Öppen spis
2009-12-29 kl:09:54:00 Allmänt | Kommentera här (5)

Om kvällarna, när det är sådär fasligt mörkt och ruggigt kallt, då myser vi framför vår öppna spis.
Mysfaktor = hög.


Fotokurs
2009-12-28 kl:20:34:29 Allmänt | Kommentera här (1)

Jag har världens bästa sambo, i alla fall om jag får bestämma. Vi har otroligt roligt tillsammans, han är vansinnigt omtänksam/snäll och han betyder nåt alldeles fruktansvärt mycket för mig. Han är dessutom en mycket finurlig och påhittig människa. Min julklapp på julafton kunde inte blivit bättre, trots att jag inte önskat mig något visste P precis vad jag ville ha. Jag ska få gå en fotokurs och det ska bli vansinnigt roligt (vet inte om jag har en tendens att ta fula bilder eller om jag pratat på att det skulle vara kul att lära sig fota bra).
Tack världens bästa du!

Sänggavel
2009-12-28 kl:20:28:15 Allmänt | Kommentera här (2)

Oj oj oj, jag höll ju alldeles på att glömma. Glömma visa er vår egenbyggda sänggavel. Vi har ritat, kapat, sågat, limmat och skruvat. Målningen (lackeringen) lämnade vi till de som kan bättre (tydligen har jag en förmåga att kladda väldigt mycket då jag målar, och ugnslackera kan jag då rakt inte).


Bilden blev lite mörk och dekoreringen
är inte riktigt klar ännu men...

Förevigad
2009-12-28 kl:12:15:38 Allmänt | Kommentera här (3)

I min iver att städa bort julen har jag tagit ett rejält grepp om både dammsugare och dammtrasa. Upptäckte till min förvåning/förskräckelse att "golv-slipar-killen", som röjde runt här medan vi var i Malaysia, har lyckats med konststycket att lacka in något spännande i vårt vardagsrumsgolv. Nämligen ett av mina långa hårstrån...Fint värre, nu är jag för alltid förevigad i denna lägenhet!


Sitter som berget

Dammråttor
2009-12-28 kl:12:11:14 Allmänt | Kommentera här (0)

En liten stilla undran: Det sägs att allt här i världen har en mening, att alla djur/saker/händelser har en betydelse. Inget har kommit till utan att behövas, utan att ha en funktion (jag undrar desvärre fortfarande över meningen med blidtarmen- men det är en annan historia). Om allt nu är så meningsfullt kanske någon kan vara så snäll att förklara dammets betydelse för min lägenhet?

Jullov
2009-12-28 kl:09:39:03 Allmänt | Kommentera här (0)

Bloggen tog sig ett välförtjänt jullov under de röda dagarna (inget som var planerat men ibland finns det faktiskt viktigare saker att sysselsätta sig med).
Här följer därför en kort resumé över mina juldagar:
Julafton firades hos Föräldrarna. Mängder med mat (som givetvis inte blev uppäten), klappar i överflöd och trevligt sällskap. Natten spenderades på jobbet.
Juldagen försökte jag sova länge (på grund av nattjobb), det gick sådär. Kvällen innebar lite kalas med medföljande utgång. Trevligt men trångt.
Annadagen skedde inte många knop. Mest mat, film och gotteri.
Söndag besökte vi stan (tillsammans med halva Värmland). Vi tittade även förbi hemma hos bästaste Lillasyster med familj.
Idag är det måndag och jag är givetvis redo att jobba igen...

P slår in paket
2009-12-23 kl:18:35:18 Allmänt | Kommentera här (0)

Jag är förnärvarande bannlyst från vardagsrummet. P slår in julklappar. Det är en ganska trivsam sysselsättning att lyssna till mannens desperata klappinslagning. Det låter ungefär suck, åhhhh, pust, prassel och gaaahhhh.
Klockan 18:30 är vi bjudna till P's mamma, klockan är nu 18:32 och P är inte i närheten av att vara klar. Framförhållning är inte P's starka sida om vi säger så...

Överraskning
2009-12-23 kl:13:22:45 Allmänt | Kommentera här (0)

Då vi befann oss i Malaysia bestämde vi (läs: jag) oss för att inte ha någon julgran i år. Vi kommer ändå inte vara hemma på självaste julafton och inte var vi hemma särskilt mycket innan jul heller. P, som verkligen älskar julpynt, blev ledsen i ögat (det syntes lång väg, han valde dock att inte säga något) och fick mig att lova att nästa år, då minsann skulle det vara hela kittet (adventsljusstakar, tomtar, röda gardiner, julgran o.s.v).
Eftersom att jag är så otroligt snäll så här i juletider, och älskar överraskningar, så bestämde jag mig för att fixa en gran lagom tills mannen slutade jobbet. Sagt och gjort, pappa blev med till Bergvik där en ståtlig (nåja...) plastgran inhadlades för halva priset (det verkar inte finnas någon som väljer att köpa gran dagen innan julafton). Ilfart hem för att montera och klä granen. Nu väntar jag bara med spänning på att P ska kliva innanför dörren.


Pyntet fann jag på vinden, klapparna är inte
färdiginslagna och det värdelösa fotografiet stavas:
T-I-D-S-B-R-I-S-T

En trevlig present
2009-12-23 kl:08:25:05 Allmänt | Kommentera här (2)

I måndags morse kom en mycket fin present till Kungsgatan. Mosters älskling hade (med lite hjälp från sin mamma) fixat en månads prenumeration på NWT åt mig och P. Nu intas frukosten tillsammans med tidningen vilket är mycket trevligt.
Tack Mosters älskling!


Jet-lag
2009-12-23 kl:07:27:40 Allmänt | Kommentera här (0)

Jag somnar vid 20-tiden i soffan- totalt dödstrött. Jag vaknar vid 04-tiden i sängen- pigg som en lärka. En liten lätt drabbning av "jet-lag" mån tro?

Malaysia, Langkawi (del 1)
2009-12-21 kl:09:32:48 Allmänt | Kommentera här (2)

Vi tog oss vidare från Borneo till Langkawi. Vi "fastnade" på ön i 10 dagar, och gissa om vi njöt...


Frangipani Resort, Langkawi


Langkawi Cable Car


Tanjung Rhu, finaste stranden


Eagle Square


Kärlek


Vår frukostutsikt...

Vi fryser
2009-12-21 kl:09:13:50 Allmänt | Kommentera här (1)

Vi fryser här hemma i Sverige. Det är inte bara kallt ute, det är även vansinnigt kallt inne i vår lägenhet.


Malaysia, Borneo
2009-12-21 kl:09:09:27 Allmänt | Kommentera här (2)

Ska väl försöka bjuda på lite bilder från vår underbara resa. Det kommer dock att få delas upp i omgångar då det är ofantligt med foton. Vi börjar med några från Borneo.


Sabah, Borneo


Kinabatang River


Selingan Island, paradiset


Lilla nyfödda sköldpaddan
gick vilse ner till vattnet och jag fick hjälpaSepilok Orang-Utan
Rehabilitation Center

Världens bästa föräldrar
2009-12-20 kl:12:09:59 Allmänt | Kommentera här (0)

Jag har helt klart världens bästa föräldrar. När vi igår kom hem hade de ställt iordning i stort sett hela vår lägenhet (som ni kanske minns plockade vi undan alla möbler innan vi åkte för att kunna slipa alla golv). Gissa om det kändes ljuvligt att kunna packa upp ryggsäcken och slå sig ner i soffan?

Hemma i kylan
2009-12-20 kl:12:07:51 Allmänt | Kommentera här (0)

Vi är hemma igen! Landade på Arlanda igår vid 13-tiden och öppnade lägenhetsdörren vid 18-tiden. Känns skönt att vara hemma men kära nån vilken chock! Vi upplever en temperaturskillnad på dryga 40 grader...Jippi, typ.

De sista dagarna av vår semester tillbringade vi i Kuala Lumpur. Grymt stor stad och tillika helt hysterisk. Shoppingen var en gudagåva och sevärdheter fanns det gott om. Vädret visade sig dock inte från sin bästa sida med monsunregn och åska i kvällarna tre.
Bilder kommer snart.

Slutet pa resan
2009-12-15 kl:12:29:59 Allmänt | Kommentera här (0)

Dagarna pa Langkawi rullar pa med fint vader, sol, bad, drinkar i solnedgangen, massage och god mat. Imorgon lamnar vi paradiset for Kuala Lumpur och lite shopping innan det pa fredag ar dax att flyga hem till kalla Sverige (enl. Fru Widmark har den forsta snon anlant).
Det ar latt att forsta ordspraket "borta bra men hemma bast", det hade dock inte skadat med nagra dagar till...

Pepparkaksvisan
2009-12-11 kl:14:50:53 Allmänt | Kommentera här (0)

Kanner att det borjar bli helt ratt att sjunga "Vi komma, vi komma fran pepparkakeland". Den bruna fargen har nu antligen borjat infinna sig. Desvarre ser inte pepparkaksguben riktigt fardiggraddad ut annu...Han far nog extraknacka som julegrisen ett tag till!

Update
2009-12-11 kl:14:34:17 Allmänt | Kommentera här (1)

Ger er en resum'e over vad som hant de senaste dagarna.

Vi har:
* hyrt bil och kort runt Langkawi (matarstallningen hamnade pa 15 mil da vi akt runt sa on ar inte sa stor). Att kora bil pa vanster sida av vagen var nagot klurigt till en borjan, det tog ett par mil innan jag slutade leta efter vaxelspaken pa hoger sida. Att man valt att placera blinkersspaken pa hoger sida om ratten gjorde att vindrutetorkarna oavsiktligt vevade omkring ett antal ganger. 
Vi borjade med att besoka Seven Wells som ar ett stort vattenfall. Att ta sig dit innebar en brant "trappa" pa 600 trappsteg (i 35-gradig varme). Ni behover inte fundera sarskilt lange pa om vi var svettiga eller inte...Styrde bilen vidare mot Langkawi Cable Car, dar en linbana tog pss upp pa extremt hoga hojder. Stackars P som ar hojdradd njot inte direkt av den fina utsikten. Besokte aven huvudstaden Kuah for att spana in Eagle Square.

* akt vattenskoter, solat, badat, haft 34 grader i skuggan, letat svalka, konsumerat litervis med vatten.

* dykt vid Pulau Payar. En otroligt vacker o, tyvarr lite halvdalig sikt och nagot stromt men anda en upplevelse. Vi har sett haj, murana och sa gott som hela rollistan fran "Hitta Nemo". Att ta sig till och fran Pulau Payar var en nagot skumpig historia och stackars P ar fortfarande sjosjuk, hela varlden bara snurrar...


Hummer utan pengar
2009-12-08 kl:14:20:38 Allmänt | Kommentera här (2)

Idag har vi gjort nagot riktigt pinsamt. Tog oss in till "city" for att ata middag. Innan middagen valde vi att besoka Langkawis Underwaterworld (ett megastort akvarium, typ). Efter det var vi annu inte riktigt hungriga utan slog oss ner pa en bar for att spana in solnedgangen. Vi tog en varsin drink. Innan vi for fran var resort forsakrade vi oss om att vi hade med oss tillrackligt med pengar for alla vara aktiviteter. Nar middagen sa stod pa bordet borjade vi bada fundera pa om pengarna verkligen skulle racka. Vi borjade febrilt rakna och nej, vi hade for lite pengar med oss.
P fick sa ta en taxi tillbaka till resorten, be taxichaufforen vanta, hamta pengar och ila tillbaka till restaurangen dar jag satt snallt och vantade.
Att ata hummer ar dyrt hemma i Sverige, om man inte har tillrackligt med pengar blir det en ganska kostsam historia aven i Malaysia...

Langkawi
2009-12-08 kl:14:13:53 Allmänt | Kommentera här (0)

Total avkoppling rader har pa Langkawi. Vi solar, badar, ater, laser. Himlen ar bla och vattnet likasa. Termometern visar konstant 32 grader och havet ar inte ens svalkande.
Dagens pris for snyggaste "bonnbrannan" gar till P som fornarvarande laser "Flickan som lekte med elden" och ar av forklarliga skal i total trans. Att sitta i solen i 6 timmar utan att vanda pa sig (med undantag for mat och bad) kan bara resultera i en enda stor rod brostkorg. Hadanefter blir det jag som har vandschema pa mannen...

Sandakan, Borneo
2009-12-05 kl:12:44:14 Allmänt | Kommentera här (3)

Efter mer an ett dygn pa resande fot kom vi sa antligen fram till Borneo. Resan gick forvanansvart bra men jag ljuger om jag sager att det inte var jobbigt.
Val pa Sabah Hotel, Sandakan blev det ett omgaende dopp i poolen och lite sol pa vara enormt bleka kroppar.
Dagen efter ankomst bar det vidare av ut den djupaste av regnskogar. Vi vandrade omkring i Gormantong Caves for att spana in den kinesiska delikatesses "bird nest" (man ater fagelbo tillverkat av spott, kraks och blod). Efter grottvanding (bland flera miljoner kackerlackor och fladdermoss) begav vi oss vidare, med var guide, till Kinabatang River for en flodfard. Vi fick dar se divese apor, en grymt ful gris samt en krokodil. Natten tillbringades i en lite hydda under myggnat.
Dag 2 tog oss till paradiset pa jorden, Selingan Island. Bla himmel, blatt hav, vit sand och vajande palmer. Med drygt 10 bungalows pa ons enda resort, inte en enda solstol kandes livet underbart. On har ett raddningsprogram for havsskoldpaddor och pa kvallen var det med var hjalp de sma nyklackta skoldpaddorna kom sakert ner i havet.
En tidig morgon for vidare fard tillbaka. Den tredje dagen bjod pa orangutangspaning pa Sepilok Rehabilitation Center. Vi avslutade med att nastintill bli attackerade av en nagot beskyddande orangutangmamma...Att se henne visa tanderna ungefar 2 meter ifran oss fick en att kanna att man brakade med naturen!
Efter att ha luktat myggstift i tre dagar, sovit bland kackerlackor (och diverse andra djur) samt endast haft tillgang till brunt duschvatten kanns det skont att vara tillbaka i civilisationen.
Imorgon (sondag) aker vi vidare till Langkawi. Pa aterseende!