Mat-tårta
2009-10-29 kl:21:34:17 Allmänt | Kommentera här (4)

När jag kom hem från jobbet väntade mig detta i köket:
(och en underbar sambo förstås).


En alldeles egen våffeltårta
med massa grädde, riven choklad och hallonDet blev en hel hög med ljus

Det närmar sig
2009-10-29 kl:11:24:00 Allmänt | Kommentera här (5)

Det närmar sig resa till varmare breddgrader. Har idag plockat hem biljetter och liknande. Om dryga fyra veckor sticker vi till Malaysia, närmare bestämt Borneo, Langkawi, Koh Lipe (tror vi) och Kuala Lumpur. Tre veckor kommer vi vara borta och jag längtar nåt så vansinnigt mycket! Resan är ett hopplock av det vi båda helst vill uppleva i Malaysia, detta innebär dock att vi kommer göra x antal flygresor- alla via Kuala Lumpur...


Idag är ingen vanlig dag...
2009-10-29 kl:09:14:52 Allmänt | Kommentera här (7)

...för idag är det visst min födelsedag! Är ett stort fan av firande men ingen vidare värst diggare av det där med att bli äldre. Tyvärr kan man ju inte stoppa tiden.
Imorse var det skattjakt. Min underbara älskling hade lagt ut ledtrådar i lägenheten som ledde fram till en present. Jag körde fast på andra ledtråden som löd: "Gå några steg västerut där du finner en blinkande låda". Jag klurade ganska länge på det där med västerut med klarade ut vilket håll det var. Den blinkande lådan blev mig övermäktig och ett samtal till P var oundvikligt. Den blinkande lådan var vårt modem (bakom gardinen). Kunde så finna presenten efter ytterligare en ledtråd!

En mysig dag
2009-10-28 kl:16:27:01 Allmänt | Kommentera här (3)

Har tillbringat dagen med mina tre favorittjejer. Lillasyster, Maj-Lis och Mosters älskling. Vi har promenerat (jag har med varsamt hand manövrerat barnvagnen- stolt som en tupp) och vilat på soffan. Hade planerat avlasta min kära Lillasyster lite så hon skulle få vila och duscha. Det slutade med att jag intog soffläge med Mosters älskling på bröstet. Var nära på att själv somna (kunde dock inte det då jag var rädd för att den lilla skulle sluta andas eller trilla ur famnen på mig). Om det blev så mycket vila för Lillasyster vet jag inte men trevligt hade vi i alla fall.


Vackra Karlstad


Mina tre favorittjejer

Jag= inte så smart
2009-10-26 kl:09:19:32 Allmänt | Kommentera här (3)

Det där med att vrida tillbaka klockan kan ju för många tyckas vara ett mysterium. Jag har då aldrig lärt mig vilket håll man ska vrida och aldrig när på året heller.
Nu i helgen var jag i alla fall väl förberedd och ställde om både mitt armbandsur och mobilen då vi kom hem från Wallmans. Ställde ett larm på mobilen för att inte missa hotellfrukosten och somnade. Kruxet var bara det att mobilen visst har automatisk omställning till sommar/vintertid vilket resulterade i att min mobil ställde tillbaka sig ytterligare en timme...
Inte direkt jättekul att inse att klockan var 10:00 när man trodde klockan var 09:00 (frukosten serverades dock till klockan 11:00- puh!).

En Stockholmshelg
2009-10-25 kl:20:48:28 Allmänt | Kommentera här (3)

Helgen blev så där riktigt bra som jag bara kunnat hoppas på. P hade ingen aning om vart vi skulle och inte ens efter mina första ledtrådar kunde han gissa (jo jag vet att jag är dålig på väderstreck och nej alla vet inte vad en sfärisk byggnad är). Då han äntligen kom fram till att det var Stockholm vi skulle till gissade han ganska snabbt att vi ämnade besöka Wallmans Salonger på kvällen.
Väl på Hotell Amaranten fick jag vid incheckning veta att vi blivit uppgraderade till ett större rum på högsta våningen (har man tur så har man). En vända på stan innan det var dags för tillpiffning och ett glas skumpa. Taxi till Teatergatan 3 för en otrolig show bestående av sång, skratt och dans. Har man inte besökt Wallmans Salonger har man verkligen gått miste om en otrolig upplevelse. Efter en trerättersmiddag, serverad av showartisterna, förvandlades stället till nattklubb. Vi tog en relativt tidig taxi tillbaka för att vakna utvilade på söndagen. En stor hotellfrukost och ett dopp i poolen blev det innan vi återvände till Karlstad.


Bubbelmys på hotellrummet


Jag


Trivsam inredning

Sällskapsresan
2009-10-25 kl:20:17:12 Allmänt | Kommentera här (2)

På frågan: Vem spelar huvudrollen i sällskapsresan? svarar P blixtsnabbt Alfons Åberg...

(Det var sen ganska roande att höra: Ööhh...nej men vad heter han...men ååhhhh...LASSE Åberg menar jag ju!)

Surprise
2009-10-22 kl:11:58:14 Allmänt | Kommentera här (2)

På lördag smyger vi iväg på vår "hemliga resa". P vet fortfarande inte varken vart vi ska eller vad vi ska göra. Det enda han fått är den lilla pack-listan med diverse förhållningsregler.
Har fixat med 5 olika ledtrådar om stället vi ska till och sen på plats blir det en liten överraskningsnotis om vad eftermiddagen/kvällen kommer innehålla.
Längtar som ett litet barn brukar längta efter julafton.
(Det bästa av allt var när jag insåg att klockan ska dras tillbaka mellan lördag och söndag det betyder ju lyxig sovmorgon).


Ledtrådar...

Stackars mig
2009-10-20 kl:12:23:43 Allmänt | Kommentera här (7)

Jag har O-N-T i armen! Nedrans vaccination...
Det gör så ont så att dra en tröja över huvudet var en omöjlighet ( tacka vet jag munkjacka), att deoderanta sig under vänster arm blev ett 10-minuters projekt och att köra bil gick bra så länge jag slapp svänga allt för mycket åt höger.

Känner mig som en försökskanin...

A(H1N1)
2009-10-19 kl:22:41:53 Allmänt | Kommentera här (3)

Har idag vaccinerat mig mot den beryktade svininfluensan. Tvekade in i det längsta då alla arbetskamrater blivit mer än lovligt sjuka. Det har varit feber hit, muskelvärk dit och alla andra tänkbara (och faktiskt otänkbara) biverkningar. Bestämde mig så till slut för att faktiskt vaccinera mig och så blev det. Ett litet stick i armen för att sedan känna sig som vanligt, och som vanligt och fortfarande som vanligt. Nu börjar dock armvärken komma och den är allt annat än nådig, det vill jag lova er!
Fortsättning följer...


Bättre att vaccinera sig än
att gå runt med en sån här...

Bildkälla: Google

Projekt: sovrum
2009-10-19 kl:09:56:45 Allmänt | Kommentera här (3)

Jaha så tog något, som inte alls var tänkt, sin början. En Elloskatalog, några heminredningstidningar och en Blocketannons kan visst bidra till diverse renoveringssug.
Jag säljer sänggavel, P bygger ny. Byrå till salu, ny inhandlad på IKEA. När vi får en idé går saker och ting i ett rasande tempo. Får se om vi även orkar med tapetsering i denna veva...


Nya byrån

09:00-13:00
2009-10-16 kl:23:17:55 Allmänt | Kommentera här (2)

Skrev idag upp en tid på handen (brukar inte använda händerna som kom-ihåg-lapp men idag blev det så). Jag vet inte riktigt vad jag kladdade med för super- hållfast penna men texten satt som ett smeck även efter ett skivstångspass och tillhörande dusch.
På eftermiddagen intog jag soffläge för lite läsning. Efter 1 timme i soffan (liggandes på handen) kan jag notera att det står 9-13 på min kind- desvärre inte alls lätt att få bort!
Jag lovar, jag är inte glömsk att jag alltid noterar minnesanteckningar i ansiktet...

Hata DHL
2009-10-16 kl:22:20:21 Allmänt | Kommentera här (1)

Att efter 21 minuter i telefonkö få reda på att DHL slarvat bort ens paket kan förmodligen göra den lugnaste person helt galen. Nu hör inte jag till kategorin "Lugna Personer" och blev således totaltokig, vansinnig, frustrerad och alldeles, alldeles ARG...

Världens åttonde underverk...
2009-10-14 kl:20:51:42 Allmänt | Kommentera här (5)

...är här.
2009-10-08 blev jag moster till den finaste trollungen världen skådat. Med 3.5 vecka kvar till planerad födsel var lilla Olivia alldeles för nyfiken för att stanna kvar i Lillasysters mage. Lilltjejen kickade hål på sin bostad- livmodern och gav sin kära mamma värkar, allt för att få komma ut i stora världen. Väl ute kunde man inte skåda vackrare tjej. Pytteliten men vid gott mod.
Efter 5 dagar på sjukhus fick man så äntligen besöka världens åttonde underverk. Ljuvligt! Jag kanske inte behöver säga att det även var underbart att träffa sin kära syster, har haft en enorm Lillasyster-abstinens under 5 dagars tid...


Äntligen...
2009-10-13 kl:17:24:32 Allmänt | Kommentera här (1)

...ska jag få träffa min älskade Lillasyster. Har varit ifrån varandra i 5 dagar! Usch och fy. Känner mig inte alls hel utan den mest underbara tjejen i världen.
Våra respektive ska laga mat till oss medan vi tänker inta soffan.
Mysigt värre!

Äta bör man annars dör man
2009-10-12 kl:09:54:01 Allmänt | Kommentera här (3)

Upptäckte till min stora fasa att vi inte hade någon frukost kvar hemma. Att klockan 09:00 på morgonen inse att det inte finns något bröd, ingen youghurt samt endast pyttelite juice är inte direkt någon höjdare. Att vid den tiden gå till affären står inte heller högst på listan då jag är så extremt hungrig när jag vaknar att jag förmodligen svimmat på väg till affären.
Öppnade således skafferiet och noterade en påse fiberhavregryn, kontrollerade datumet (good to go) och insåg  förskräckt att jag faktiskt tänkte peta i mig bland det läskigaste jag vet- havregrynsgröt...Men som alla vet- äta bör man annars dör man. Tog tjuren vid hornen och kokade mig en ordentlig tallrik gröt som jag pinade i mig under ungefär 14 minuters tid.
Mätt men inte det minsta belåten...


Jo jag glömde visst säga att
mjölken var slut...

Morgonprat
2009-10-11 kl:21:04:02 Allmänt | Kommentera här (0)

Imorse när vi låg och "mornade" oss utbrister min kära sängkamrat, i vild panik, följande:

P: Duuu, älskling!
Miss V: Mmmm, aaaa....
P: Är Napoleon fransman?
Miss V: Joo, men så var det väl.
P: Okej, bra! Men vad hette nu han som upptäckte Amerika egentligen?
(Ovanstående kommentar är ett bevis på att P är vaken men ännu inte startat hjärnkontoret).
Miss V: Du menar Christoffer Columbus?
P: A just han! Var kom han ifrån då?
Miss V (med mycket trött röst): Spanien...
P: Okej, tack!

Jag vet inte riktigt vad ni diskuterar vid 09-tiden på söndagsmornarna, hemma hos har vi i alla fall historielektioner...

Se hela bilden
Söndagsmysprat
Bildkälla: Google

Sköna söndag
2009-10-11 kl:20:10:31 Allmänt | Kommentera här (1)

Söndagen började med en innehållsrik långfrukost för att följas av en powerwalk. Powerwalken avbröts vid ett tillfälle, i Mariebergsskogen, för grisspaning (P ville även klappa den stora getabocken men blev livrädd då denne lyfte huvudet och nosade på P).
Från promenad till bilfärd hem till Föräldrarna för matfrieri och därefter raka vägen hem till P's mamma för efterrätt nummer två.
Att våra söndagar alltid består av ett visst frosseri behöver ingen tveka en sekund kring. Vi gillar fooood!
(Vårt ätande är förresten inte avslutat för denna söndag- Kebab Alexander väntar om en timme).


Mätta och mycket nöjda
Ps. Vi är mycket nyttiga under veckorna, för er som
kan tänkas bli oroliga över en osund livsstil...

En lördag
2009-10-11 kl:20:00:50 Allmänt | Kommentera här (0)

Lördagskvällen bjöd på öl, fotboll och en tur till Pitchers. Mötte upp Mickur och Folket från Böj för en stor Staropramen. Stötte även ihop med två av våra gymnasielärare (i gympa och religion, jag hade MVG i båda dessa ämnen och kände inte att jag behövde skämmas för något). Det vi kunde notera, och skratta åt, var att våra "gamla" lärare såg ungefär lika gamla/unga ut som för 10 år sedan då man på fullaste allvar tyckte de verkade urgamla. Nu såg de mer ut att vara några år äldre än en själv...


Sköna lördag

En trevlig lördag
2009-10-10 kl:17:50:26 Allmänt | Kommentera här (0)

Har spenderat i stort sett hela dagen hemma hos Familjen Widmark. Grabbarna har byggt uterum medans jag och Fru Widmark underhållit Lille L, skvallrat, fikat, ätit och skvallrat lite till. En mycket trevlig dag i härligt sällskap!
Då uterummet var så gott som färdigt (någon-oklart vem-hade visst mätt fel på några rutor) skjutsades P till Löfbergs Lila Arena för hockey med Herr Widmark och hans vänner. Själv mötte jag upp Föräldrarna på Bergvik för lite eftermiddagsshopping.
Nu tror jag bestämt att horisontalläge i soffan är ett faktum...

Tagit helgen
2009-10-08 kl:17:34:19 Allmänt | Kommentera här (3)

Nu ni ska ni veta, jag är ledig i 4 (fyra!) dagar. Hur najs är inte det? Tog mig en semesterdag imorgon då vi var välbemannade.
Lyxigt värre!

Finbesök
2009-10-06 kl:17:36:16 Allmänt | Kommentera här (4)

Har idag haft finbesök av Linn och hennes lille G. Då vi ses allt för sällan blev det hela en mycket trevlig (och lärorik) tillställning. Vi har fikat, skvallrat och jag har lärt mig måla bilar och båtar. Finaste teckningen pryder nu kylskåpsdörren (det är dock oklart vem som målat vad, lille G var förmodligen bra mycket bättre på att måla än vad jag är).


Hockeymatch
2009-10-06 kl:17:32:22 Allmänt | Kommentera här (1)

Under dagens rond ringde telefonen och jag svarade (att telefonen ringer är inget ovanligt- snarare tvärtom, den ringer i runda slängar sjuttioelva gånger per timme). Möttes dock av en märkligt bekant röst vilket är mer ovanligt, speciellt vid 09-tiden på morgonen.

Miss V: IVA, Veronica sjuksköterska
Personen i andra sidan luren: Hej Veronica sjuksköterska. Det här är P, glasmästare.
Miss V: Ja hej du! Varför ringer du?
P: Tänkte bara höra om du ville följa med på hockey ikväll?
Miss V: Jaha, men jag har ju bokat ett spinningpass...

Här började jag dock fundera lite snabbt. Cykla utan att komma någonstans vs. Elitseriematch i ishockey. Då jag samlat mina tankar blev det inte ett särskilt svårt val faktiskt...

Schampo i överflöd
2009-10-05 kl:17:42:43 Allmänt | Kommentera här (2)

Jag kan minst sagt börja bada i schampo. Mickur har skickat efter 1,5 liter till oss -vardera.
Storpack
is the shit alltså!


En dag med Lillasyster
2009-10-05 kl:17:39:45 Allmänt | Kommentera här (0)

Har idag spenderat dagen med världens bästa Lillasyster. Vi har varit ute på roadtrip samt ätit mat. Shoppade lite fina saker till hemmet, förundrades över en högljudd dam, skrattade åt Lillasysters galenheter, fick frågan "är ni systrar" av mannen på matstället och kom på att jag skulle plantera ljung i trapphuset.
En väldans fin dag med ett fantastiskt sällskap.


Bättre än en död Gerbera

Dekorerar
2009-10-04 kl:18:27:31 Allmänt | Kommentera här (4)

Har fått ett inredningsryck och besöker stadens inredningsaffärer mer eller mindre varje dag. I fredags införskaffades dessa väggord till hallen.


Mycket mat blir det
2009-10-04 kl:18:12:27 Allmänt | Kommentera här (1)

Kanelbullens Dag tillbringades med trevligt lunchsällskap i form av J & K. Kanelbullarna intogs hemma hos Lillasyster & Karl-Jan. Om några timmar blir det Kebab Alexander (jo, vi äter en hel del i vår familj). Lite chips och coca-cola hinner vi nog också trycka i oss innan det är dags för sängen.
En bra söndag- i sanning!

Mat, Singstar och lite vin
2009-10-04 kl:18:09:17 Allmänt | Kommentera här (2)

Lördagskvällen bjöd på gäster, tacopaj, Singstar, Rockband, vin, öl och Jägermeister. Att se Marie spela trummor var helt klart kvällens roligaste upplevelse. Jag är ganska övertygad om att träningsvärk är rätta ordet för dagen. Att jag själv är totalt tondöv är också ganska roligt...


Inlevelse


Djup inlevelse

Godisgris
2009-10-04 kl:18:01:41 Allmänt | Kommentera här (0)

Vi tävlar ganska mycket här i vår familj. Vi tävlar dock inte i särskilt avancerade tävlingar utan mest "springa-snabbast-uppför-trappan", Singstar och liknande.
Idag meddelade P att "sisten uppför trappen är en...öhhh...öhh...GODISGRIS".
Jag var inte alls sugen på att springa då jag nyligen tryckt i mig två kanelbullar och kunde lugnt konstatera att "jag tar på mig det eftersom jag är den största godisgrisen som någonsin existerat".
Vet inte riktigt vad mannen trodde han skulle åstadkomma med det hotet...

Massa toapapper
2009-10-02 kl:19:59:12 Allmänt | Kommentera här (2)

Min kära P kom idag hem, lyckligare än på länge. Han hade kommit över ett helt parti toalettpapper, alldeles gratis!
Karl'n måste tycka vi konsumerar mängder med toapapper. Jag vet att vårt två-personers-hushåll inte behöver köpa toalettpapper förrän vid årsskiftet. Årskiftet 2013/2014 alltså...


Promenad på Sörmon
2009-10-02 kl:14:54:13 Allmänt | Kommentera här (2)

Fick ett trevligt telefonsamtal imorse från älskade Lillasyster. Hon skulle ut på promenad med Maj-Lis och undrade om jag ville göra dem sällskap. Då solen sken från en klarblå himmel kunde jag inte annat än tacka ja.
Bilen styrdes ut mot Sörmon för en långpromenad fylld med klar luft, skog, höstfärger, en stor mage samt världens lyckligaste hund.
Att termometern visade nollgradigt var inget bekymmer. På med tjocka jackan, mössa, vantar och så var vi redo att njuta.
Världens finaste tjejer. Älskar er båda!


Å så jag då...

Snö
2009-10-01 kl:15:46:35 Allmänt | Kommentera här (1)

Imorse upplyste min bror mig om att det faktiskt snöade ute. Jag blev iskall inombords och tänkte att "nu har väl ändå helvetet brutit lös". Vaknade till, gnuggade ögonen och tittade ut- såg lyckligtvis bara regn så långt ögat kunde nå. Undrade om Lillebror kanske ljög, men nej då! Utanför Karlstad hade det faktiskt morgonen till ära kommit några futtiga snöflingor.
Jag behöver gå i ide och det NU...