Kladdigt värre
2010-04-28 kl:13:25:34 Allmänt | Kommentera här (5)

Kan för mitt liv inte begripa hur någon kan vara så obildbar. Efter att ha renoverat en hel lägenhet och haft list-och-dörrfodermålning som specialuppdrag i varje rum kan jag ändå inte måla utan att grisa färg överallt. Och då menar jag ÖVERALLT.
Jag kan förstå varför mannen efter att EN gång satt en oljefärg i näven på mig aldrig mer gör om det misstaget. Kan tro han tycker det är ganska trevligt att kunna tvätta av flickvän, penslar och diverse andra attiraljer (typ golv) från färg. Ser även det vettiga i att täcka golvet, och då täcka golvet löjligt noga.


Jag målar hellre än bra

Bombnedslag
2010-04-27 kl:18:11:14 Allmänt | Kommentera här (0)

Vårt vardagsrum har blivit vårt sovrum och vårt sovrum har blivit en krigszon.
Vi bor i en enda röra men roligt har vi och ett jäkla bra team är vi!


Vi sover mer eller
mindre i soffan


Vårt sovrum
(notera badrumsdörren, vi trodde
den var vit...)

Hängslen och livrem
2010-04-25 kl:17:23:18 Allmänt | Kommentera här (1)

Funderar på om man 1908 levde efter uttrycket "både hängslen och livrem" då man byggde hus? Att fästa en 2x2 cm stor träbit med 6 spik och 2 skruv var lite väl ambitiöst, eller...
Och ja, vi renoverar vårt sovrum.

Mat, mat, mat!
2010-04-25 kl:11:58:20 Allmänt | Kommentera här (1)

Mitt liv kretsar ganska mycket kring mat. Jag både gillar att laga och äta. Den här helgen har inte varit något undantag.
Fredag: Middag på Habibi med fina arbetskamrater. Det "bjöds" lammracks, kycklingspett, oxfilé, lammfärsspett, ris, bulgur. Ni behöver inte fundera så mycket på hurvida jag var mätt eller inte.
Lördag: Premiärgrillning! Som jag har längtat. Vi grillade (läs Pappa grillade) massor med kött och kryddiga korvar, till det intogs mammas goda melon-och-skinksallad, potatissallad och bröd.
Söndag: Mysfrukost som en bra start på dagen. Ikväll väntar köpemat (kebab Alexander eller thaimat det är dagens största fundering).


Pappa är bäst på att grilla


I ett mycket obevakat ögonblick tyckte Bea
att inte bara vi människor skulle få efterrätt
(mamma blev måttligt glad på hunden...)

Hungerdöden
2010-04-25 kl:11:44:15 Allmänt | Kommentera här (1)

Söndag morgon och ingen frukost hemma. Att inte ha någon frukost kan i vår familj få mycket otrevliga konsekvenser.
Jakten på föda tog oss ner på stan där vi snabbt kunde konstatera att inget ställe var lika morgonpiggt som oss då alla valde att öppna klockan 11 (jag var hungrig redan vid 8:30 och var således på stan kl. 10). Hungerpaniken började nu på allvar slå klorna i mig och min förmåga att tänka klart (och bete mig trevligt) var som bortblåst.
Hagahallen fick bli lösningen på vårt problem och frukost kunde ganska omgående avnjutas i vårt hem.


Söndagsfrukost

Blivit bönhörd
2010-04-22 kl:22:06:06 Allmänt | Kommentera här (2)

Slutade idag jobbet vid 20-tiden. P kom och hämtade upp mig och började ganska omgående yra något om mat (mat = stort samtalsämne i vår familj). Några ärenden senare var mannen "vansinnigt sugen" på pizza.
Personligen var jag endast lite hungrig och tycker väl av ren princip att man inte ska äta pizza till kvällsmat då man redan ätit både lunch och middag. Kunde dock tänka mig att gå med på pizza om vi deladeen pizza och då en med ganska lite fyllning.
P muttrade surt inne på pizzerian om att han var hungrig och jag var elak (tycker personligen jag är rätt snäll som hindrar mannen från att bli en sån där tjock person alla dokumentär-filmare älskar att göra program om).
När vi så 10 minuter senare ska hämta upp vår pizza ställer bagaren fram TVÅ kartonger och menar på att "jag bjuder på en Capricciosa" (å när har det hänt tidigare?). "NEJ, det är inte sant" säger jag. "Älskling, älskling! Det finns en Gud!" vrålar P i värsta lyckoruset.Någons födelsedag
2010-04-22 kl:09:26:53 Allmänt | Kommentera här (2)

Imorgon är ingen vanlig dag för imorgon är Lillasysters födelsedag!
Längtar efter att få gratulera lilltösa på lördag.

Försäljare
2010-04-21 kl:22:38:03 Allmänt | Kommentera här (0)

Jag kan verkligen förstå den där reklamen för Blocket.se som påstår att "du kan ha en hel semester i förrådet". Det har jag mer eller mindre haft. Idag såldes dykutrustningen.
Inte för att jag måste eller på något sätt slutat dyka utan för att det funkar lika bra att hyra de få gånger per år jag dyker i Sverige.Städhjälp
2010-04-21 kl:22:29:15 Allmänt | Kommentera här (2)

Har idag tagit hjälp av RUT för att få RENT.
Städning av världsklass trots att jag förmodligen är Sveriges mest pedanta person. Latmanna-takter tycker vissa. Ren smarthet tycker jag.
Visst ska man väl gynna de personer som har städning som sitt jobb för att själv kunna göra mer roliga/viktiga/intressanta saker? Med tanke på att det knappt kostar något tänker jag inte ens ta åt mig av löjliga tankar och kommentarer om att man som ung, icke-mamma bör göra/orka sådana saker själv...
Jag njuter av livet och jag gör det till fullo!

Inget bröllop
2010-04-20 kl:09:53:52 Allmänt | Kommentera här (4)

Nej än sen då? Kan man bara inte låta prinsessan Madeleine vara ifred?
Jag begriper inte riktigt hysterin...Tidningarna målar upp något som eventuellt kan vara en liten "fnurra på tråden" (eller inget problem alls) till en monsterstor Sverigeangelägenhet (och so what om de skulle "göra slut").
Bilder som publiceras i tidningar runt om i landet är riktigt gräsliga fotomontage där personer ser psykiskt sjuka ut och med rubriker som "Här flyr Madde landet" eller "Jonas hemliga dubbelliv" Jösses säger jag bara, kanske paret inte önskar göra ALLT tillsammans?
Jag varken bryr mig (eller jo, förmodligen tillräckligt för att blogga om det hela) eller har intresse av denna kassa journalistik. Beskåda bara texten under bilden (lånad från Expressen), "Madde röker då hon är upprörd" och "Jonas syns på krogen" Skrattretande!


DÅ. SOLSEMESTER TILLSAMMANS. Det var ganska exakt sju år sedan som prinsessan Madeleine och Jonas Bergström var på solsemester tillsammans i Marbella på spanska solkusten  och framtiden såg strålande ut för det unga paret. NU: MADELEINE OCH JONAS LEVER ÅTSKILDA. Prinessan Madeleine har setts med en cigarett utanför en restaurang  enligt vännerna ett tecken på att hon är upprörd eller ledsen. Jonas Bergström i sin tur syntes ute på krogen tillsammans med Daniel Westling. Nu har Madeleine kastat ut sin fästman ur paret gemensamma hem och snart åker hon till USA  ensam. Foto: REX FEATURES/IBL BILDBYRÅ, SUVAD MRKONJIC och TOMMY PEDERSEN

Snabb affär
2010-04-18 kl:16:44:16 Allmänt | Kommentera här (1)

Lade ut annons på Blocket kl. 16:05. Klockan 16:33 var varan såld.
Bra jobbat där!


Detta var vad jag sålde på 28 minuter

Städa, städa...
2010-04-18 kl:14:40:15 Allmänt | Kommentera här (2)

...varje fredag och när det blir vår!
Eftersom jag är så vansinnigt pedant kunde jag bara inte stå ut med tanken på att vindsförrådet inte längre gick att komma in i. Vårstäd på vinden stod så på schemat under lördagen. Medan jag röjde runt i kartonger (slänga, slänga, slänga) byggde P två, mycket fina, hyllor.


Innan


Efter

Världens bästa
2010-04-17 kl:18:00:09 Allmänt | Kommentera här (1)

Jag har verkligen världens bästa Föräldrar. Likaså de mest underbara syskon man tänkas kan. Att jag dessutom har en fantastisk sambo är ren lycka. Jag mår så bra och är så tacksam! Bara så ni vet alltså...

Roligt, roligt
2010-04-15 kl:20:19:18 Allmänt | Kommentera här (0)

Några roliga saker som hänt idag:

* Älskade Lillebror har, som en liten överraskning, sålt min gamla cykel. Jag är nu 500 kronor rikare (eller nja, 400 kr eftersom Lillebror fick 100 kr i provision).

* P har haft matlagningsdag. Det blev thaimat från Tham Hrap Thai i Viken.

* Jag har jobbat på Uppvaket och akutlarmat narkosläkaren utan att det var meningen (uppvaket har sin akutlarmknapp där IVA har narkosjour-knappen på telefonen). Kanske inte en av dagens mest beundransvärda händelser men ganska kul (oklart om dr. D tyckte det var lika roligt).

Vårkollektion
2010-04-14 kl:16:02:21 Allmänt | Kommentera här (2)

En ny laddning strumpor har anlänt! Och då talar vi inte om vilka strumpor som helst, nej vi talar om den vansinnigt snygga stödstrumpan. Finns i flera olika färger och utföranden. Enfärgade för den icke-vågade, randiga för den som önskar lite mer spänning i arbetstillvaron eller varför inte den spräckliga som kan väcka liv i halvdöda arbetskamrater (eller åtminstone bjuda på ett gott skratt).
Tänk att man kan bli så glad för något så fantastiskt fult som en stödstrumpa...


Bilprovningen
2010-04-12 kl:19:45:26 Allmänt | Kommentera här (7)

Vi har ju som bekant köpt "ny" bil. Idag var första gången den skulle besiktigas. Då min käre sambo valt att tona rutorna på bilen, (typ hela vägen runt om vilket inte är tillåtet) hade han bokat en tid på Bilprovningen i Säffle. Mannen verkar tro att Bilprovningen ser lite mer mellan fingrarna på mindre ställen (och visste givetvis redan innan att det inte är godkänt med sidotoning). Sagt och gjort så tog vi en liten tur till Säffle för att få reda på att vi INTE under några som helst omständigheter får ha tonade fram-sidorutor.
Min fantastiska sambo är på inga sätt dum eller bakom flötet, att så se han spela korkad var en roande upplevelse. Eller vad sägs om:

P: Va? Får man inte ha tonade fram-sidorutor?
Besiktningsmannen: Öhhh, nej! Men det vet väl alla?
P: Aaa, fast det är ju inte jag som gjort det.
Besiktningsmannen: Nehej. Men då kan jag försöka få bort det åt dig då.
P: Njaaa, vi har lite bråttom. Jag fixar det själv!

Vi har nu en månad på oss att ombesiktiga bilen, UTAN tonade fram-sidorutor. P har givetvis en plan för hur detta kommer ordnas.
Förövrigt tyckte besiktningsmannen att vi hade gjort ett mycket bra bilköp.


Våren är här!
2010-04-11 kl:19:15:30 Allmänt | Kommentera här (1)

Plötsligt hände det!
Solen visade sig från sin allra charmigaste sida. Med solen kom värmen, men värmen kom skinnjackan och solglasögonen och med dessa kom suget efter att sitta på uteservering. Tempels uteservering fick råda bot på suget och efter en Club Sandwich i magen kändes helgen lite mera...helg.

Inte riktigt här men när kameran
ligger kvar hemma får Google duga

Inget att berätta
2010-04-11 kl:10:41:47 Allmänt | Kommentera här (1)

Har egentligen inget av värde att berätta. Helgen har varit en helt-utan-helgkänsla-tillställning som endast inneburit jobb, jobb och åter jobb (vilket iofs sig är ganska kul men tanke på att jag har fantastiska arbetskamrater). Jag har även varit på 50-års kalas, dock som nykter bilförare. Idag blir det ännu mera jobb om inget plötsligt händer, typ att jag vinner på en Triss eller så (den chansen känns dock väldigt avlägsen- och om jag så gjorde skulle jag nog ändå vara tvungen att jobba i natt).


Bild hämtad från Google. Dock inte helt olikt min
arbetsplats (bortsett från att vi har annorlunda
och i regel MER utrustning).

Notera
2010-04-08 kl:18:27:55 Allmänt | Kommentera här (2)

Note to self: Kör aldrig mer spinning med tvådagars-träningsvärk i insidan låren. Det resulterar gärna i mer smärta än någon kan uthärda...

Ville bara säga
2010-04-08 kl:18:25:58 Allmänt | Kommentera här (3)

By the way: Inget godis/fikabröd/sötsaker på fyra (4) hela dagar! Det ni, det är verkligen en bedrift vad gäller mig!

Krya på dig lilla Lillasyster
2010-04-07 kl:10:01:50 Allmänt | Kommentera här (4)

Min Lillasyster är en helt fantastisk tjej. Ni har hört det förut och ni kommer få höra det igen. Hon är världens bästa vän, en underbar mamma åt Mosters Älskling och en fantastisk träningskompis. När det kommer till just den där träningsbiten så ville det sig så illa att min fina Lillasyster attackerades av ett elakt förkylningsmonster i natt (observera: jag är helt oskyldig, vi har inte setts sen i lördags). Så idag blir det tyvärr ingen träning tillsammans.
Ville bara passa på att säga: Krya på dig min älskade Lillasyster! Jag saknar dig och älskar dig - massor!

Mina godingar

Provköra
2010-04-05 kl:12:13:27 Allmänt | Kommentera här (0)

Ska visst ut och provköra en Harley Davidson, i alla fall om man får tro AC-Cycle/BikeCorner. Jag har visserligen varken mc-kort eller pengar att vara potentiell köpare. Undrar om ansvariga för vykortutskicket är medvetna om att detta kalas skulle innebära livsfara både för motorcykel och för mig?!
Vet inte riktigt varför de adresserat en sådan brev till mig men jag lovar att inte ta mig dit för en tur (skulle nog förmodligen bli stoppad i dörren).


Provkör Harley Davidson 2010

Tallinn
2010-04-05 kl:12:03:52 Allmänt | Kommentera här (1)

Ska försöka sammanfatta vår Tallinnvistelse med några få ord: rolig, intressant, trevlig, avkopplande och alldeles alldeles underbar! Så otroligt skönt att komma hemifrån och samtidigt se en så vacker stad. Hotellet vi bodde på var för övrigt riktigt mysigt. Vi har där badat, badat, vilat och badat lite till. Utöver det har vi ätit fantastisk mat både på hotellet och i Gamla Staden (eller vad sägs om oxfilé tre dagar i rad?).
Bjuder på några få bilder då det tar så vansinnigt lång tid att ladda upp, kanske det kommer fler om någon dag.

Vårt rum (och ja: det är en naken tjej på tavlan).


Delar av hotellets Spa-anläggning


På mysiga källarrestaurangen Peppersack


Alexander Nevijsjy- katedralen


Båthytten

Åter...
2010-04-04 kl:22:50:36 Allmänt | Kommentera här (0)

...i Karlstad.
Kass uppdatering under Tallinn-vistelsen men vi har haft roligare saker för oss.
Skriftlig och bildlig redogörelse kommer under morgondagen.

Tallinn here we come!
2010-04-01 kl:11:50:25 Allmänt | Kommentera här (1)

Då beger vi oss iväg då. Mot Tallinn och det efterlängtade spahotellet. Det var ju en vedervärdig otur att jag inte lyckades skaka av mig Herr Förkylning hemma i Karlstad bara...
Ingen som vill ta över ett bättre begagnat förkylningsvirus?
Va?
Ingen?