscles jobb, vi kapade, skruvade, hamrade å kapade lite till. Resultatet blev enastående, ett varsitt sängbord samt en vit förlängning av sängaveln (som förövrigt inte fick plats i bilen annat än genom takluckan, pinsamt) med inmonterade spotlights i. Det ni!

Jag gillar verkligen byggbranschen


En mycket händig man


Det färdig resultatet

50-års kalas vs. spelkväll
2008-11-03 kl:11:48:02 Allmänt | Kommentera här (0)

Lördagen innebar för vår del en hel del arbete. Vi har packat upp och packat ner, bombaderat vinden, handlat nya saker och slängt gamla.
På eftermiddagen var det så dax att klä sig fin för att åka till Rottneros på 50-års kalas. Kändes mycket bra att slippa ut ur lägenheten en stund. God mat, trevligt sällskap och mycket skratt i lite drygt tre timmar. Vidare från Rottneros till Lillasyster och Karl-Jan för den efterlängtade spelkvällen. Då vi anlände hade spelen redan varit igång en längre stund vilket tydligt märktes både på spelarna samt temperaturen i huset!
Jag och Mr. Muscle tilldelades ett varsitt lag och slog oss ner (Mr. Muscle lyckades sätta sig med sådan kraft att stolen brakade...jag säger bara 102.9 kg...). Ju mer vi spelade desto hetsigare blev det och klockan ett var vi tvugna att bryta! Vem som vann är lite oklart men kul hade vi, helt klart!

Tack underbara Lillsyster och Karl-Jan!


Jo, 102.9 kilo Mr. Muscle brakar...


Att spela spel kräver viss fysik!

Födelsedag
2008-11-03 kl:11:40:33 Allmänt | Kommentera här (0)

Tack alla som gratulerat mig på min alldeles egen dag!
Ett extrastort tack till min underbara Mr. Muscle för den påhittiga presenten (då menar jag inte att jag slapp flytta grejer på min dag). Ska bli fantastiskt skoj, jag längtar redan!

Installerade
2008-11-03 kl:11:37:11 Allmänt | Kommentera här (0)

Då var vi så äntligen på plats i nya lägenheten! Känns otroligt rotigt, rörigt, kaotiskt, stökigt men givetvis alldeles underbart! Nu ska packas upp, stökas ännu lite mer, renoveras och så vidare...

Flytten gick förövrigt förvånansvärt smdigt. Mina attiraljer åkte på tisdagen medan Mr. Muscles saker fick komma hit på onsdagen. Eftersom jag hade födelsedag på onsdagen fick jag en flyttkarl i födelsedagspresent (Mr. Muscle bar alla saker tillsammans med sina vänner, jag behövde inte lyfta en pinal på hela dagen, snuskigare än så var det inte!)