Flyttar
2008-10-28 kl:16:15:21 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag går första flyttlasset!

Bloggen tar nu en liten flyttpaus och återkommer så snart dator och bredband är inkopplade...

På återseende!

Ett bus
2008-10-27 kl:11:06:17 Allmänt | Kommentera här (4)

Igår begicks ett bus. Jag älskar bus...

Min gamla TV-bänk (bestående av 6 st vitmålade lecastenar) var grunden för buset. Av förklarliga själ kan jag inte avslöja några detaljer, men för den som har vägen förbi rondellen i Välsviken kan nu skåda, om inte en rondellhund, så åtminstone ett rondell torn...

Gissa om vi hade fantastiskt kul då vi i fullt hemlighetsmakeri klädde oss i svart och begick vårt lilla bus!

Tippen
2008-10-25 kl:16:57:30 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag har så Mr. Muscle börjat rota runt i lägenheten. Packat, packat å packat...eller ja, försökt börja packa i alla fall. Människan kommer med ALLA tänkbara ursäkter för att slippa! (jag ska bara gå på toa, jag ska bara ringa ett samtal, jag ska bara äta en bulle o.s.v)
Att tömma vinden samt lägenhetsförrådet tog givetvis sin lilla tid under fredagskvällen, men till slut var det tomt. Idag kunde vi åka till Tippen med otroliga mängder skräp (det måste väl åtmistone ge ett x antal vuxenpoäng?). Att besöka Tippen var verkligen ett kapitel för sig. Allt ska sorteras och slängas i olika containrar, noga övervakat av personalen (jag lovar att jag inte ens tordes tänka tanken att tjyvslänga i fel container).

När det första flyttlasset går på tisdag har jag en mycket stark känsla av att denna lägenhet inte kommer vara färdigpackad på ganska långa vägar...(det känns inte riktigt som mitt problem, därför njuter jag med godis och bästa tänkbara underhållning i soffan)


Massor med skräp blev det


På Tippen


Mängder med inslagningspapper behövs


Som sagt, alla tänkbara ursäkter för att slippa packa...

Ikväll har vi fått en inbjudan om mat hemma hos Folket från Böj, ska bli underbart att slippa ut från Bombens kärna!

Ett kuligt brev
2008-10-23 kl:18:47:17 Allmänt | Kommentera här (0)

Oj, jag höll på att glömma berätta om dagens roligaste händelse!

Fick återigen ett vanligt brev i brevlådan (vet inte vad som tagit åt folk). Denna gång kom en mycket trevlig inbjudan från Lillasyster och Karl-Jan.

"Välkommen på spelkväll i Kil.
Kusiner och syskon med respektive inbjuds lördagen den 1/11 kl. 18:30 på en kväll med sällskapsspel.
Medtages: vinnarskalle, ett glatt humör och egen dryck, för den som vill (det bjuds på tilltugg och alkoholfri dryck). Barn och djur är naturligtvis välkomna"


Jag blev givetvis glad som ett barn på julafton, me like sällskapsspel...Skickade snabbt iväg ett sms till Mr. Muscle
"Å duuu! Vi är bjudna på värsta roliga kalaset...Kan vi gå, kan vi gå, kan vi gå? Snälla!? Det är den 1/11 å jag vet att vi flyttar som bäst då men jag vill, jag vill, jag vill! Snälla älskling!? Puss puss, du är bäst". (Jag såg själv hur jag lade huvudet på sned och blinkade lite extra med ögonen, trots att det var ett sms).
Mr. Muscle är nog den mest (efter mig) osvårövertalade människa då det kommer till fest och roligheter!
Kil, här kommer vi...

Tack, tack, tack...

Idag...
2008-10-23 kl:18:45:47 Allmänt | Kommentera här (0)

...har jag

* blivit väckt av älskade Lillasyster (befann mig i ett otroligt förvirrat tillstånd kl. 09:30)
* styrketränat
* power-walkat i 1 timme
* fått ett kuligt brev (var god se nästa inlägg)
* ätit lunch framför TV'n (det är så det går till då livet tillbringas i banankartonger)
* fikat med Söffie (våldsamt trevligt)
* handlat (matlistor och planering är ett minne blott sen jag flyttade in hos Mr. Muscle)
* lagat Mr. Muscles favoritfoood (GI-lasagne)
* ätit, igen
* haft besök av den kvinnliga delen av Folket från Böj
* tittat på när Mr. Muscle packat (fattar inte hur han ska hinna)
* myst på soffan

Nu väntar nattjobb på Ingen Vidare Avdelning...pust!

Nytt visir
2008-10-23 kl:14:28:00 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag har jag fått en fin present av Mr. Muscle. Min fina present har legat i Hynboholm och samlat damm sen nån gång i somras, nu äntligen pallrade sig människan iväg och hämtade den. Presenten hade passat mycket bra då, tidigt i somras. Nu kommer den fortsätta samla damm, ända tills nästa sommar. Min present var nämligen: ett nytt, tufft visir till min motorcykelhjälm!
Motorcykeln står förövrigt vinterförvarad, välinlåst långt härifrån...
Värsta coola...Vill att det ska bli motorcykelsäsong NU!
Absolut ingen kommer se mina ögon, he he...

Lunch
2008-10-20 kl:11:24:13 Allmänt | Kommentera här (1)

Idag, nu innan jobbet, ska jag äta lunch med Fröken Li. Ska bli fantastiskt trevligt då det var våldsamt länge sedan vi sågs! Efter lunchen blir det Ingen Vidare Avdelning för hela slanten, har absolut ingen lust då det finns alldeles för mycket att greja med här hemma...

Helg
2008-10-20 kl:11:20:29 Allmänt | Kommentera här (3)

Så har det varit helg igen och jag har varit ledig. Fredagen innebar after work med Mickur och Mr. Muscle. Väl där mötte vi upp Söffie och Darkangel. Efter after worken valde jag, Mickur och Mr. Muscle att kika vidare på Pitchers nya bygge. Intressant! Vidare till Koriander där vi mötte upp två kompisar till Mr. Muscle. Avslutade kvällen med en bowlingmatch på Score...Innan kvällen började hade vi gått in med inställningen "vi tar en lugn kväll ikväll" jo, jag tackar jag!

Lördagen började ganska så sent! Hem till Farmor för lunch å så var man helt plötsligt något piggare. Hem för att vila lite och så iväg till Mickur för nytt kalas. Puh!
Lite senare på natten begav vi (= jag , Mickur, Mr. Muscle och Fröken C.S) iväg till Månen. Återigen hemma sent och söndagsförmiddagen var förstörd...

Nu blir det skärpning ett tag framöver! Flytt och renovering kommer få ta all tid...

Föreläsning
2008-10-20 kl:11:07:59 Allmänt | Kommentera här (0)

Under veckan hade vi utbildningsdag med jobbet. Vi skulle prata kommunikation och bemötande. Jaha, tänkte jag, det har man ju hört 1000 gånger...
Men ack vad jag berdrog mig. Jag hade ju aldrig tidigare hört Emanuel Ezra! Han vände uppochner på det mesta man tidigare hört om både kommunikation och bemötande, och som han gjorde det sen. Det var gråt och skratt om vartannat. Bland annat menade Emanuel Ezra på att man i stort sett kan glömma det där med "Behandla andra som du själv vill bli behandlad" vi har nämligen ingen aning om andras behov. Vidare talade han om att vi alla är mycket värdefulla, "jag finns, därför är jag värdefull" likaså är de personer man möter lika värdefulla och ska behandlas därefter! Vi ska vara potentiella glädjekällor för varandra...
Om du har möjlighet att höra Emanuel Ezra föreläsa så ska du absolut ta chansen, mannen är suverän!

Vanlig post
2008-10-15 kl:16:36:00 Allmänt | Kommentera här (1)

Nu förtiden får jag sällan vanliga brev i brevinkastet (trots detta måste man visst betala multum för adressändring).
Idag när jag kom hem väntade dock en mycket trevlig överraskning innanför dörren. Ett vanligt brev (alltså ingen räkning), med mitt namn skrivet förhand. Tokivrig slet jag omgående upp brevet för att se om något roligt väntade, och ja så rätt jag fick!
Tack snälla Fru Söderman för inbjudan! (vi vill gärna komma, måste bara kolla schemat först- mitt liv styrs inte alls utifrån jobbet...oh nej)
Visst är det märkligt hur glad man kan bli för något som en vanligt brev? För bara några år sedan var det ett givet sätt att kommunicera!

Det kom ett mail...
2008-10-13 kl:16:01:33 Allmänt | Kommentera här (4)

...ett mail från min kära pappa.

Jag och Lillasyster

Pappa är en duktig fotograf och har fotograferat så länge jag kan minnas. Igår investerad han i en ny mackapär som kan scanna in diabilder samt negativ i datorn. Fantastiskt kul att få ta del av bilderna...


Miss V på sin kära trehjuling

Bullbak
2008-10-13 kl:15:49:10 Allmänt | Kommentera här (3)

För ett par dagar sedan undrade Mr. Muscle om inte vi kunde baka bullar...En för mig, helt främmande idé (jag är totalt urkass på att baka, däremot är jag kung på att laga mat). Jag kunde dock inte annat än att säga ja till bullbaket. Hem till Föräldrarna för att låna bakmaskin, leta recept på goda kanelbullar och så till affären för att inhandla ingredienser och så var baket igång!
En och en halv liter mjöl och mycket kavlande senare var det dax att forma de små godingarna. Inte en helt enkel uppgift men jag tror vi lyckade ganska så fint. Missen i mission: bullbak var givetvis den eviga tidsoptimismen! Att degen ska jäsa 30 min i bakbunken för att åter jäsa 30 min som färdig-formade hade vi totalförträngt. Hela bullbaket tog 3 (tre!) timmar...Men, ingen tvekan om att de smakade smaskens!


Total koncentration


En mycket god hjälpreda


Mjöl typ överallt...


Det färdiga resultatet

Lördag
2008-10-12 kl:21:49:06 Allmänt | Kommentera här (2)

Lördag och fortfarande hemma från jobbet. Eftersom jag inte känner mig sjuk (bara öm och svullen i mitt lilla öga) passade jag och Mr. Muscle på att äta lunch på Arena. Egentligen känns det helt fel efterom att det är mer en "kvällsrestaurang". Gott var det oavsett dag- eller- kvällsrestaurang.
På eftermiddagen var vi hemma hos Fröken Fotboll, hennes sambo och deras lilla charmtroll L. Grabben hade växt något enormt sen i somras! Trevlig undehållning bjöd den söta gossen på i form av bilkörning, Bruce Springsteen-imitation samt en lektion i hur man äter (eller snarare inte äter) Risi-Frutti.
På kvällen var det dax för Mr. Muscle att vakta Månen, själv fick jag fint besök av Folket från Böj. Vi lyckades, trots mitt sjuka öga, hamna en liten vända på Månen...Inte alls meningen, men jag kan till mitt försvar meddela att jag var helt nykter!

Uttråkad
2008-10-10 kl:13:56:29 Allmänt | Kommentera här (3)

Åhhh, jag är så bored...
Ögat är bättre, men inte bra. Jag är hemma från jobbet, har en hel myrstack i benen och klipulver i byxorna.
 

What to do?
Har uträttat sådana där våldsamt tråkiga saker inför flytten såsom adressändra, flytta bredband och telefonabonemang, medförsäkrat mig i Mr. Muscles hemförsäkring o.s.v.
Boring, boring, boring!

Tycker extra synd om mig själv eftersom det är fredag och den sedan länge varit planerad. Idag besöks nämligen Månens After Work av Rydell & Quick, vilket är ett givet besök för mig och Mickur. Nu får hon ta med sig TantSöffie och Darkangel istället, själv ska jag tycka ännu mer synd om mig själv...Snyft!

Varning!
2008-10-09 kl:13:54:49 Allmänt | Kommentera här (5)

Mitt högeröga blev igår bara sämre och sämre. Fick det påtittat av två narkosläkare på Ingen Vidare Avdelning, ingen kunde dock tala om vad jag led av.
Imorse när jag vaknade kunde jag inte öppna ögat. Mr. Muscle bara gapade och utbrast: Hur ser du ut!? (BTW: Tack för den!) Kändes även som en lätt förlamning (om det nu finns lätta sådana) i hela höger ansiktshalva.
Blev dock aningen orolig över mitt öga och den förlamande känslan och ringde Rådgivningen, där jag hänvisades vidare till Vårdcentralen. Väl på Vårdcentralen undersöktes båda mina ögon (tack, men det är bara höger som bekymrar mig) med diverse verktyg och droppar. Det hela var en utomordentligt smärtsam upplevelse och inget jag önskar göra igen. Doktor Z kunde dock konstatera att det inte fanns någon fara för min syn (i nuläget) och satte diagnosen Allergisk Konjungtivit (japp, försök säga det snabbt ni...). Receptbelagda salvor och droppar skrevs ut på löpande band tillsammans med en rekommendation om att stanna hemma från jobbet (framförallt för min egen skull, för att slippa sekundärinfektion i såret jag lyckats klia upp på ögonlocket).
Så här sitter jag nu och tycker lite synd om mig själv! Tack vare underbara Mr. Muscle har jag i alla fall fått en god lunch hitkörd, tillsammans med det bästa av sällskap...

Varning för läskiga bilder!


Gått en sämre boxningsmatch eller drabbats allergisk konjungtivit?


Efter alla dessa salvor och droppar borde det väl bli bättre?

Tandläkaren
2008-10-08 kl:11:37:24 Allmänt | Kommentera här (0)

Vaknade imorse med ett mycket svullet och irriterat högeröga. Ingen aning om vad jag kan ha drabbats av för mystisk åkomma, kan dock konstatera att det ser mycket fult ut. Suck!
Som om det inte vore nog hade jag en inbokad tandläkartid idag. Jag har ingen skräck för tandläkaren, inte heller några större problem med mina tänder. Jag tycker bara det är så fantastiskt dyrt för det lilla man får, (endast 747 kronor för att få två stora händer inkl. diverse verktyg i min mun och ett konstaterande av att, det ser bra ut)!

Det är dagar som dessa man blir lite extra glad när det kommer ett litet mysigt, uppmuntrande sms:
"Tänker på dig älskling. Och det är bara bra tankar kan jag lova dig. Älskar dig, du är bäst, puss puss"

Träffade av Amor
2008-10-07 kl:20:35:30 Allmänt | Kommentera här (4)


Jag säger bara; ren och skär kärlek!

Granatäpplen och vaccination
2008-10-06 kl:19:12:41 Allmänt | Kommentera här (0)

Efter jobb och träning åkte vi idag till affären och shoppade lite råvaror för att kunna laga mat under veckan. Mr. Muscle hittade ett granatäpple i fruktdisken och var bara tvungen att testa. Jag försökte på alla sätt och vis övertyga människan om att han inte skulle gilla det, men operation övertalning var lönlös.
Väl hemma började Mr. Muscle karva i sitt kära granatäpple (detta skedde i köket, i bar överkropp...why?). Till saken hör att Mr. Muscle idag varit och vaccinerat sig inför vår stundande resa. Då han var klar med granatäpplet och provsmakat (vilket givetvis inte var någon succé) hittar han massa röda prickar på magen. Ve och fasa, stackarn gapar och utbrister (i lite lätt panik) Shit, kolla!
Mr. Muscle trodde givetvis att han fått nån skum biverkan av sin vaccination (vojne, vojne). Själv var jag tvungen att brista ut i skratt (= asgarv) då jag per omgående förstod att det var granatäpplet som stänkt...
Jaaa, vad säger man?

En stillsam söndag
2008-10-06 kl:19:01:47 Allmänt | Kommentera här (1)

Efter en helt nykter helg (tack vare Ingen Vidare Avdelning) var det skönt att vakna pigg och utvilad, men framförallt, i tid.
Mr. Muscle hade redan tidigt åkt med Dykmagasinet till Skivtjärn för sitt sista uppdyk så jag hade morgonen för mig själv. En liten stund framför datorn, intagandes frukost och samtalandes med den kvinnliga delen av Folket från Böj. Därefter en tur till älskade Lillasyster och sovande Karl-Jan. Jag och Lillasyster tog en promenad med lilla Maj-Lis och därefter en fika. Spenderade lite tid framför datorn där vi båda vart frustrerade över att det inte fanns biljetter kvar till stand-up på universitetet. Morr...
Åkte så hem igen och lagade mat tillsammans med Mr. Muscle. Såg en underbar film "The Bucket List" och myste i soffan. Nu väntar Ingen Vidare Avdelning för nattjobb. Morr igen...

En alldeles underbart söt Maj-Lis

Efter jobbet
2008-10-05 kl:10:58:37 Allmänt | Kommentera här (0)

Efter en arbetskväll på Ingen Vidare Avdelning blev jag hämtad av Mr. Muscle. Vi for därefter till Vedugnen och intog en bit mat. Då vi var åter i hemmet hade Mr. Muscle spenderat kvällen framför datorn och hittat massor med inredningsprylar som ska göra vår lägenhet tipptopp. Alldeles ivrig surfade mannen omkring och visade sina fynd. Och jag måste tillägga: han har god smak för de små detaljerna...

Polisen
2008-10-03 kl:11:11:36 Allmänt | Kommentera här (2)

Idag har Herr Förkyldningsvirus valt att vara något mildare i sin behandling.
Jag orkade på förmiddagen med en tur till självaste Polisen. Anledningen var inte värre än att jag behövde ordna med mitt pass. Mitt pass har inte gått ut i datum eller så, det har däremot varit med på så många resor att det i vintras (på min och Mickurs Egypten-tur) lyckades gå i sönder...Fråga mig inte hur det gick till men hela fotosidan har så gott som lossnat. Damen som släppte in oss tillbaka i Sverige efter en veckas vistelse i Egypten tittade mycket skeptiskt på mig och fräste lite surt att: så HÄR ska ett pass INTE se ut! (Nä, det fattar jag med. Jag har ju inte haft sönder det med vilje, fräste jag tillbaka).
Eftersom jag och Mr. Muscle bokat en resa till Jordanien i början av november var det dax att få passet ordnat.
Väl hos Polisen var det hela lättare sagt än gjort. Jag hade nog i min virustyngda hjärna trott att passet skulle gå att laga (vill ju så gärna ha kvar alla stämplar och visum från Kenya, Tanzania, Australien, Vietnam, Cambodja, Thailand, Kina, Egypten, osv) men ack vad jag bedrog mig! Ett nytt pass skulle ordnas och därmed jämt...
Med tanke på att jag är totalt genomförkyld så har jag inte lagt största uppmärksamhet på mitt utseende dagen till ära. Ja, det är sannerligen tur att inte passet visas för så särskilt många personer...

En tappad matlåda
2008-10-03 kl:10:13:48 Allmänt | Kommentera här (0)

Vaknade imorse av ett vrål. Inte ett vrål från mig utan från kära Mr. Muscle. Ve och fasa, stackarn hade tappat sin älskade foooodlåda i golvet (i trapphuset) och ALL mat låg på golvet!
Ett tag trodde jag bestämt att han skulle börja gråta, han lät nämligen totalt uppgiven och alldeles förkrossad (och det berodde definitivt inte på att han kanske skulle bli sen till jobbet...)
Lyckligtvis fanns det ytterligare en matlåda i kylen och katastrofen var avvärjd!

(Jag lovar er: jag grämer mig till döds över att jag inte var påklädd och mer vaken, då hade missödet givetvis fotograferats!)

Att shoppa med Mr. Muscle...
2008-10-02 kl:20:10:06 Allmänt | Kommentera här (0)

...är ett kapitel för sig.
Vi kommer mycket väl överens vad gäller det mesta som har med vår renovering att göra och det är överhuvudtaget inte svårt de gånger vi tycker lite olika. Vi är båda helt överens om att vi kommer få ett mycket trevligt och fint hem.
Men, då man befinner sig på IKEA och Mr. Muscle vill lämna in Miss V i barnlekhagen eller lägga henne i den enorma champinjonkorgen på Ica Maxi, då kan man börja fundera på om det inte är bäst att sköta shoppingen själv...

Banken
2008-10-02 kl:20:09:54 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag har vi varit på Banken. Mr. Muscle har nu fått sin lägenhet såld och det var dax att skriva papper, låna pengar och ja, göra sån't som vuxna människor gör på Banken.
Vår bankman, Bankman M, är en lite annorlunda människa. Han passar på nåt vis inte in i min redan bestämda bild av hur bankmän/kvinnor ser ut/ beter sig/ pratar osv. Men han är rolig och gav oss våra pengar, vilket vi tackar för!

Nu blir det shopping av kök, tapeter, kakel, färg och allt annat man kan tänkas behöva vid en renovering, jiha!

Min enda lediga dag
2008-10-02 kl:13:11:15 Allmänt | Kommentera här (2)

På min enda lediga dag denna vecka ligger jag nerbäddad i soffan, framför TV'n, med godis och näsdukar. Ibland känns livet ganska orättvist...
En höjdpunkt var dock när Mr. Muscle kom hem på 5-minuters snabbvisit.


Ser till att roa mig bäst det går.


Lunchen valdes med största omsorg, det lyckade bli det sämsta av snabbmatsalternativ.

Som en prinsessa
2008-10-02 kl:11:05:24 Allmänt | Kommentera här (0)

Har under onsdagskvällen blivit otroligt väl omhändertagen och bortskämd. Mr. Muscle har lagat mat, handlat godis och näsdukar, masserat mina fötter och killat i mitt hår. Jag mår som en prinsessa trots Herr Förkyldningsvirus.

Förkyld
2008-10-02 kl:11:01:30 Allmänt | Kommentera här (0)

Åhh nej! Mitt uppe i flytt, nystartat samboliv och en sex-dagars-jobbvecka lyckas Herr Förkyldningsvirus tränga sig på...Vaknade igår morse med rinnande ögon, total-tjock hals och en näsa med takdropp. Hann inte fundera på hurvida jag skulle ringa och sjukanmäla mig eller inte (då man börjar 06:45 är det med minutiös planering man lyckas hinna i tid till morgonrapporten, inget får hända utöver de vanliga morgonbestyren). Satt så, som så många mornar tidigare, i personalrummets soffa och började fundera på om jag kanske borde legat kvar i sängen. Mina stackars arbetskamarater (vissa livrädda för smitta, vissa medlidande) talade om för mig att sängen hade varit det enda altenativet. Väl på Ingen Vidare Avdelning var det lika bra att jobba ett par timmar för att så slippa karensdagen om jag nu skulle bli alldeles våldsamt sjuk. Att jag ens i min virustyngda hjärna kunde tro att jag skulle kunna gå hem tidigare än 15:15 är ett mysterium jag ännu inte lyckats klura ut, på Ingen Vidare Avdelning var det givetvis fullt pådrag!
Väl hemma igen var det bara att bädda ner sig i soffan...