Med livet som insats
2009-09-29 kl:21:34:29 Allmänt | Kommentera här (1)

Att cykla till och från jobbet i hösttider är för mig förenat med livsfara. Inte så att det är halt eller att risken att bli överkörd är större på hösten. Sådana struntsaker ignoreras. Att vägen däremot kantas av (antal: många) kastanjeträd kan leda till hjärnskakning, skallfraktur och chock. Nu cyklar jag med cykelhjälm och skulle förmodligen inte avlida av en taggig kastanj i skallen, men ont skulle det givetvis göra och chocken jag skulle drabbas av skulle med all sannolikhet kunna ha ihjäl en elefant på valium.
Jag är inte så våldsamt van att det dimper ner hårda, taggiga saker i huvudet på mig...


Farliga rackare
Bildkälla: Google

Ingen bowling här inte...
2009-09-29 kl:21:24:48 Allmänt | Kommentera här (0)

Igår kväll hade vi sedan länge bestämt oss för en bowlingmatch. Kontrollerade Score's hemsida för öppettider och kilade ner. Trots hemsidans löfte om öppet så meddelade personalen att "tyvärr ikväll är det hockey och vi har inte personal att ha bowlingen öppen". Screw you, sätt in extra personal då! tänkte jag men lät det hela stanna vid en tanke.
Istället gick vi till Tables för biljard. P vs. V slutade 2-1 i matcher...


Myror i brallan
2009-09-27 kl:17:49:18 Allmänt | Kommentera här (4)

Fick idag vid 12-tiden myror i benen och klipulver i byxorna. Var bara tvungen att aktivera mig. Tjatade med mig en söndagstrött P till Kilene för 5-kilometersspåret och efterförljande inspektion av ställets naturinspirerade styrekträningsattiraljer.


Nya mattan
2009-09-26 kl:19:22:09 Allmänt | Kommentera här (3)

Det blev en ny matta tillslut. Dock inte den matta jag i tidigare inlägg trodde jag ville ha, nej det blev en (äkta) ryamatta.
P tyckte som alltid att IKEA är bra men att det faktiskt det finns andra ställen som är minst lika bra, om inte bättre. Vi kuskade därför runt i stans mattaffärer och hittade till vår stora lycka in på "In Red Interior". Butiken ska flytta till nya lokaler och reade ut sitt sortiment. Halva priset på riktigt fina mattor. Nu har vi alltså parkerat en grå-svart ryamatta (i, enligt försäljaren, mycket god tjocklek) på vårt vardagsrumsgolv.
Sweet!


En sista tur
2009-09-26 kl:19:10:54 Allmänt | Kommentera här (1)

Färden styrdes ut bland krokiga värmlandsvägar, uppför backar och genom kurvor. Träden glänste av alla höstens färger och den klara, höga höstluften fick mig att än en gång bli kär i denna ljuvliga årstid. Ett stopp på den grekiska tavernan Akropolis i Sunne för att landa en gräddig gräddsås i magen.
Hemfärden kantades av får i hagar, röda stugor och en traktor som räfsade ihop årets sista skörd. En äldre dam i täckjacka noppade bruna, utblommade blommor på en fortfarande sommarrosa buske samtidigt som den lågt stående solen glittrade i Frykens annars så mörka vatten. Gödsellukten letade sig gång på gång upp under hjälmen och in i näsan.
I gränslandet mellan dag och kväll dök en blek måne upp precis då solen valde att försvinna ner bland trädtopparna.
Trots frusna fingrar och stel nacke är det med ett stygn av ledsamhet jag nu konstaterar att säsongens sista motorcykeltur är till ända. Under veckan intar den sin vintervila i ett garage långt från stan.

Mysfaktor = hög
2009-09-24 kl:20:47:23 Allmänt | Kommentera här (1)

Vi myser hemma hos oss. Massor. Eller ja, jag myser medan P blir lurad av ComHem att ta massa fler TV-kanaler och en underbart söt liten boxer (som tar stor plats och samlar kilovis med damm). Alla har vi ju våra egna sätt att piffa till tillvaron på...


Ej omkörning
2009-09-24 kl:16:28:03 Allmänt | Kommentera här (0)

På väg hem från Kusin T hamnar jag i bilkö. En skördetröska har lyckats köra ut på "Stora Vägen" i dryga 40 km/h, dessutom där mitträcket förhindrar omkörning.
Har inte alls bråttom utan kör i sakta mak framåt, samtidigt som jag kollar att P's lånade solbrillor sitter där de ska. Under tiden jag speglar mig hamnar min hand oavsiktligt på tutan. Upptäcker detta oväsen aningens sent och föraren i bilen framför "hytter" argt med näven. Bilen bakom håller sig resten av resan på mycket betryggande avstånd. Det var verkligen inte meningen att låta så stressad att jag tvunget verkade vilja köra om i icke-omkörningsbar fil...

Avokado
2009-09-23 kl:09:12:44 Allmänt | Kommentera här (1)

Jag försöker med alla medel, knep och trix att hålla mig fri från förkyldningar (och alla andra sjukdomar förstås). Har investerat i Mivitotal, som är fylld av nyttiga vitaminer och braiga mineraler. Dessutom försöker jag klämma i mig nån eller några frukter om dagen. Morgonen till ära stod det avokado på menyn. Att försöka vara nyttig sket sig dock med en gång denna morgon då avokadon var STENhård. Att försöka peta i sig en avokado man kunnat använda till mordvapen är verkligen inte det lättaste...

http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1837


IKEA
2009-09-23 kl:09:07:56 Allmänt | Kommentera här (1)

Tisdags eftermiddagen spenderades tillsammans med Lillasyster. Vi besökte stadens inredningsaffärer samt IKEA. På IKEA blev det storshopping: servetter och godis fick följa med hem. Tanken var att jag skulle få med mig en matta hem, men icke...
Efter IKEA (som givetvis tog betydligt mycket längre tid än vi tänkt) blev det racerkörning hem för att hinna till spinningpasset, som avnjöts i ett rasande, svettigt tempo.
Kanske denna matta vore nåt?


Ladies Night...
2009-09-20 kl:11:25:06 Allmänt | Kommentera här (1)

...kan man lugnt säga att det var igår. 11 tjejer på förfest, drygt 5000 tjejer/kvinnor/damer i Löfbergs Lila Arena och 8 tjejer i taxi till Månen.
En lyckad kväll med tjejerna i "Team Catrin", skvaller, vin, sång, drinkar och dans.
Hemma på Kungsgatan var det "Men's Night" med Rockband, sprit och öl. Hade redan igår förberett min P på att han skulle få fixa frukost på söndagsmorgonen (vill ju vara på den säkra sidan utifall att man råkar må lite dåligt). Då det var P som igår blev lite för berusad, illamående och somnade på soffan blev fukosten ett ganska stort projekt för stackarn. Mannen tog det enkla och smidiga framför det jobbiga: frukost från Subway! Jag gillar min man, helt klart...


Observera att våra biljetter inkluderade en T-shirt


Två av mina underbara tjejor


Favvodrinken

Lillasyster och vovvarna
2009-09-19 kl:13:41:27 Allmänt | Kommentera här (1)

Lillasysyter har hastigt och lustigt "bytt ut" sin Karl-Jan mot en något lurvigare Laban. Det hela gäller dock bara över helgen medan Karl-Jan spelar final i amerikansk fotboll och hans lagkamrat inte hade någon annan hundvakt.
Att vara gravid kan verka nog så jobbigt och att hantera två vilddjur (tillsammans med magen) verkar för mig snudd på omöjligt. Jag och min kära P har därför agerat sällskap/hjälp åt den något otympliga Lillasyster.


Finaste sällskapet


Sötaste vovven

Krogautostrada
2009-09-19 kl:13:39:09 Allmänt | Kommentera här (0)

Fredag kväll och "vår gata" förvandlas till en riktig autostrada för människor som tänkt göra krogbesök.
Kvällen/natten till ära valde någon våldsamt överförfriskad människa att vomitera precis utanför vår grind. Förmodligen tyckte denna extremt berusade person att ingången till vår innergård passade alldeles utmärkt som uppkastnings-ställe.
Jag hoppas vid min Gud att personen valde att genast vända om och gå hem eller att stegen redan styrdes mot hemmet...


Jag besparar er den riktiga närbilden...

Träning
2009-09-18 kl:18:39:59 Allmänt | Kommentera här (0)

Fördelen med att spendera fem dagar i veckan på Friskis är att jag blir fast i kroppen.
Nackdelen är att jag blir vansinnigt hungrig. Konstant, jämt och hela tiden!
Numer äter jag lika mycket som min kära sambo (som är 20 cm längre och väger 53 kg mer än mig). Vårt matkonto är totalt överbelastat...

Inte direkt sovmorgon
2009-09-17 kl:09:09:38 Allmänt | Kommentera här (2)

Idag hade jag sovmorgon. Blev därför mäkta irriterad när hemtelefonen ringer 07:20. Efter att ha funderat i två signaler på att strunta i att svara tog jag mitt förnuft till fånga och lyfte luren

Miss V: Hallå!
Kollega: Hej! Det är L från IVA, har du försovit dig?
Tankarna snurrar nu på högvarv, vad är klockan, vilken dag är det, skulle jag jobba dagen?
Miss V: Neej, det tror jag inte...Vad är klockan?
Kollega: Klockan är tjugo över sju, du skulle börja jobba kvart i sju!
Shit...Jag var helt säker på att jag skulle börja jobba 13:30 och trasslar mig ur täcket för att spana in mitt schema- som visst visar på kvällsjobb.
Miss V: Men...Jag jobbar väl kvällen idag?
Kollega: Nä, här står det dagen. Måste blivit något fel! Men kom ikväll istället då. Sov gott!

Sov gott? Jag hade ju med ens blivit klarvaken och innan pulsen tagit sig ner från 200 slag/minut hade jag insett att jag inte skulle somna om. Så mycket för den sovmorgonen...

Middag
2009-09-16 kl:21:40:22 Allmänt | Kommentera här (0)

Spagetti och köttfärssås vs. Arenas club sandwich. Kanske inte behöver säga att jag valde P's matförslag framför mitt eget...

Vaccination
2009-09-15 kl:16:07:26 Allmänt | Kommentera här (4)

Jag har blivit vaccinerad. Det gjorde ont, väldigt ont!
Trots att jag jobbar med att sticka folk i både ben och armar varje dag, så är jag inte alls överdrivet förtjust i att själv agera nåldyna.
Trodde jag var så fullproppad med vaccin som det bara går, efter alla resor genom årens lopp, och skulle endast till Vaccinationscentrum för recept på malariatabletter. Men icke, vaccinationstanten hittade allt något att vaccinera mig mot...Dessutom upplyste hon mig om att jag har ytterligare tre sprutor att se fram emot innan avfärd (en påfyllning av dagens vaccin samt två sprutor för A H1N1, den så beryktade "svininfluensan").
Jippi, typ!


Aj...det gör ont att,
för en gångs skull, vara patient

Fingervantar
2009-09-15 kl:12:11:12 Allmänt | Kommentera här (2)

Till min stora fasa upptäckte jag imorse, precis innan jag skulle kliva utanför dörren, att det var endast 5 grader ute. Kallt som i graven och vantar var därför ett måste! Det stora problemet var att vantar inte använts på ett försvarligt antal månader, därav problemet att finna vantarna. I min vildaste morgonpanik rotade jag runt bland mössor, halsdukar och raggsockor för att till slut finna två fingervantar. Som inte alls matchade varandra.
Eftersom jag cyklar till jobbet redan 06:20 så kunde jag lugnt strunta i allt vad morgonrusning heter och slapp således möta allt för många människor, med mina omaka vantar. Tvvärr lyckades jag anlända till jobbet ungefär samtidigt som alla mina arbetskamrater (klar överdrift) och kommentarer som "svårt med höger och vänster", "starta nytt mode", "trött imorse" haglade.


Inte bara omatchande i färg
utan även i storlek

Överraskningsjakt
2009-09-14 kl:11:23:34 Allmänt | Kommentera här (2)

Fixar med en överraskning till min kära sammanboende. Har klurat en längre tid på hur det hela skulle läggas upp och kom på en (i mitt tycke) rolig idé. Eftersom jag vill dra ut så länge som möjligt på det hela valde jag att lämna en liten kryptisk notis i ett litet brev till middagen i fredags. Det lilla brevet förmedlade datum, tid och packlista men inget mer. Under vår lilla utflykt kommer så 5 ledtrådar leda mannen fram till sin överraskning...Personligen längtar jag som attan till 24:e oktober!


Jag älskar att hitta på (och även få)
överraskningar

Den bästa av dom alla...
2009-09-13 kl:17:19:08 Allmänt | Kommentera här (1)

...är vad han är min man.
Idag tog han bilen ut till Bergvik för att inhandla sig ett nytt TV-spel (som han egentligen inte törs spela). Då han kommer hem ber han mig titta i påsen, på spelet, vilket jag var så där överdrivet intresserad av att göra. Snäll som jag är tar jag ändå ut spelet och ur påsen trillar ett presentkort på en personlig make-up rådgivning på Make Up Store. Tack underbara älskade!
(Då jag läste detta inlägg blev jag lite avundsjuk, har aldrig varit på make up rådgivning, och nämde väl nåt om det. P fattade vinken och charmade givetvis sin sambo omgående).


Städdag
2009-09-13 kl:17:09:52 Allmänt | Kommentera här (0)

Lördagsförmiddagen ägnades åt att gemensamhetsstäda i bostadsrättsföreningen. Det hela gick som smort och avslutades på några ynka timmar. Vid 13-tiden kom "ölbilen" och städdagen var över. Kvällen bjöd på trerättersmiddag i föreningens regi. Det blev en sen kväll som avslutades med Guitar Hero klockan 03:00.

Friskvårdsdag
2009-09-12 kl:18:24:01 Allmänt | Kommentera här (0)

Fredagen bjöd på FriskvårdsdagAlsters Herrgård, med jobbet. Som traditionen bjuder (för andra året i rad ialla fall) tog jag och J.K en promenad runt omgivningarna i det fina vädret. Vår kära arbetskamrat K lurade oss lite (förmodligen helt omedvetet) då hon påstod att 6.4 kilonetersspåret visst var en rundvandring och att man givetvis skulle återkomma till herrgården efter 6.4 kilometer. Viss panik utbröt således då vi landade på Örsholmen när klockan var 11:00. Lunchen serverades 11:30 och vi hade lika lång väg tillbaka. Fara och färde! Skulle vi hinna få någon mat? Det fick vi efter att ha avverkat 6.4 km på drygt 1 timme.
Eftermiddagen innebar föreläsning med simmaren Anders Olsson. Förmodligen en av de bästa och mest positiva föreläsningar jag någonsin lyssnat till. Mannen kunde verkligen trollbinda sin publik genom att vara otroligt rolig och givetvis prata sin utpräglade Hagforsdialekt. Att sitta i rullstol och inte kalla sig själv för rullstolsburen utan hjulbent är bara ett exempel på alla de positiva tankar som sprutade ut ur människan.
Helt fanstiskt!


Alsters Herrgård


Anders Olsson "Ironman"
(Bilder lånade från Google)

Förlossning
2009-09-10 kl:15:02:08 Allmänt | Kommentera här (0)

Jag har fått ett nytt favortiprogram på TV, det heter Förlossningskliniken och visas på TV4. Programmet är kanske egentligen ganska läskigt (för de personer som inte älskar att jobba med sjukvård). Programmet visar, ganska så ingående, kvinnors förlossningar och allt runt omkring. Hur man nu kan tycka att detta program är så fantastiskt kanske är en gåta för många, men jag älskar programmet. Att se (på TV eller i jobbet) hur ett barn föds är något helt otroligt och kan bara beskrivas med ett ord: lycka!
Jag kan inte alls påstå att jag på något sätt själv längtar efter att föda fram ett barn (aj, typ), men det är så otroligt vackert att se det. Att vara delaktig då föräldrar ser sitt barn för första gången kan få den mest hårdhudade att fälla några lyckotårar...


Bildkälla: Google

Ibland kan jag bli grymt avundsjuk på Lillasyster som får arbeta med småttingar hela dagarna, men när jag tänker närmre på det så inser jag att för tidigt födda bebisar är ganska skrämmande och jag nöjer mig gott med mina fullvuxna patienter.

Rent hus
2009-09-10 kl:14:52:15 Allmänt | Kommentera här (0)

By the way: på lördag har vi städdag här i bostadsrättsföreningen. Känns grymt kul. Verkligen...

Bortskämd
2009-09-08 kl:20:16:48 Allmänt | Kommentera här (2)

När jag kom hem från kvällens svettiga spinningpass hade min kära sambo lagat ugnsgratinerade rotgrönsaker, biffteki och tzatsiki. Bara att sätta sig till bords. Nu står karl'n i köket och slänger ihop en blåbärspaj (så mycket för den nyttiga fruktsalladen). Jag känner mig extremt bortskämd och kan bara konstatera att jag har en helt fantastiskt man.


Duktig kock och underbar bagare
är vad han är min P

Efterrätt
2009-09-08 kl:12:50:17 Allmänt | Kommentera här (0)

Eftersom vi i vår lilla familj bestämt oss för att leva någorlunda sunt (åtminstone under veckorna) så är det slut med godis, kakor och allt vad efterrätter heter.
Jag har dock väldigt svårt för att inte få fylla min godismage (som är en av mina två magar) med något sött efter maten. Jag blir alltid sugen på sötsaker efter maten, hur mätt jag än är.
Idag kom jag så på den briljanta (men smått tråkiga) efterrättsidén, nämligen fruktsallad.
Alla tiders gott och nyttigt!

Hårspray
2009-09-07 kl:15:19:25 Allmänt | Kommentera här (0)

Igår när jag och den jag lever med satt framför TV'n och inspekterade något oviktigt program bryts det för reklam (absolut inget ovanligt med detta). En av alla tråkiga reklamsnuttar handlar om en hårspray (av oklart märke- kan ha varit Fructis). En kvinna springer runt och sprayar sig för fullt i håret (till ljuv musik) medan en kvinnoröst klargör att just denna spray är extremt hållfast och bevarar din frisyr intakt hela dagen.
En liten undran då: var det någon som trodde att ett enda hårstrå skulle krökas på kvinnans huvud efter en hel flaska spray? Använder man sådana mängder kvittar det nog vilket märke man köper, håret lär ligga kvar där man lagt det...


Bildkälla: Google

Inte alls som det var tänkt
2009-09-05 kl:15:16:40 Allmänt | Kommentera här (1)

Nyss hemkommen från stan. Skulle bara ner för att köpa en guidebok över Malaysia, inget annat. Jag hade mer eller mindre förbjudit mig själv att handla kläder. När jag kommer hem inser jag att jag har med mig två toppar, lite accessoarer och INGEN GUIDEBOK över Malaysia. Starkt jobbat!
Fick även trevligt lunchsällskap i form av Kilsgrabbarna!


Ska faktiskt på Ladies Night och då behöver man
ju vara lite fin...

Intervjuoffer
2009-09-04 kl:18:26:49 Allmänt | Kommentera här (2)

Idag har jag extraknäckt som intervjuoffer. Kanske inte något jag gillade så där våldsamt starkt när frågan kom men vad gör man inte för en gammal pluggkompis. Di har börjat läsa till IVA-sjuksköterska och hade fått i uppgift att ställa diverse underliga frågor till en sådan. Jag blev offret och frågorna haglade. Eller förresten, det var inte alls särskilt jobbigt. Det läskigaste var att höra sin inspelade röst...

Veckans träningsskörd
2009-09-04 kl:18:25:29 Allmänt | Kommentera här (2)

Har denna vecka deltagit på två spinningpass, kört två styrketräningspass och dansat ett danspass. Jag är sjukt nöjd med mig själv, bara så ni vet!


Promenerat
2009-09-03 kl:10:29:12 Allmänt | Kommentera här (2)

Fick ett sms från Lillasyster som undrade om jag ville med ut på promenad. Vi tog en tur jag, Lillasyster, magen och Maj-Lis. Skönt med frisk luft och lite "Storasyster-Lillasyster-tid".


Finaste vovven
(stax efter att denna bild togs smet
den lilla odågan rakt ner i älven för ett dopp)

Renoveringsoväsen
2009-09-03 kl:08:41:56 Allmänt | Kommentera här (0)

Vår bostadsrättsförening hyrde för ca 6 månader sedan in en renoveringsfirma för att renovera lägenheter och kontor här i vårt hus (detta anses givetvis som positivt då det så småningom genererar i pengar för föreningen).
Att i 6 månaders tid vakna av att det dundrar, borras, rivs, skriks, sjungs, tutas och förs ett allmänt väsen känns mindre trevligt. Att renoveringsgubbarna dessutom är så korkade (eller bara jävliga) att de för allt väsen mellan 07:00-10:00 gör att jag ser rött. Efter klockan 10:00 på förmiddagarna är de enda arbetare man ser målargubbarna. Varför inte måla tidigare och borra/riva senare, när folk har vaknat?
Mina efterlängtade sovmorn'ar är sedan länge ett minne blott och avslutas numer alltid klockan 07:00. Väckarklocka är förövrigt totalt onödigt i dessa tider...

(Idag fick jag dock en trevlig överraskning då min kära P ringde och bad mig titta ut genom fönstret. Mannen var i renoveringsprojektet och glasmästrade. Vi stod så och pratade med varandra i telefon samtidigt som vi tittade på varandra på håll- nördigt).

Frukost
2009-09-02 kl:09:02:51 Allmänt | Kommentera här (2)

Nu: frukost
Snart: Gymmet


Life is sweet

Barnbesök
2009-09-02 kl:09:01:18 Allmänt | Kommentera här (0)

Tillbringade igår 4 timmar hemma hos min Kusin T och hennes småttingar. Vi fikade, öppnade paket, målade raggarbiiiiiil, skvallrade, målade motorcuuukel, snosade bebis, körde leksaksbil, jagades och hade allmänt mycket trevligt. Alltid när jag åker hem ifrån Kusin T och hennes sötnosar känner jag mig, av någon märklig anledning, mycket barnsugen.
Detta barnsug övergick dock snabbt i viss panikkänsla då jag senare på kvällen tittade på programmet om "Octomom" (kvinnan som hade sex barn och sedan fick åttlingar). Mitt barnsug förvandlades omgående till huvudvärk och lätt illamående...Dessutom kände jag en enorm sorg för de stackars barnen som inte fick så mycket uppmärksamhet av sin mamma som man önskar barn ska få.

Hösten
2009-09-02 kl:08:54:08 Allmänt | Kommentera här (0)

Jag vet att min rubrik kanske inte gillas av alla men hos mig har hösten kommit. Jag gillar hösten. Jag tycker om att dra en polotröja över huvudet och tända levande ljus. Jag gillar att krypa upp i soffan med en god bok och ibland (vilket jag sällan erkänner) älskar jag när det regnar.
Med hösten kommer, för mig, även träningen igång på allvar. Igår investerades i ett par spinningskor och idag invigdes de. Med Fröken C.S (a.k.a Batgirl) som sällskap och min gamla chef som instruktör trampades det långväga och endorfinerna praktiskt taget sprutade ut.