P
2011-04-27 kl:18:31:41 Allmänt | Kommentera här (0)

Det händer att jag är med på P's Glasmästeri. När vi pysslar med båten och lite sådana saker. På P's Glasmästeri finns en hel mängd med saker såsom verktyg, bilar, glas, speglar, aluminiumprofiler o.s.v. Sen finns även ett tidningsurklipp upphängt på väggen. Ett tidningsurklipp innehållande intervju med och bild på min blivande man. Jag tittar alltid till urklippet då jag är med P på jobbet. Mest för att han är så otroligt söt som nybakad student men även för att jag är så galet stolt över hur långt P kommit och hur otroligt driftig han är.


En ung P.
Klipp från NWT för en sisådär 12 år sedanRegnställ och vigselring
2011-04-27 kl:18:09:37 Allmänt | Kommentera här (4)

Idag har jag inhandlat ett nytt regnställ. Inte för att jag är överöst av regn eller på något vis hoppas på att det ska börja vräka ner, nej mest för att mitt gamla är så välanvänt att det börjat läcka. På något vis känns det helt fel att bli blöt innanför ett regnställ.
Jag har även varit och hämtat ut min vigselring vilket var en mycket traumatisk upplevelse för så fort jag fick ringen på fingret ville jag inte ta den av mig. Övervägde att dra en vit lögn för expediten och mena på att jag faktiskt redan var gift men bara inte fått mig för att skaffa en ring. Insåg genast det dumma i den lögnen då vårt vigseldatum är ingraverat i ringen. Fick missmodigt se på när ringen packades ner i en fin röd lite ask för vidare färd rätt ner i en plastpåse.
Uppbådar nu all tänkbar energi för att inte svansa omkring med en vigselring från Schalins på fingret...


Dålig bild på nya regnjackan


Från 11/6 2011 kommer båda dessa ringar pryda mitt
vänstra ringfinger (för tillfället är det bara den smala ringen).

...
2011-04-25 kl:15:13:48 Allmänt | Kommentera här (0)

En tråkig annandag påsk där nattjobb avlöser nattjobb.
Kikar ut och avundas alla grillande kompisgäng, glassätande familjer och de som bara njuter av sol och värme.
Den lyxen är mig långt borta och inte ens en halvtimmes tid med blivande maken unnas jag...

Biltema
2011-04-24 kl:12:52:31 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag har vi besökt världens tråkigaste affär - Biltema. Jag ogillar den affären å det grövsta. Nu kanske ni funderar på varför jag väljer att följa med dit. Men riktigt så enkelt är det inte. P tar nämligen till lite fula knep och fiffiga trix för att få komma dit. Allt som oftast sker det hela när vi är på väg någon annanstans, t.e.x till mataffären. P paniksvänger då in på Biltema och upplyser mig om att "jag ska bara köpa...".
Väl inne på affären förvandlas jag till en treårstrotsig unge. Jag pillar och petar, suckar och gnäller. Jag ställer frågor som: Vad är det här? Vad använder man den till? Varför då? Måste du köpa den idag?
Idag lyckades jag dock finna en massa roliga prylar, som t.e.x den här:


En Jumpstarter. Ingen aning om vad den används till men jag kan tänka mig flera användbara områden, t.e.x om man har svårt att komma ur sängen på morgonen.

Pappa och dragéägg
2011-04-24 kl:12:21:13 Allmänt | Kommentera här (1)

Jag har världens bästa pappa.
Igår när jag kom hem till mina föräldrar kom pappa och meddelade att han minsann hade en present till mig.
Och det var inte vilket present som helst det. Nej min vänner, pappa hade inhandlat 1.5 kg dragéägg - till mig!
(Som ni kanske läst i tidigare inlägg älskar jag dragéägg men äter inte godis. Igår åt jag faktiskt ett gäng ägg. Och så ljuvligt det var).Ja ser det blommar
2011-04-23 kl:11:18:51 Allmänt | Kommentera här (0)

P har börjat känna av pollen och kliar sig oavbrutet i ögonen.

P: Men jag fattar inte vad det är jag känner av?
V: Det kan väl va massor. Björk till exempel.
P: Men jag tycker inte det har börjat blomma nånstans än.
V: Men ursäkta? Vart har du varit de senaste dagarna?
P: Vadå? Där (P pekar på några björkar) är ju massor av...oh jävlar du!
V: Mmm, precis...

GI-glass?
2011-04-21 kl:12:37:04 Allmänt | Kommentera här (0)

P är satt på diet. Efter att ha gnällt i x antal månader över sin något utåtbuktande mage tröttnade jag (i min värld har man ingen rätt att gnälla om man inte tänker göra något åt saken). Mannen går nu på strikt GI-diet, och har redan tjyvätit pizza samt druckit läskeblask.
Eftersom jag inte har samma trängande behov av att tappa några kilon kändes det helt okej att sätta i sig den här:Stor och liten
2011-04-21 kl:12:17:39 Allmänt | Kommentera här (0)

Igår, över en öl, konstaterade B att: "Shit vilka små fötter du har!"
Jag, som förövrigt har den minst sagt vanliga storleken 37, mumlade "Jaså det tycker du" till svar.
B verkade fortfarande ganska fascinerad och slog vad om att min lilla tygsko visst skulle få plats i P's mycket större sko.
Och nog fick han rätt alltid...


För att göra bra bild av det var skon tvungen att lyftas upp en aning,
den försvann liksom helt och hållet ner i P's dojja.

Varför?
2011-04-19 kl:19:08:33 Allmänt | Kommentera här (0)

Why, why, why? Kan man ju undra...
Nödvändigt? Eller kanske: "a mä, moget liksom" - som jag skulle sagt nån gång under högstadiet.April 16, 2011
2011-04-16 kl:17:00:12 Allmänt | Kommentera här (0)

Dagen började tidigt. En frukostbesök bestående av bästa Lillasyster och Mosters Älskling. P stack iväg för att riva ut båtens inredning medan vi tjejer tog en tur ner på stan. Mosters Älskling hjälpte vänligt till med att öppna provrumsskynken, i tid och otid, men blev efter en timme både trött och hungrig. De två fina begav sig hemåt och jag startade uppdrag uppassning av grejargrabbarna. Fick bland annat ett klurigt uppdrag, att finna: en mattkniv med krokigt blad. Stuvbutiken, systemet, Obs och Subway avhandlades i ett allt annat än rasande tempo (höll snabbt på att förvadlasas till ett monster då seg-handlande lördagsmänniskor gick mig på nerverna).
Vidare till P's Glasmästeri för att utfodra grabbarna med både mat och öl.
Slutligen intog jag en plats i solen, samtidigt som jag tittade på när andra arbetade.
Efter hemfärd på P's pakethållare tror jag nu minsann jag hörde en skål...


Mosters Älskling


Kör serviebilen


Dagens projekt - renovering av båten


På P's pakethållare

Slutspel
2011-04-14 kl:08:52:18 Allmänt | Kommentera här (1)

Jag gillar hockey. Lite extra roligt blir det ju givetvis när det råder slutspelsfeber. Allra roligast är det nu, när det är Färjestad som är ett av två lag kvar.
Men hur mycket jag än tycker om hockey så önskar jag, mer än något annat och av helt egoistiska skäl, ett avgörande ikväll.
Jag vill inte ha fler matcher av en enda enkel anledning: jag önskar min sambo tillbaka, utan slutspelsskägg...

(Bildbevis kommer)

Dragéägg
2011-04-13 kl:14:59:06 Allmänt | Kommentera här (2)

Jag lider, lider svårt.
För exakt ett år sedan var jag och P i Tallin. Det var påsk och med påsken kommer godis i mängder. Som den godisgris jag alltid varit åt jag godis i mängder, sådana mängder att jag kräktes och några dagar senare bestämde mig för att sluta äta godis.
Det hela har förlöpt mycket smärtfritt. Fram tills idag. Ett helt år har gått, utan godissug, men idag fanns de där. Godisarna jag alltid älskat och kunnat göra vad som helst för att få tag på. Självklart pratar jag om Cloettas Dragéägg. Helt plötsligt kände jag ett enormt sockersug och lusten att riva upp påsen direkt i affären övervanns enbart av min goda uppfostran. Jag bråkade länge och väl med mig själv där ängeln på höger axel argumenterade för sin sak: Släpp det, det är inte värt det, inte efter ett helt år. Kämpa på! På vänster axel den röda lilla djävulen som jag allt för ofta lyssnat på: Kom igen, vad kan en påse dragéägg göra. Det gick ju lätt att övervinna godissuget. Köp en påse!
Jag stålsatte mig och lät påsen ligga (trots inre röster som ropade dragéägg, dragéägg, dragéägg).
Nu går jag runt här hemma och kan inte tänka på annat. Jag ångrar mig å det grövsta och hela min tankeverksamhet upptas nu av Cloettas fantastiska Dragéäggsvärld...


Bildkälla: Google

Plötsligt...
2011-04-06 kl:11:54:08 Allmänt | Kommentera här (0)

...händer det.
Och jag funderar på om det till och med inte är bättre än en Trissvinst.


Tom tvättkorg

Inflyttning 5/4
2011-04-06 kl:09:34:24 Allmänt | Kommentera här (0)

Vi har fått en snyltgäst.
Hängde tvätt i godan ro då det helt plötsligt började kvittra glatt från väggen. Funderade en snabb sväng på om jag blivit knäpp, ropade på P, som också hörde kvittret och noterade nu att vårljudet kom från röret till vår AC. Vi funderade ut en gemensam lösning som gick ut på att P ville sätta på AC'n medan jag höll mig långt undan. AC'n skapade en mycket ogästvänlig (kall) miljö och pippin verkade inte längre gilla Hotell Kungsgatan något vidare och slutade snylta på min värme. P valde även, till min stora bedrövelse (jag såg här framför mig hur mycket jag skulle få städa om gästen slapp ut i lägenheten), att montera ner röret, för att säkerställa att ingen pippi trillat ner och avlidit i röret. Önskar varken liklukt eller städning till sommaren.
Om pippin nu får för sig att komma tillbaka önskar jag åtminstone hjälp med hyran...Tant
2011-04-04 kl:09:23:42 Allmänt | Kommentera här (0)

Ibland undrar P hur gammal jag är.
30, svarar jag som den mest självklara saken i världen (eftersom det faktiskt är den mest självklara saken i världen).
Jaha du, det kan man inte tro, svarar P allt som oftast och så ler han lite.
Jag vet inte riktigt varför men det kanske har med mitt barnasinne att göra. För de gånger jag gör pruttljud utanför toaletten när jag tröttnat på att P befinner sig där, de gånger jag geggar ner min servett i mina matrester för att P inte ska äta upp dem eller de gånger jag smyger på P för att försöka skrämmas som ett farligt monster kan det hända att fler skulle funderat över om jag verkligen är säker på hur gammal jag är...

April, april eller inte...
2011-04-01 kl:15:29:03 Allmänt | Kommentera här (2)

Igår postade jag inbjudningarna till vårt kommande bröllop. Vad jag inte tänkte på var att Posten endast tar en dag på sig att leverera brev. Det innebär självklart att inbjudningarna landar i folks brevlådor idag. Idag är 1:e april - ni vet stora skojardagen. Tänk om våra tilltänkta gäster tror det hela är ett enda stort aprilskämt och struntar i att svara...