Sömnbrist
2009-01-31 kl:17:05:30 Allmänt | Kommentera här (1)

Jag lider förnärvarande av sömnbrist. Har jobbat två nätter med mycket att göra samt sovit dåligt (vilket jag aldrig annars gör). Då jag har jobbat natt och ska "vaka av" (alltså vara ledig natten som kommer) brukar jag sova till ungefär 12, det blir i runda slängar fyra timmar. Imorse när jag kom hem hade Mr. Muscle varit ute på krogen med sina vänner och de flesta vet säkert vad det innebär...
Att ha jobbat mellan 21:30-07:15 gör vem som helst trött, men att försöka sova i ett sovrum som stinker fyllecell, med en timmerstocksdragande propeller kan lätt hålla en sömnlös.
Då jag äntligen lyckades slumra till vid 8-tiden var det åter dags att vakna vid 10-tiden, för vem hade glömt att stänga av sin mobil (jo, ni gissade rätt: Mr. Muscle).
Nu sitter jag här med hängande ögonlock, utfällda klor och vässad tunga. Att inte få mat i tid gör mig galen, men att inte få sova ordentligt gör mig till ett monster!

Barn
2009-01-30 kl:16:59:37 Allmänt | Kommentera här (2)

Jag har aldrig känt någon särskild längtan efter barn, har i det närmaste mer känt att jag varit lite skraj för små nyfödda parvlar (tycker givetvis de är underbara att titta på o.s.v). Den senaste tiden vet jag inte riktigt vad som hänt med mina hormoner men någonting galet/annorlunda är det.
Nattetid på Ingen Vidare Avdelning bedrivs, förutom intensivvård, även all postoperativ verksamhet. Detta innebär att alla kejsarsnittsmammor hamnar hos oss för att vakna (efter operationen) innan de återvänder till Förlossningen. De senaste fyra nätterna jag har tillbringat på Ingen Vidare Avdelning har jag haft hand om överdrivet många snittmammor (varför alla ska förlösas med kejsarsnitt nattetid är något jag fortfarande undrar över). Dessa patienter har fram till nyligen varit, för mig, det mest läskiga jag kunnat ha hand om. Just mammorna är det inga problem med men jösses när bebisarna kommer. Jag har ingen aning om hur man håller, vad man gör då de skriker, hur länge det ammas eller när uterus är väl kontraherad (detta behöver jag egentligen inte bry mig om, det är barnmorskans ansvar och hon finns ett telefonsamtal bort).
MEN, de senaste gångerna det kommit snittmammor har det plingat till i min livmoder (eller något liknande) och jag har blivit alldeles rörd av detta underverk. Jag har vänt och vridit på barnen, känt på mammans mage och fått undervisning i hur det går till då man lär någon amma. OCH, det känns inte ens en smula läskigt, bara roligt!

Ont
2009-01-30 kl:16:43:40 Allmänt | Kommentera här (1)

Idag var det så återigen dax för träningsvärk. Jag har ont, ont, ont i ta mig tusan hela kroppen! Tror besämt boxningen håller på att ta kål på mig...Å nu ska det börjas boxas även på tisdagar (jag säger bara: ledbruten). Naturligtvis är det våldsamt roligt och effektivt (annars hade jag inte fortsatt) men att få träningsvärk varje gång innebär att jag känner mig så fantastiskt otränad.
Igår var det extra kul eftersom lilla jag fick beröm (märkligt att man kan växa flera meter av att få beröm av vissa personer).

TNCC
2009-01-29 kl:11:16:55 Allmänt | Kommentera här (2)

Jag ska gå på kurs i februari, 17-19 februari för att vara mer exakt. Kursen anordnas via jobbet och heter TNCC (Trauma Nursing Core Course). Det hela är en traumakurs (trauma är typ det jag sysslar med dagarna i ända) med teori och praktiska övningar. Kul med repetition tänkte jag då jag anmälde mig till kursen. Det jag inte räknat med var det våldsamt tjocka kursboken samt att kursen avslutas med ett prov...


Och jag som just börjat läsa Karin Wahlbergs "Tröstaren".

Stuvbutiken
2009-01-29 kl:11:00:17 Allmänt | Kommentera här (1)

Onsdagseftermiddagen/kvällen har tillbringats på Stuvbutiken, diverse olika kakelaffärer samt givetvis IKEA (tror Ingvar Kamprad skattar sig lycklig över vår renovering). Planen var att inhandla det sista som gör att köket inte är komplett -nämligen kakel. Vi har tittat, känt, vänt och vridit på olika kakelplattor. Vi kom ganska snabbt fram till vilket kakel som skulle passa bäst, därefter var det bara försöka hitta billigaste affären (good luck, kakel är svindyrt). Som ni kanske redan gissat kom vi hem utan kakel...Men, vi fick med oss massa färg till hallen!

Bröllop
2009-01-28 kl:22:35:48 Allmänt | Kommentera här (0)

Jag och Mr. Muscle är bjudna på bröllop. Var, när och för vem låter jag vara osagt fram till jag har personens godkännande att publicera denna fantastiska nyhet här på bloggen.
Jag längtar redan massor.
Ett stort grattis till er båda (känner mig en smula avundsjuk)!

Sankt Jörgen Park Resort...
2009-01-28 kl:22:35:30 Allmänt | Kommentera här (4)

...är förmodligen det fulaste namn jag hört på ett spa. Men, vem bryr sig när man får åka dit med sin käraste? Mr. Muscle har bokat rum på just detta spa på Alla Hjärtans Dag. Hotellövernattning, frukost, entré till spa samt kostnadsfria träningspass (just träningen kommer inte vara högprioriterad, däremot massage, bad samt diverse andra behandlingar). Mysigt värre!
Det hela kanske hade varit än mysigare om inte An-Op-IVA valt att ha sin Klinikfest dagen innan, jag får väl se till att hålla mig städad...

Vandringsskor
2009-01-27 kl:12:50:30 Allmänt | Kommentera här (6)

Idag har jag investerat i ett par nya skor, ett par vandringsskor (låter verkligen skittöntigt). Dessa skor ska användas för att slippa få skavsår/slita ut fötterna i New York i mars. Därefter ska de användas för powerwalk's här hemma innan de  kommer användas i Malaysia (framförallt Borneo) i december (om inget oväntat inträffar vill säga).


Värstingskor med GoreTex och greppvänlig sula.
Dessutom mycket sköna och snygga.


Böcker
2009-01-26 kl:15:54:05 Allmänt | Kommentera här (2)

Bland det bästa jag vet är att kliva in på Akademibokhandeln, botanisera bland alla böcker, gå till pockethyllan. Köpa fyra böcker men bara betala för tre. Gå hem. Ta på myskläderna, krypa upp i ena soffhörnet och bara njuta...


Dagens skörd. Kan bara inte bestämma i vilken jag ska börja.

10 månader
2009-01-26 kl:14:04:50 Allmänt | Kommentera här (3)

Jag och Mr. Muscle har nu varit ett par i 10 månader (grattis grattis till oss eller nåt...). Igår gjorde vi en minst sagt annorlunda upptäckt

Mr. Muscle mars -08:
95 kg
Mr. Muscle januari -08:
105 kg
Alltså + 10 kg på 10 månader.

Miss V mars -08:
55 kg
Miss V januari -08:
56 kg
Alltså + 1 kg på 10 månader.

Vad detta beror på har ingen av oss en aning om. Vi äter båda mängder med mat men så har det alltid varit. Vi gjorde båda två totalhaveri med träningen efter att vi träffades (men har givetvis kommit igång igen). Jag lagar exakt likadan mat som tidigare (det vill säga mestadels GI). Vi äter bara godis, snacks och skräpmat på helgerna.
Och nej, Mr. Muscle äter inte upp all Miss V's mat...

Pizza eller inte?
2009-01-26 kl:12:18:44 Allmänt | Kommentera här (0)

Så här några veckor efter nyår har vår lilla familj lyckats förvånansvärt bra med att hålla sitt nyårslöfte. Nyårslöftet bestod i att inte äta varken godis, skräpmat eller dricka dricka annat än på helgen.
Igår var det så att vi åt hemma hos Föräldrarna och det blev därmed ingen pizza (vi trodde visserligen båda två att vi skulle lyckas klämma i oss en varsin pizza lite senare på kvällen, men icke!).
Nu till min undran:
Får man fuska med pizza idag, måndag, då det inte blev nån igår? Eller är den chansen förbrukad nu?
Hmmm...

Skotte eller skyffel?
2009-01-25 kl:19:19:13 Allmänt | Kommentera här (1)

Jo, min kära Lillasyster har gjort det igen! Lyckats säga nåt helt åt skogen galet alltså. Hon satt hemma hos Föräldrarna och ojade sig över sitt onda ben. Vi andra frågade givetvis vad hon gjort med sitt ben. Då föjer följande monolog:

Lillasyster: Jo men jag var ute och skottade snö igår.
Nu tänkte alla: aha, träningsvärk. Men icke, monologen tog en annan vändning.
Lillasyster: Nu är det så att Kalle har haft sönder skotten.
Här utbryter ett gapskratt bland övriga gäster utan att Lillasyster verkar förstå någonting.
Miss V: Hade skotten kilt på sig?
Lillasyster verkar fortfarande inte förstå utan fortsätter berätta om hur hon gjort sig illa.
Stoffen: Du pucko, du vet att det heter skyffel va?
Lillasyster förstår äntligen!

Att tillägga: Lillasyster hade verkligen gjort sig illa på skyffelns handtag med ett rejält blåmärke och rivsår. Kanske var det chocken som gjorde att hon började vimsa om skottar...

Söndagsmys
2009-01-25 kl:19:07:27 Allmänt | Kommentera här (0)

Imorse (läs: 13:30) fick vi fint besök av Folket från Böj. När jag skriver fint så menar jag verkligen fint. Paret hade nämligen gårdagskvällen partyutstyrsel kvar på. Själv hade jag precis klivit ur sängen, osminkad med rufsigt hår och dagen- efter- andedräkt. Tyvärr var det inte för min och Mr. Muscles skull de hade valt att kä upp sig på detta vis utan de hade helt sonika valt att ta en hotellnatt i stan isället för att åka hem (lyxlirare eller latmaskar, välj själva).
Mr. Muscle bakade smulpaj (detta blev vår frukost) medan vi andra tittade på. Vi lyckades även avhandla en del (o)viktiga ämnen under de två timmar de var här.
Folket från Böj åkt begav vi oss hem till Föräldrarna (fortfarande osminkad med rufsigt hår) för middag. Pappa hade dagen till ära lagat stuvad lake (lycka). Detta är helt klart en av mina favoriträtter och jag åt som om jag aldrig sett mat tidigare. Till efterrätt bjöds det på chokladpudding med grädde- söndagen var räddad!
Nu blir det mys i soffan med godis, coca-cola och film.

Cabary
2009-01-25 kl:18:55:52 Allmänt | Kommentera här (0)

Igår kväll var vi på nyårsrevyn Canal Cabary på Scalatatern. Underhållande och träffsäker om det som hänt i Karlstad, Värmland, Sverige och Världen under året som gått.
Kvällen fortsatte sen hemma hos Mickur och avslutades som sig brukar på Månen.
Mycket trevligt!

Åland
2009-01-25 kl:15:36:58 Allmänt | Kommentera här (2)

Tre personer sitter i en bil, det är Lillasyster, Mr. Muscle samt Miss V. Dessa tre personer är på väg hem till Mickur för lite kalas. Personerna konverserar om diverse viktiga saker då Lillasyster helt plötsligt utbrister följande:

Lillasyster: ÅH, vet ni?
Mr. Muscle & Miss V: (i kör) Näää...
Lillasyster: Det BOR folk på Åland
Miss V: Öh, jo...
Lillasyster: Va, visste ni det?
Mr. Muscle & Miss V: (återigen i kör) Jaaa...

Somliga personer verkar få använda uttrycket "Man lär sig något nytt varje dag"  liiite oftare än vissa andra.

Lillasyster
2009-01-23 kl:15:10:20 Allmänt | Kommentera här (3)

Min Lillasyster är en helt underbar person.
Min Lillasyster ställer alltid upp för alla (oavsett hur det gynnar/missgynnar henne).
Min Lillasyster är otroligt snäll (ibland lite för snäll för sitt eget bästa).
Min Lillasyster är mycket ambiös och kreativ (ibland så mycket att tiden inte räcker till).
Min Lillasyster är ibland lite klumpig (...)
Min Lillasyster är en mycket rolig och generös person som alltid bjuder på ett gott skratt (ibland så mycket skratt att man inte riktigt vet var man ska ta vägen).
Min Lillasyster är aningen otursförföjd (spis, kyl, bil, cross-trainer, you name it!).
Min Lillasyster är min allra bästa vän.
Jag älskar min Lillasyster så otroligt mycket!
Ibland när vi inte träffats på ett par dagar kan jag känna en sån otrolig saknad, en saknad som känns ända in i hjärteroten. Tack underbara du för att du finns och försvinn aldrig ur mitt liv!


Trött
2009-01-23 kl:14:23:04 Allmänt | Kommentera här (0)

Sitter just nu framför datorn å funderar på om jag verkligen är vaken eller inte. Nyper mig ganska hårt i armen och inser att jag nog faktiskt är vaken...
Efter att ha spenderat två nätter (och än är det inte slut)Ingen Vidare Avdelning, kört två tunga styrkepass, en vidrigt jobbig boxningsträning samt sovit dåligt så kanske man är trött?
Får väl fortsätta nypa mig i armen för att hålla mig vaken.

Independence Day
2009-01-21 kl:10:33:47 Allmänt | Kommentera här (2)

Igår försökte vi kolla på filmen Independence Day, det gick sådär. Jag hade glömt bort vad filmen handlade om (mindes ett stort rymdskepp, aliens och Will Smith typ) och Mr. Muscle försökte förklara:

Miss V: Jag kommer inte riktigt ihåg vad filmen handlar om.
Mr. Muscle: Ja men det är ju den där filmen när utlänningarna kommer!
Miss V: Jag tror jag blandar ihop med Men in Black...ursäkta vad sa du förresten?
Mr. Muscle: Utomjordingarna, utomjordningarna, utomjordningarna menar jag ju!!!

Trots att det hela lät mycket rasistiskt började vi båda skratta (förlåt, förlåt, förlåt). Tänk vad galet det kan bli av en liten felsägning!

Sablarn's
2009-01-20 kl:15:14:23 Allmänt | Kommentera här (0)

Har nu suttit i telefonkö x antal minuter för att boka restaurangbiljetter till Färjestad-Frölunda 14 februari. Trodde verkligen jag var ute i god tid, men icke...

Miss V: Hej, jag skulle vilja boka hockeybiljetter i restaurangen.
Telefonisten: Javisst, vilket datum hade du tänkt dig?
Miss V: Den 14 februari.
Telefonisten: (skrattar ett mycket långt och elakt skratt) Jaaa du, det kan du ju försöka med. Det är fullt, det är ju faktiskt mot Frölunda de spelar.
Miss V: Jo, jag vet...
Telefonisten: Du får gå ett annat datum. Tack och hej!

Tack tack typ...Surtant!

Lunch
2009-01-20 kl:15:07:58 Allmänt | Kommentera här (1)

Har precis intagit en helt underbar lunch (bestående av Wallenbergare, potatismos, brunsås samt lingon)Koriander. Detta tillsammans med ett mycket trevligt sällskap, nämligen (Tant)Söffie.
Tack kära du för pratstunden!

Inte på jobbet
2009-01-20 kl:15:05:41 Allmänt | Kommentera här (0)

I morse vaknade jag i vanlig ordning av att Mr. Muscle gick upp (vaknar alltid då han ska till jobbet oavsett om jag är ledig eller inte) men somnade om per omgående.
Vaknar igen av att det låter i lägenheten (har här ingen aning om hur länge sen det var jag somnade om) och in i sovrummet kommer Mr. Muscle.
Jag mumlar lite yrvaket : "Men har du inte gått till jobbet än, nu kommer du väl försent".
Mr. Muscle skrattar och informerar mig om att han faktiskt varit på jobbet i en timme. Han tog bara vägen förbi hemmet (efter att ha varit ute på jobb) för att pussas lite.
Har verkligen en helt underbar sambo!

Maränger
2009-01-19 kl:18:32:22 Allmänt | Kommentera här (1)

Igår när jag kom hem från Ingen Vidare Avdelning luktade det aningen annorlunda i lägenheten. Fattade inte alls vad som försigick förrän jag kom in i köket. Där stod Mr. Muscle och bakade maränger...(jag vet inte, men lite annorlunda är det).
Till kvällsmat på söndagskvällen intog vi, till huvudrätt, hemmagjorda hamburgare och till efterrätt hemmagjorda maränger med glass och chokladsås.
Inte dumt alls!


Det är ett hjärta i mitten, Mr. Muscle var lite ivrig...

60-års kalas
2009-01-19 kl:18:25:41 Allmänt | Kommentera här (0)

I lördags var jag och Mr. Muscle på överraskningskalas för hans moster. Det var minst sagt mycket trevligt! God mat, en hel del vin, trevligt sällskap och många hattar...
Vi for vidare från kalaset (när de äldre förmågorna började bli aningen...berusade) till Månen för lite "dans" å drinkar. Hemma med en kebabpizza och i säng vid halv fyra! Det var då jag började tänka på att jag faktiskt skulle till Ingen Vidare Avdelning 13:30 på söndagen.


Födelsedagsbarnet gillar visst hattar...

En hård present
2009-01-16 kl:11:24:05 Allmänt | Kommentera här (1)

Igår när jag var ute på min shoppingrunda hittade jag en rolig present åt Mr. Muscle. Nämligen ett MindGame (detta är något vi båda är löjligt förtjusta i). Då jag kom hem och skulle packetera presenten upptäckte jag att vi inte ägde något inslagningspapper. Stressad som jag var lade jag den hårda kartongen under Mr. Muscles kudde och tänkte slå in det lite senare under dagen. I samma veva som jag placerade presenten under kudden hade jag glömt den...Alltså: presenten låg kvar under kudden då det var dax att ramla i säng. Mr. Musle rättade till kuddarna och mer eller mindre rasade ner under täcket, detta resulterade i ett vrål och efterföljande "Aaajjjjj vad är det här?!" Stackaren hade lagt sig på den lilla, hårda kartongen...
Då kom jag på det, min lilla present!
Mannen blev i alla fall mycket glad och löste MindGamet innan det var dax för ett gammalt avsnitt av CSI Miami.


Inte så trevligt att ligga på...

Mörbultad
2009-01-16 kl:10:00:45 Allmänt | Kommentera här (0)

Aj aj aj, jag är totalt mörbultad...Benen ömmar, armarna darrar, ryggen krampar och jag är trött! Men som det var värt det (jag vill boxas redan idag igen, tyvärr måste jag vänta ända till på tordag).
Inget gym för mig idag, blir istället en powerwalk på 1 timme innan Ingen Vidare Avdelning.
Aj aj aj, igen...

Boxning
2009-01-16 kl:09:56:56 Allmänt | Kommentera här (1)

Idag har jag startat min boxningskarriär! Jo, det är sant med riktiga handskar och tandskydd. Hade inga förväntningar på det hela överhuvudtaget, det jag visste hade jag fått berättat för mig av Mr. Muscle.
Jag och (Tant)Söffie var två av tre tjejer, sen var det bara killar (kändes ju tryggt att behöva boxas med sju gånger större grabbar).
Det hela började med uppvärmning, som jag utan problem orkade med (dock var det lite jobbigt när vi sprungit några varv och BoxningsKjell skriker "Okej 50 situps och 20 armhävningar"). Sen var det dax att köra igång med skuggboxning (kände mig heltöntig) för att sen gå på sparringen. Gissa om det var skoj! Fick utlopp för alla mina eventuella aggressioner samt fick göra av med all min energi på ett mycket roligt sätt. Alla var ju givetvis mycket bättre än mig men det var bara att ignorera, jag var totalt koncentrerad på att inte bli träffad.
Efter sparringen var det fysträningen kvar, den var minst sagt...skitjobbig!
Helt klart en av de roligaste träningsformer jag provat, men inget för den som inte har minsta lilla styrka/kondition i bagaget (om man nu har en önskan om att bli totalt nermejad förstås...)

Första semlan
2009-01-16 kl:09:44:50 Allmänt | Kommentera här (1)

Idag var jag hemma hos Fröken C.S (a.k.a Batgirl) på en fika. Hon visste verkligen vad hom gjorde då hon införskaffade semlor till fikastunden (jag har verkligen längtat efter semlor men inte kommit mig för att köpa några). En rund, lagom stor, bulle, inte alls för mycket mandelmassa, toppad med precis rätt mängd grädde. Mums! Inspekterade "nytt" kök samt "ny" katt (ja, det var evigheter sen jag var i den lägenheten).
En mycket trevlig stund med trivsamt sällskap!

En skruv lös
2009-01-14 kl:20:31:16 Allmänt | Kommentera här (0)

Mr. Muscle håller förnärvarande på och finjusterar vissa saker i köket. Personligen har jag valt att gömma mig framför datorn. Då jag sitter här i godan ro hör jag en svordomsramsa som nästan fick mig att trilla av stolen. Ut i köket och med "vänliga rösten" frågar jag vad som är fatt.
Mr. Muscle har lyckats tappa en skruv i det minsta lilla fack ni kan tänka er, inuti ugnen (hur denna man lyckas med allt är en fråga för sig).
Det var inte annat att göra än att montera isär hela ugnsluckan...
Tacka vet jag datorn!


En mycket dålig bild men jag bara måste visa på det lilla, lilla hålet (där skruven lyckades leta sig ner) och de stora, stora fingrarna som vill få upp skruven.
Mission Impossible...


Badrummet
2009-01-14 kl:20:19:41 Allmänt | Kommentera här (0)

Här händer det grejer. I samma veva som bänkskivan var på plats i köket var badrumsskåpet färdigmålat och satt på plats. Imorgon bär det av till IKEA för en shoppingrunda (skräll). Korgar, handdukar och mattor. Sen är det väl på sin plats att ställa iordning alla krämer, flaskor, apparater och liknande.


Innan hyllan kom på plats.


Handfat och dusch.


Nya hyllan som ska rymma alla våra "göra-sig-fin-produkter".Bänkskiva
2009-01-14 kl:19:38:55 Allmänt | Kommentera här (0)

Äntligen har vi fått den! Eller ja, fått och fått var väl en rejäl överdrift, vi fick allt betala en ansenlig summa för den. Jag pratar om vår bänkskiva från Kviq. Den skulle komma v. 2 så i måndags (v. 3) var jag på Mr. Muscle som en hök för att han skulle ringa och fråga var bänkskivan tagit vägen. Mr. Muscle mumlade bara ohörbart och jag kände en viss...irritation. Då jag kom hem från Ingen Vidare Avdelning igår kväll var bänkskivan på plats i köket. Han hade lurats med mig den kluriga karl'n!
Snyggt blev det och mycket funktionsdugligt är det.


En svart- och- gråaktig bänkskiva i laminat.

Varmt
2009-01-12 kl:11:29:07 Allmänt | Kommentera här (4)

Det är varmt i vår lägenhet. Skönt tänker ni kanske, men nej inte alls!
Det är så fruktansvärt varmt att man helt klart får en utomlandskänsla. Vad gnäller hon om tänker ni nu kanske? Jo, att ha det så här varmt är långt ifrån hälsosamt (Mr. Muscle mumlade något om nära 40 grader imorse)!
Det som förundrar mig mest är dock att vi för ca en vecka sen var som isstoder båda två. Då det var -15 grader ute var det ingen som gjorde något åt värmen här hemma utan vi fick minsann frysa. Men nu, då det helt plötsligt är +6 grader ute då ska det eldas på utav bara h**vete! Detta låter varken ekonomiskt eller särskilt miljövänligt.
Vad är felet, någon?

En anledning
2009-01-12 kl:11:21:06 Allmänt | Kommentera här (1)

Har hittat en liten anledning till min konstanta trötthet (för jag tror absolut inte det har med att jag jobbar så vansinnigt mycket att göra).


Det är grått, regningt, blåsigt, kallt och allmänt trist. Hur ska man kunna vara pigg när det ser ut så här?Att se Karlstad Inre Hamn på detta sätt är ingen upplyftande historia. Försöker blunda och minnas tillbaka hur det var i somras då det var soligt, varmt, mycket folk, skratt, räkfrossa, rosévin, fina båtar, hamnfestival...Längtar tillbaka!

Världsklass
2009-01-12 kl:11:12:37 Allmänt | Kommentera här (2)

Var som bekant på ABBA-the show igår, det enda stoppet som gjordes här i Sverige. Att blogga rättvist om denna händelse känns inte lätt, det hela var av absolut världsklass! (och man behöver sett det för att verkligen förstå hur bra det var). De uppträdande artisterna såg ut och lät precis som "riktiga" ABBA och den vita stråkorkestern från England kunde inte varit mer stämmningsfull.
Kvällens ena gästartist var Janne Schaffer, den mannen kan uppenbarligen spela gitarr. När han körde sin hyllning till Ted Gärdestad genom att spela "Jag vill ha en egen måne" var det nog inte många som inte fick rysningar.
För egen del fick jag tårar i ögonen av låten "The winner takes it all" för att några minuter senare rocka loss i "Does your mother know".
Då alla hitlåtar var avklarade (samt några få mindre kända) och "Thank you for the music" spelades var det med sorg i hjärtat man fick inse att det faktiskt var slut för denna gång. Två och en halv timme på restaurangens bästa platser kunde inte känts kortare och vi ville bara ha mer (kan inte förstå de få personer som valde att gå innan allt var slut- att man bara kan ha så bråttom till parkeringen en dag som denna...)
Då vi klev ut på parkeringen och for hem kunde vi alla fyra konstatera att det var det bästa vi sett!


Spansk buffé på Golden Star (inte Gyllene Gaffeln...)


Många människor var på plats i Löfbers Lila Arena.


Äkta ljusshow a lá 70-tal.
Man blir glad i hela kroppen.


Världens lyckligaste Lillasyster med sina älskade pop-corn (han är allt snäll den där Karl-Jan)

Den röda tråden genom hela showen var definitivt rysningar genom hela kroppen, all the time!

ABBA-the show
2009-01-11 kl:13:36:34 Allmänt | Kommentera här (1)

Ikväll ska jag utnyttja min födelsedagspresent (det var på ett ungefär 2.5 månader sedan min födelsedag inträffade men bättre sent än aldrig). Vi ska besöka Löfbergs Lila Arena och titta på ABBA-the show. Platser i restaurangen tillsammans med Mr. Muscle, Lillasyster och Karl-Jan. Har sett fram emot detta under en ganska lång tid och hoppas nu på en riktigt bra kväll!


Trött
2009-01-11 kl:13:24:41 Allmänt | Kommentera här (2)

ofantligt trött. Kan för mitt liv inte begripa var all denna trötthet kommer ifrån. Jag börjar fundera på om jag är sjuk, på allvar.
Efter en lugn hemmakväll (med 2 glas vin, mys i soffan samt chips) borde man väl rimligtvis lyckas komma ur sängen i tid? Med i tid menar jag runt halv tio och inte klockan tolv! Hela dagen hinner ju gå innan vi fått fart på vår dag...
Jag blir så trött!

Att tillägga: jag har aldrig varit en sjusovare. Då jag var tonåring klev jag upp senast klockan nio på helgen (skitttrist eftersom mina vännner kom till liv vid tolvtiden). Jag har inte heller på senare dar klivit upp särskilt sent utan gillar att komma igång, just därför undrar jag vad som hänt med mig...

Vit istället för brun
2009-01-10 kl:15:18:12 Allmänt | Kommentera här (0)

Badrumsskåpet förvandlas nu från 70-talsbajsbrun till antikvit.
Me like!
Förlorare
2009-01-10 kl:15:07:39 Allmänt | Kommentera här (2)

Jaha ja, det blev som jag misstänkte. Noll vinst i bowlingen...Men jag kom inte sist och jag lyckades göra en strike. Det ni! Jag stog inte heller för den obligatoriska "kasta-klotet-åt-fel-håll-sessionen" (den stog kära Lillasyster för). Lojjan deklarerade på sin blogg att "det kommer gå så dåligt, jag har inte bowlat sen gymnasiet". Nähä nä, damen vann båda serierna samt gjorde två strikes (lögnare där).

Min strike

Hmmm...

Då större delen av sällskapet valde att avsluta sin kväll valde jag och Mr. Muscle att fortsätta på Arena Bar för att slutligen avsluta på Koriander.Bowling
2009-01-09 kl:18:42:22 Allmänt | Kommentera här (1)

Ikväll ska jag dänga Lillasyster i bowling (detta är förmodligen den största och värsta lögn jag dragit under 2009). Jag är kass på att bowla, däremot gillar jag att dricka öl, umgås med vänner samt bjuda på ett par ordentliga skratt (som när jag kastar klotet åt fel håll till exempel...).
Må bästa man vinna!

Hänga tvätt
2009-01-09 kl:18:31:30 Allmänt | Kommentera här (0)

Jag gillar inte att hänga tvätt, det är sannerligen en tråkig syssla. Det värsta är alla strumpor som ska paras ihop med varandra.


Det är även ganska jobbigt att hänga Mr. Muscles kläder, de är stora å tar sådan otrolig plats. Ni kan ju jämföra Miss V's kläder (passar på en kropp som 171 cm och väger 56 kg) mot Mr. Muscles kläder (som passar på en kropp som är 192 cm och väger 103 kg).

Nån som vill ha anställning som klädupphängare?

Inte supernöjd
2009-01-09 kl:14:32:30 Allmänt | Kommentera här (0)

Som jag tidigare nämde har Mr. Muscle börjat "pimpa" ena badrummet (istället för att renovera hallen som vi hade bestämt). Det hela blev ett projekt större än tänkt. Mannen har tillverkat en ny spegel (kanske ingen konst för en glasmästare), satt upp nya lampor samt byggt ett badrumsskåp. Det där badrumsskåpet är fantastiskt snyggt och jag blev våldsamt imponerad över att min stora kärlek besitter möbelsnickartalanger.
Igår skulle dock möbeln målas, eller snarare betsas. Vi for till Stuvbutiken och inhandlade valnötsbets (inte mitt favoritval men vad gör man inte för den man tycker om- jag menar han har ju byggt en hel möbel och borde väl då få bestämma färg?).
När jag kom hem imorse efter en natt på Ingen Vidare Avdelning skådade jag färgen och nej, den var inte bra. Först hade jag bara tänkt ignorera det hela och gilla läget, men det går bara inte. Var tvungen att tala om för Mr. Muscle att jag tyckte färgen påminde om nåt hämtat från 70-talet. Jag vet inte om han blev ledsen men det blir en ny tur till Stuvbutiken idag...


Inte helt nöjd med färgen...

Pygmeér?
2009-01-08 kl:16:37:00 Allmänt | Kommentera här (1)

Idag upptäckte jag att vi haft besök av en eller flera pygmeér. De har haft vänligheten att sätta upp en spegel vårt ena badrum. Snällt va?


En solig promenad
2009-01-07 kl:15:17:18 Allmänt | Kommentera här (0)

Var trött imorse, ännu tröttare var jag efter den slitsamma organiseringen av köket. Förmodar att tröttheten kommer från de förkyldningsvirus som envist väljer att hänga sig fast i mig. Valde efter köket på: att lägga mig på soffan för en välbehövlig vila eller en promenad i solen. Det fick bli solen framför soffan.
Känner mig faktiskt piggare (kan det vara ljuset månne?). Ska nu fräscha till mig och springa ner på stan för att möta Fröken C.S (a.k.a Batgirl) och Fru C.S för en fika.
Trevligt!

Resultatet
2009-01-07 kl:12:49:55 Allmänt | Kommentera här (2)

Resultatet av min organisering ser ut som följer:


Alla kryddor praktiskt samlade på ett ställe


Nu vet jag var mina grytor håller hus


Det bästa av allt: skafferiet

Organisering
2009-01-07 kl:10:49:48 Allmänt | Kommentera här (1)

Idag ska jag organisera lite. I köket. Sedan köksskåpen kom på plats har alla köksattiraljer liksom bara hamnat lite här och var i våra skåp, det finns ingen logik överhuvudtaget.
Det ska det bli ändring på idag, mycket nöje eller nåt...

En bra förklaring...
2009-01-05 kl:22:05:47 Allmänt | Kommentera här (1)

Jag har precis lagat mat. Då jag stängde av ugnen fortsatte det att blåsa ur den, värsta vinddraget typ. Jag ropade in Mr. Muscle i köket och frågade lite försynt:
"Hörru, varför blåser det storm från ugnen?"
Mr. Muscle svarar med myndig och lärofull röst:
"Jo förstår du, det har kanske någonting med någonting att göra...eller ja...öhh...du fattar!"

Ursäkta men det var ju precis det jag inte gjorde! Skönt att vi båda kom fram till samma slutsats i alla fall...

Ännu en gång...IKEA
2009-01-05 kl:21:17:18 Allmänt | Kommentera här (1)

Idag har vi återigen varit på IKEA (för er läsare som tror vi bor där så är svaret nej, men jag förstår er undran). Vi skulle endast åka dit för att titta på det som kommer bli vårt nästa stora projekt, nämligen hallen. Vi skulle spana in, och fundera kring, inredning till en stor garderob med skjutdörrar. Av någon märklig anledning kom vi hem med två lampor, en blomma med kruka, en matta samt en handdukshängare.
Alltså: ingen garderobsinredning!
Det som nu händer (just precis i skrivande stund) är att Mr. Muscle börjat "pimpa" vårt ena badrum...Hallå! Vart tog hallprojektet vägen?
Gode Gud hjälp mig...

Vinterkul
2009-01-05 kl:21:10:11 Allmänt | Kommentera här (2)

Imorse valde jag att ignorera pipade luftrör, hosta och rinnande näsa. Jag har haft nog av tråkiga innedagar och ville bara komma ut i det underbara väder Värmland bjuder på.
Jag och Mr. Muscle botaniserade vinden efter täckbyxor, snowboards, jackor och boots. Efter en halvtimme eller två var vi redo att fara till Ski Sunne (så när som på ett stopp vid TeamSportia för att köpa ett par vantar till Mr. Muscle...).
Vädret höll i sig, även Sunne bjöd på strålande sol, vindstilla och -10 grader.
Första åket för säsongen kändes...vingligt. Därefter kändes saker och ting mer stabila och vi hade en mycket trevlig dag i vinterlandet!
Att tillägga: Mr. Muscle ramlade tre gånger, jag ramlade bara en...

Hostar, hostar å...hostar
2009-01-02 kl:19:20:30 Allmänt | Kommentera här (2)

Jag har en stalker. Hur jag än vrider och vänder på mig så är den efter mig. Sover jag- så är den där, är jag vaken- så är den där, går jag på toa- visst är den där, under bilturen till Ica Maxi- nog fasen var den där!
Jag pratar givetvis om min envisa hosta som vägar sluta förfölja mig!
Snart blir jag galen, riktigt riktigt galen!
Jag har provat både hostdämpande hostmedicin och slemlösande hostmedicin men inget tycks hjälpa. Förmodar att det bara är att gilla läget och dras med sin stalker. Tur man inte har massa paparazzis omkring sig också...

Skräpigt
2009-01-02 kl:14:49:33 Allmänt | Kommentera här (0)

Så här två dagar efter det trevliga kalaset är det fortfarande en våldsam oreda i vårt hem. Vi har diskat ungefär 7 diskmaskiner med glas, tallrikar, bestick, skålar, plåtar...you name it!
Köksbordet befinner sig i vardagsrummet och tapetserarbordet (som fick funka som buffébord) står kvar i hallen.
Anledningen till denna röra är att vi båda känner oss hängiga. Jag har fått feber med tillhörande hosta och heshet, Mr. Muscle är allmänt hängig. Blä!

Nyårsfirande
2009-01-02 kl:14:45:06 Allmänt | Kommentera här (0)

Nyårsafton bjöd på en trevlig tillställning. Ungefär 10 personer, massor av mat, Singstar, skratt, dans samt en del alkohol.Knytkalas resulterar alltid i väldigt mycket mat.
Att sjunga Singstar med halsont är en mycket dum idé.
Att dricka alkohol i lagoma mängder är trevligt.
Att som objuden gäst förstöra för andra är våldsamt korkat.

Miljonbingo
2009-01-02 kl:14:36:26 Allmänt | Kommentera här (1)

Dagen före Nyårsafton och dax för att spela Miljonbingo. Är inget BingoLotto-fan direkt men tyckte det kunde vara trivsamt för en gångs skull. Fick besök av trevliga M&M, som hade med thaimat, mums.
Spelet gick sådär, ingen vann...Däremot bjöd konfrencier Paolo Roberto på en hel del skratt. Mannen var helt hysterisk då han skulle presentera vinnarna i Årets Eldsjäl. Han skrek som på den värsta boxningsgala och jag trodde bestämt att vinnarna av årsmodell äldre skulle få en varsin hjärtinfarkt allihop. Jag tror bestämt det vore bättre om han höll sig till det han är bra på, vår käre Paolo.
Noll vinst tyvärr