Skogsmulle
2010-07-31 kl:10:25:22 Allmänt | Kommentera här (0)


Nej, jag har inte förfryst fingrarna (vilket i och för sig hade varit ganska enkelt i dessa hösttider).
Nej, jag har inte mekat med bilen (det fixade verkstaden bra själva).
Nej, jag har inte planterat blommor (eftersom jag inte har någon trädgård).

Däremot har jag tillbringat min första semesterdag tillsammans med Marie och åstadkommit detta:Regnkläder?
2010-07-29 kl:16:01:38 Allmänt | Kommentera här (1)

Fråga: Blev jag blöt när jag cyklade hem från jobbet idag?
Svar: Nej då, inte så farligt...


Vinna på Lotto?
2010-07-27 kl:12:35:29 Allmänt | Kommentera här (6)

Jag och P har en önskan om att bygga hus.
Till det behövs dock både mycket tid och en ansenlig summa pengar, ingetdera är någon överflödsvara i vårt nuvarande hem.
Därav drömmen om detta:


Lotto i 10 veckor

En Skoda på vår gård
2010-07-27 kl:11:42:19 Allmänt | Kommentera här (3)

"Alla borde köra Skoda" säger visst reklamen. Nej tack till det, säger jag.
Efter att elektroniken i Audi'n verkar fått fnatt (och nu står fint parkerad på Lecab) åker vi hyrbil. En Skoda-hyrbil. Jag kan nämna en uppsjö med saker jag saknar med Audin, bland annat:

* Komforten- Skodans stolar är allt annat än mjuka, det brusar när man kör över 90 km/h och reglagen känns plastiga
* Den sjätte växeln och förmodligen minst 100 hk.
* Färgen- jag älskar ju den röda fina färgen på Audi'n.

Jag hoppas verkstaden åtgärdar problemet snarast...


Ge mig Audin tillbaka
Bildkälla: Google

Höstens ankomst
2010-07-26 kl:15:43:35 Allmänt | Kommentera här (3)

Jag brukar prisa höstens ankomst. Jag gillar verkligen klar luft, vämeljus, polotröjor och det soffmys som hösten bjuder på.
MEN, nu måste jag bara undra var värmen tog vägen? Hösten är inte välkommen än på minst en månad.
Tycker det känns aningens fel att behöva sova med ullstrumpor på i slutet av juli. Att dessutom vara tvungen att cykla till jobbet i fingervantar känns som en miss i planeringen- och jag som inte haft sommarsemester än...

Överraskning
2010-07-26 kl:15:34:11 Allmänt | Kommentera här (3)

Lördagen bjöd åter på kalas. Den här gången var det min fina, nyblivna 30-åring som skulle firas. Problemet var att alla utom den som skulle firas visste om kalaset- P trodde han och jag skulle åka på myshelg.
Vissa förhållningsregler infördes givetvis, dessvärre är P den största tidsoptimist världen skådat och planerade säng/madrassinköp dagen till ära. Vi provlåg sängar på diverse olika ställen (P utbrast vid ett tillfälle: det här är bästa dagen på länge) innan vi bestämde oss. När beslutet var taget hämtades en firmabil, till Tippen med de gamla sängarna, hämta de nya, bära upp och montera ihop.
Klockan 16:40 var jag stressad till max och kommenderade in P i duschen. Åkte själv och handlade det sista, hämtade upp stolar, hem, in i duschen, på med fejset och så började gästerna droppa in (insåg ganska snabbt att vår lägenhet inte är det mest optimala stället för ett kalas med 30 gäster).
När alla var samlade hämtades P av min pappa, P såg något skärrad ut då han klev in i lägenheten ivrigt påhejad av tonerna till "Ja må han leva".
Presentöppning, smörgåstårteintag, prat, skratt, flams och trams- kalaset var otroligt lyckat och jag tackar alla underbara gäster för er närvaro (tänker allt för sällan på vad lyckligt lottad jag är som har så många underbara vänner och fantastisk familj).


Kylen fylldes med öl


Till ölen serverades smörgåstårta

"Flängdans"
2010-07-25 kl:17:13:50 Allmänt | Kommentera här (1)

Som jag utlovat kommer nu här en redogörelse för helgens bravader.
Fredagen innebar smörgåstårtebakning (inför lördagens kalas) hemma hos Lillasyster. Efter baket kilade jag hem och Lillasyster kom någon timme senare. Den här gången skippade vi tårtbaket till förmån för en flaska (eller kanske det blev två) vin. Efter halva flaska började det rycka i benen och "flängdansen" var att faktum. Gammal "Ilanda-disco-musik", mysbyxor, sportbehå och svetten lackade. Vi skrattade så vi skrek.
När klockan var 22:30 blev det sent för Lillasyster (som skulle ta hand om lillan dagen efter) och vi avslutade givetvis när vi var som bäst!

Jag bjuder på en bild tagen
innan kvällen spårade...

Kalashelg
2010-07-25 kl:12:27:47 Allmänt | Kommentera här (0)

Kalas två dagar i rad- say no more...
Jag återkommer under kvällen med fullständig redogörelse. Är nu i stort behov av soffläge.

Fredagsmys
2010-07-22 kl:10:11:26 Allmänt | Kommentera här (2)

Häromdagen fick jag ett sms från älskade Lillasyster (vilket i och för sig inte är något ovanligt, vi sms'ar ett par gånger varje dag). I just detta sms kom en inbjudan till vinkväll, hemma hos mig själv. Syrran bjuder på vinet och jag på uppehället.
Fredag kommer det bli systermys med vin, skvaller och en massa skratt. Jag längtar!


En gammal bild på
världens finaste tjejer

Ingen vanlig dag
2010-07-21 kl:22:19:44 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag är ingen vanlig dag för idag är P's 30års dag!
Idag är ingen vanlig dag för idag är första gången någonsin P lämnat mat kvar på tallriken...

En något plågad P

En glasmästare
2010-07-20 kl:12:18:10 Allmänt | Kommentera här (1)

Man kan vara helt säker på att man bor tillsammans med en glasmästare (som bland annat pysslar med bilglas) då ens spisrengöringsmedel heter "Aktiv vindruterengöring".Finn ett fel
2010-07-20 kl:12:10:10 Allmänt | Kommentera här (1)

Finn felet på kortet den som kan.Nej, det är inte det extremt vattentörstande blomman. Mina blommor har en tendens att alltid se ut så, oavsett varm sommar eller kall vinter.
Och nej, det är inte det att vi har varmt inne, varmare än ute för att vara lite petig.
Felet finns till höger om blomman. För er som ser lite dåligt kan jag upplysa om att det ligger en inkräktare på fönsterbrädan, en vanisinnigt ovälkommen historia. Boven är en getingbebis som lyckligtvis är död - vi gillar INTE getingar i vår familj och snyltgästen ska genast avlägsnas (getingbebisen var desvärre ganska söt och för en sekund kunde jag tycka synd om den lilla varelsen. Empatin varade dock inte längre än till papperskorgen).

Hemma
2010-07-19 kl:12:29:34 Allmänt | Kommentera här (3)

Jag är åter i underbara Sverige och finaste Karlstad!
Jag är trött men jag lever.

Sötdricka och Facebook
2010-07-15 kl:22:16:34 Allmänt | Kommentera här (4)

Häromdagen blev jag retad av P för att jag, i affären, undrade om han ville ha sötdricka. Okej, jag kan hålla med om att ordet sötdricka eventuellt skulle kunna härstamma från Hedenhös-tiden. Varför jag använde mig av just det ordet är aningen oklart men jag roade verkligen P och blev dessutom kallad tant.
Idag kom P's ålderdomsuttryck och mitt skrattanfall. P undrade nämligen hurvida en viss person hade ett Facebook-konto. Nu uttryckte sig inte P riktigt så utan mer så här: "Du, han är väl med på det där Facebook va?".
I mitt huvud lät det minst lika gammaldags som sötdricka, kanske till och med lite värre. Alla, inklusive åldringarna på hemmet, verkar ju idag vara med på Facebook...

Far till grannlandet
2010-07-15 kl:18:47:32 Allmänt | Kommentera här (3)

Kom för ett par veckor sedan på den briljanta idén att åka till Norge för att tjäna en slant till det stundande bröllopet.
Blev "medlurad" till kirurgisk intensiv på Ullevål Sjukhus av en kollega. Vet inte riktigt vad som stundar därborta på traumaenheten, i ett främmande land, med helt annorlunda maskinpark, lång-långt hemifrån. Men jag vet att jag åker imorgon...
Lagar nu matlådor för brinnande livet, packar mängder med stödstrumpor, instruerar P vad han kan äta då jag är borta (som att han inte kan ta vara på sig själv), handlar (vet att det är vansinnigt dyrt i grannlandet) och känner en viss nervositet smyga sig på.
Önska mig lycka till (personligen önskar jag mig att inte ställa till med allt för stor skada), hamna inte på intensiven i Oslo och på återseende!Åskrädd?
2010-07-13 kl:16:03:41 Allmänt | Kommentera här (1)

Kanske borde jag vara rädd just nu? Rädd för att blixtrar och dunder får det att skallra i rutorna. Kanske borde jag vara rädd för att jag faktiskt en gång för 15 år sedan blev träffad av blixten under pågående åskoväder? Kanske åskan borde skrämt mig till att inte befinna mig vid teknisk apparatur då det blixtrar?
Men jag är inte rädd, inte det minsta rädd. Tvärtom tycker jag det är otroligt mysigt att sitta uppkrupen i soffan med bok, chips och tänd lampa. Lyssna på dundret och spana in ljusskenet som sprider sig.

Bildkälla: Google

Mosters älskling
2010-07-11 kl:19:47:13 Allmänt | Kommentera här (2)

Mosters älskling har blivit galen, helt vild.
Träffade underverket tidigare idag och det första den lilla damen gjorde var att kasta sig över mig. Givetvis blev jag överlycklig över att barnet verkar tycka om sin moster. Lyckan var dock ganska kortvarig då jag inser att det lilla monstret bara vill bitas, typ ta ett litet smakprov av min panna. Lillasyster gjorde tappra försök att ta bort den lilla ligisten, enda problemet var att "den lilla" blev alldeles till sig av ilska och fick snällt ta ett nytt bett tills uppmärksamheten kunde ledas över till en lekring i gul plast (känns kul att inte vara mer populär än att man snabbt kan bytas ut mot en mer intressant leksak).


Sötaste tjejen
Bild lånad från http://cariisma.blogg.se

Älskar livet
2010-07-11 kl:19:32:45 Allmänt | Kommentera här (1)

Varit lite frånvarande under helgen. Det har en alldeles normal förklaring, eller vad sägs om sol, bad, underbara vänner, båtliv, mera sol, party, god mat, öl...Ja, listan kan som ni förstår göras lång.
Jag njuter av livet och tar för mig av allt gott!Stackars P
2010-07-07 kl:20:29:26 Allmänt | Kommentera här (2)

Vissa är klenare än andra. P's ena getingstick resulterade, så här tre dagar senare, i ett besök på Vårdcentralen där han blev ordinerad en 10 dagars antibiotikakur och antihistamin på grund av en infektion i foten (stickstället). Eftersom sjusköterskan i familjen (läs Veronica) inte tycker det minsta synd om folk som åtminstone kan gå upprätt blev P lite ledsen. Han tyckte visst jag borde kunna känna viss empati och inte vara alldeles iskall och stenhård. Men, sa jag, jobbar man på IVA är det svårt att fälla en tår för personer som "endast" blivit getingstuckna. Känner nu i efterhand att jag kanske varit lite väl elak mot min stackars sambo och kompenserar nu genom att baka en jordgubbstårta till världens bästa.


Mitt bakverk - P's tröst

Skadeplats
2010-07-05 kl:22:20:28 Allmänt | Kommentera här (1)

Åter på skadeplatsen kikade jag med viss nervositet in under bryggan. Förödelsen var total, ett mindre Hiroshima hade skapats och inga levande getingar så långt ögat kunde nå. Radar gick återigen segrande ur striden (nu ska ni inte inbilla er att jag är djurplågare av värsta tänkbara sort, nej inte alls, jag ogillar bara kryp och skadedjur).
Vi kunde så lungt utföra den syssla vi faktiskt kommit för dagen innan, nämligen vassröjning. P hoppade i plurret och gick lös a lá Liemannen. Mycket nöjd med resultatet kom mannen upp jag gjorde en ganska makaber upptäckt - P luktade dy...Inte riktigt vad jag ville ha in i bilen och erbjöd han att åka i kombiutrymmet hem. P nappad inte på förslaget och fick således köra själv.
Vad beträffar mina stick ser de inte särskilt trevliga ut. Sticket på handleden kommer förmodligen ge mig en mindre sepsis då det varar och har bildat röda strimmor längs armen. Sticket på foten har gjort mig lite lätt halt och man skulle kunna tro att monstergetingen tacklat omkull mig istället för stuckit mig.
Läskiga djur det där...Bålgetingar
2010-07-04 kl:23:11:10 Allmänt | Kommentera här (2)

Efter drygt tjugo års tid fick jag idag återigen känna av gadden på ett gäng ilskna bålgetingar. Tre stick utsattes min arma kropp för innan P fattade faran och lyckades komma ur vägen för en galet viftande flickvän...
Den traumatiska upplevelsen inträffade då vi rekade vår båtplats. Klampade förmodligen rakt in i getingarnas bo, under bryggan, och givetvis ville väl de stackars getingarna göra sig av med alla eventuella inkräktare. Trodde först att jag brände mig på en brännässla men när andra sticket kom, det surrade kring öronen och ett svart moln uppenbarade sig vände jag mig snabbare än blixten för att finna reträttväg. Desvärre blockerades min väg och jag studsade rätt in i min blivande man som först inte fattade vad som försigick. Då jag skriker rätt ut: SPRING, det är getingar! finner P råd och sätter av i en hastighet som skulle göra självaste Usain Bolt grön av avund.
Tack vare sitt vidriga välkomstgest har nu samtliga getingar fått smaka Radar...


Vespa Crabro

En dag på sjön
2010-07-03 kl:21:57:15 Allmänt | Kommentera här (2)

Nu när vi är båtägare är det helt givet att åka ut på sjön vid solsken. Idag sken solen. Innan vi kunde åka ut var det vissa inköp som behövde göras. Desvärre skulle dessa inköp göras på mindre trevliga affärer. Jag har idag fått utstå åtskilliga timmar på både Biltema och Swedol. Så nästa gång det ska shoppas a lá Veronica ska jag raskt påminna mannen om denna dag...
Ut på sjön kom vi och alldeles underbart var det.

Leksaker
2010-07-03 kl:21:25:11 Allmänt | Kommentera här (0)

I fredags morse, när jag sovit ca tre timmar ringer P från jobbet. Småpratar lite, går som katten kring het gröt, innan frågan kommer:
P: Du älskling? Skulle inte du vilja ha båt?
V: Jo självklart men det kostar ju endel. Och så ska man ha någonstans att ha den också.
P: Jo, jag vet men får jag köpa en?
V: Öhh...Ja, jo, det får du väl men???
P: Jag har hittat en jag vill ha och resten löser sig alltid. Vill du vara med å betala i så fall?
V: Tydligen...
Familjen har nu utökats med ett stycke båt.
Själv köpte jag mig en mini-pc i fredags förmiddag. P köpte sig en båt i fredags kväll. Klart är att vi handlar leksaker i helt olika prisklass.

P's nya leksak, som jag givetvis
inte är det minsta missnöjd med...

Pansarhjärta
2010-07-01 kl:12:45:43 Allmänt | Kommentera här (0)

Snart är det dax att bege sig till jobbet. Jag har dessvärre inte riktigt tid att jobba, jag har alldeles för mycket annat i rullning. Dessutom är det alldeles för fint väder för att vara inne.
Hur ska jag kunna motivera mig att jobba när jag nyligen lagt näsan i Jo Nesbo's "Pansarhjärta"?