Jag + bokrea = sant
2011-02-27 kl:20:08:52 Allmänt | Kommentera här (0)

Alltid lika underbart när bokrean är här. Blir lika lycklig varje år.
Idag blev det följande böcker:


Bildkälla: Google

Pedant
2011-02-27 kl:19:56:56 Allmänt | Kommentera här (0)

För ett tag sedan fick vi vår lägenhet värderad. Mest för att se om vår omfattande renovering kommer löna sig i framtiden.
Mäklaren som värderade lägenheten hörde härom dagen av sig och undrade om hans vän fick göra ett homestylingprojekt i vår lägenhet. Jag undrade givetvis vad det hela gick ut på och det rörde sig om en informationsfilm till andra "homestylare".
Självklart är vi snälla och ställer upp på detta och idag pratade jag med "vännen" (som för övrigt heter Ulrica). Hon bad mig skicka över lite bilder på vår lägenhet, vilket jag gjorde.
Svaret lät inte dröja på sig: "Oj, så fint ni har hemma, jag kommer nog behöva stöka till lite för att kunna visa hur man stylar".

Japp, då var det bekräftat ytterligare en gång: jag är pedant. Pedant ut i fingertopparna...


Delar av köket


En annan del av köket


Vardagsrum


En liten del av sovrummet


Vår säng

Utlandet
2011-02-24 kl:21:46:54 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag har jag varit utomlands. I Norge. Tjopp tjopp, typ.

Brudklänning 2011
2011-02-23 kl:15:33:56 Allmänt | Kommentera här (0)

Mitten på veckan och jag kan stolt bocka av ett spinpass, ett skivstångspass samt 5 km löpning.
Ikväll tänker jag därför, utan något som helst dåligt samvete, njuta av den semla jag tidigare idag inhandlade på Hanna Larsson Konditori.
Jag har under eftermiddagen haft lite svårt att hålla fingrarna ifrån den trots att min mamma lärt mig att "maten först sen efterrätten". Önskar att P kunde komma hem nu (risken för att även hans semla försvinner ner i min mage om hans hemkomst drar ut på tiden är ganska så överhängande).


Bildkälla: Google

Utbetalning
2011-02-21 kl:15:28:40 Allmänt | Kommentera här (0)

Jo jag tackar jag! Har fått en utbetalning från Norge - på Giroblankett.
Allt hade ju givetvis varit frid och fröjd om bara den förbaskade blanketten gick att lösa in på någon bank i Sverige.
Jag verkar dessutom blivit bosatt i något som heter Brumunddal...


Helg
2011-02-19 kl:11:31:34 Allmänt | Kommentera här (0)

After Work med fina arbetskamrater på Guldapans smörrebrödsbuffé. Några glas cava, många skratt och flera timmar senare kunde vi enligt reglerna inte längre kalla det hela "efter-jobbet-träff". Det hann övergå i "fredagsmys-tid" och nästintill "fredagsnatt" innan jag återvände hem. Mätt, glad och tacksam över vilka fina arbetskamrater jag har.
Lördag med sovmorgon och P's underbara omelett. Snart dop och en (förhoppningsvis) fin lördagskväll.Fotbollstackling
2011-02-13 kl:15:04:10 Allmänt | Kommentera här (1)

På promenaden:

P: Får jag putta ner dig i snön?
V: Nej tack.
P: Men snälla?
V: Varför?
P: A men, jag vill göra en amerikansk fotbollstackling och se hur långt du kan flyga.Ledig helg
2011-02-11 kl:08:11:04 Allmänt | Kommentera här (0)

Den här morgonen kryper jag ner i sängen med ett leende på läpparna. Om fyra timmar väcker klockan upp till en helledig helg fylld med god mat, rally och trevligt sällskap.

Experts Expert
2011-02-10 kl:16:30:01 Allmänt | Kommentera här (2)

Häromdagen beställde jag kort för framkallning. Brukar inte göra det men från våra resor tycker jag det är trivsamt att kunna titta i album och visa istället för att bläddra i datorn.
Hämtade så upp bilderna i butik och funderade inget mer på det hela förrän idag. Satte mig till bords (med lim och penna i högsta hugg) för att fiffa till ett album.
Då jag började bläddra i bilderna insåg jag ganska omgående att de fattades bilder och räknade så efter hur många kort jag hade framför mig. Döm om min förvåning då jag insåg att det faktiskt fattades 121 bilder.
Ringer upp Expert Stormarknad (som givetvis inte har något direktnummer utan man hamnar hos nån kille i Stockholm) och frågar vad som hänt mina bilder. Den vänliga killen i andra sidan luren (som för övrigt lät mig lyssna till 90-tals kärleksballader då jag väntade) ringde upp fotolab.
Jo, framkallningsmaskinen hade visst krånglat då mina bilder tillverkades men ingen hade funderat på hurvida bilderna blev klara eller inte.
Experts expert i Stockholm informerade att bilderna skulle finnas i butik på fredag och att jag den här gången inte skulle behöva betala något, eftersom jag redan betalt.
Det hade jag ju givetvis inte planerat eftersom det inte är jag som gjort fel.
Experts expert tyckte då att jag faktiskt kunde vara lite tacksam eftersom jag fick dubletter av vissa bilder - alldeles gratis!

Om jag velat ha dubletter hade jag väl beställt det, eller?

Total avsaknad
2011-02-04 kl:11:03:42 Allmänt | Kommentera här (2)

Att jag inte är någon mästare på blommor och lider av total avsaknad av gröna fingrar, det är allmänt känt.
Men när P försöker rädda redan döda blommor måste jag faktiskt ingripa och berätta att hoppet är ute, de är döda, slut, finito, kommer inte vakna mer.
P verkade dock nöjd över att ha utövat någon slags blom-intensivvård och påstår nu att: de kommer ta sig älskling, de kommer ta sig...


Jag lovar: de är döda

Löpning
2011-02-04 kl:10:56:49 Allmänt | Kommentera här (0)

Tidigare idag pågick boxningsmatch i min hjärna. I Blå ringhalva: Förnuftet a.k.a "Borde sova" v.s. Röd ringhalva: Viljan. Efter en jämn kamp stod viljan om att få se solen som vinnare. Löpartights och träningsskor på och en önskan från vårspralliga ben om att mata mil i ett högt tempo.
Viljan försökte återigen segra över förnuftet men denna gång gick den blå ringhalvan ur matchen som segrare. Att löpträna i rådande väglag fattade även jag var förenat med livsfara då rädslan att ramla var påtaglig även under powerwalk'en.


Bildkälla: Google

Nattjobb
2011-02-02 kl:17:11:10 Allmänt | Kommentera här (0)

Natt 2 av 3 avklarad.
Sträcksov 8 timmar efter första natten utan tillstymmelse till varken kisspaus eller vändning. Vaknade med ett ryck då P satte nyckeln i dörren, funderade på vart jag befann mig och insåg ganska snabbt att jag ömmade distinkt över höger höft. Blev orolig att liggsåret var ett faktum. Vecklade ut benet och insåg att oron var obefogad.
Maten stod P och Tham Rap Thai för.
Sömnen efter natt två liknade inte Törnrosa-sömnen på något vis och jag lyckades endast få ihop fyra timmars sammanhängande sömn. Störde av både hunger och VPLB (Väldigt PytteLiten Blåsa). Väntar nu med spänning (och viss hungerirritation) på att P ska laga mat. Misstänker att kocken på Frost slänger ihop en Club Sandwich som P sedan avhämtar...
Som ni kan se finns det en enda fördel med nattjobb: god mat i massor.