Som en trisslott
2011-03-31 kl:11:35:24 Allmänt | Kommentera här (2)

P tittar över sina nya försäkringspapper

P: Du älskling? Om jag dör så får du 10 000 kronor i månaden i 10 år.
V: Jaha...
P: Ha ha ha, kul va?
V: Va? Det är väl inget kul om du dör?
P: A men, fattar du inte? Jag är ju som en trisslott! 10 000 kronor i 10 år liksom!

Allan Karlsson
2011-03-30 kl:14:24:32 Allmänt | Kommentera här (0)

Jag har en ny kärlek. P får helt enkelt ursäkta, men jag är upp över öronen förtjust. I Allan, Allan Karlsson. Han må vara 100 år och påhittad, de ger jag blanka tusan i. Allan Karlsson är min idol...


Mannen som skrivit boken
kan sannerligen det där med ord.
Bildkälla: Google

Löpning
2011-03-28 kl:17:26:07 Allmänt | Kommentera här (0)

Efter en lång och snörik vinter, löpbandslöpning och spinning, två veckors semester samt natt 1/3 var det så dags för årets första utomhuslöpning.
Det var inga lätta ben som bar mig fram över asfalten, i solen, men har man tackat ja till Vårruset så har man.
Bara att bita i det så kallade sura äpplet...

Frukost
2011-03-27 kl:10:56:40 Allmänt | Kommentera här (0)

Varför sluta äta hotellfrukost bara för att semestern är slut?
En snabb titt i kylen skvallrade om att frukost inte borde intas i hemmet denna morgon. Hotell Drott fick därför göda oss första dagen i Sverige.Svensk mark
2011-03-26 kl:09:35:28 Allmänt | Kommentera här (0)

Återigen på svensk mark! Trots att semestern har varit skön på alla sätt och vis är det alltid lika underbart att komma hem. Sova i sin egen säng, duscha i sin egen dusch o.s.v. Väntar nu på tåget som ska ta oss från Arlanda vidare till Karlstad. När man är på väg hem, ja då vill man bara hem!

Snorkling och fiske
2011-03-23 kl:12:40:21 Allmänt | Kommentera här (1)

Vädret och meteorologerna spelar oss ett spratt.
Gårdagen innebar snorkling för tre av fem. Solen visade sig någon timme, likaså regnet. Stor båt och många fina fiskar. Ångrade lite att vi inte dök som vi tänkt från början men både tiden och orken tröt.
Imorse reste vi ut på sjön igen, denna gång i spöregn för att fiska. Tre av "M'en" hade fiskelycka medans jag och P kammade noll.
Nyss hemkomna med röda näsor och "bonn-brända" bröst, trots mulet väder.
Imorgon styr vi kosan mot Bangkok för ett dygn i shoppingens tecken, fredag natt innebär hemresa.

Koh Chang
2011-03-20 kl:12:58:58 Allmänt | Kommentera här (1)

Här på Koh Chang har solen visat sig från sin allra mest charmanta sida i tre dagar. Enligt www.yr.no ska det nu desvärre vara slut på sol och regn ska rulla in. Våra kroppar har åtminstone lyckats anta något som tycks se ut som färg...
Imorgon är planen ut på havet.Inhalator eller epilator
2011-03-17 kl:12:05:17 Allmänt | Kommentera här (0)

P hittade en liten manick på golvet i vårt rum:

P: Vad är det här?!
M: Det är till min epilator.
P: Va?! Har du astma?!

Tystnad uppstår i ca 5 sek innan...
M&V (i kör): Ha ha, du menar inhalator!

Thailand
2011-03-17 kl:04:29:52 Allmänt | Kommentera här (1)

Tänkte bara sända ett livstecken: vi är på Koh Chang. I Thailand. Vi trodde nog att vädret skulle vara bättre (det regnar). Men vi roar oss ändå.
Igår hyrde vi bil och for runt ön. Helt klart en aktivitet med livet som insats. Kullar, backar, berg - tog man sig väl upp, ja då skulle man ju ner igen...Noterade en olycka (en norrman på vespa som körde rätt in i ett berg/buskage - det hela slutade lyckligt med endast skrubbsår som följd) och gladdes åt att vi åtminstone hade bil och inte moppe.
Ön är otroligt vacker och väldigt grön men som sagt: var är solen?!

Bangkok baby
2011-03-11 kl:11:44:58 Allmänt | Kommentera här (1)

Jag tycker om vintern. Tycker om mycket snö och kyla. Har inget problem med att klä mig varmt, nej snarare myser jag lite extra då jag får dra på mig täckbyxor, mössa, vantar och lager-på-lager.
Blir därför lite sur över den väderlek som nu råder. Ni vet när man är mitt-i-mellan på nåt vis. Vintern är på väg att försvinna men våren är inte riktigt här. Det blåser kallt, snön är brun och träden saknar löv.
Det är precis då, och exakt nu det känns helt rätt att resa till varmare breddgrader.
Hej då Sverige, hej Thailand säger jag...


Langkawi dec 2009
Florida - Karibien
dec 2010

Ett mindre grustag
2011-03-10 kl:11:22:24 Allmänt | Kommentera här (0)

Vad fint och annorlunda. Men vad är det för nåt? Ni ska få tre alternativ:

1. Ohyra.
X. Den senaste, kitschigaste detaljen inom heminredning.
2. Vårt privata grustag med "bra-att-ha-grus". För halkiga dagar till exempel.

Fel, fel, fel.
Ni kommer aldrig kunna gissa vad detta är så jag berättar. Det här är vår grannes renoveringsgrus. Som fallit ner i vår lägenhet. Utan att vi bett om det.
Vem som städar? Inte så troligt: grannen. Mest sannolikt: jag.

Brud 2011?
2011-03-10 kl:08:51:01 Allmänt | Kommentera här (2)

Jag har hämtat ut min brudklänning. Det är med skräckblandad förtjusning jag ser den så fort jag kliver in i vardagsrummet.
Känns lite oroande att jag nu måste hålla exakt den vikt jag har idag då +/- 5 kg skulle vara aningens ödesdigert (just i dessa dagar), klänningen ger varken utrymme för upp eller nedgång.
P säger inte så mycket om själva bröllopet. Han säger faktiskt så lite att jag en dag blev orolig att han inte riktigt vet vad han givit sig in  på. Frågade:

V: Har du ångrat dig ang. bröllopet?
P: Nej, nej.
V: Men vad är det då?
P: Jag är så jävla nervös
V: Nervös? Varför?
P: För att allas blickar kommer vara på mig. Jag är inte van det...Älskling, jag kommer svimma vid altaret!

Så nu har vi alltså en brud som kanske inte kommer platsa i sin klänning på endera sättet och en brudgum som kommer ligga pladask framför prästen. Sweet!
Det känns ganska skönt att inte ha drömt om sitt bröllop sen man var liten flicka och trodde på prinsar och prinsessor, då hade jag förmodligen inte sett på detta med ro och kunnat säga: Välkommen verkligheten!


Solsidan
2011-03-09 kl:10:37:09 Allmänt | Kommentera här (2)

P besitter vissa likheter med Fredde i Solsidan. En av dem är att han minst lika prylgalen som Fredde. Igår när P hämtade upp mig från jobbet noterade jag ganska omgående att han var ofattbart nöjd. Trodde det berodde på eftermiddagens fotbehandling, men icke. Nej, P hade en sak att berätta, han hade köpt något. Den inledande frasen "bara du inte blir arg" bådade inte särskilt gott.
P lät mig hållas på halster och inte förrän vi kom hem såg jag vad mannen inhandlat. En sladdlös, självgående dammsugare...
Min enda likhet med Mickan var orden: "Men va faan Patrik".
P är mer än nöjd, myser omkring med fjärrkontrollen och refererar till dammsugaren som "hon". Han tycker även, på fullaste allvar, att vi borde döpa "henne".Autocorrection...
2011-03-07 kl:16:02:53 Allmänt | Kommentera här (0)

Jag känner att jag nog måste kolla igenom min sms lite bättre, innan jag skickar dem. Detta efter att ha kikat in på den här, hysteriskt roliga, sidan.

Min vardag
2011-03-06 kl:09:55:03 Allmänt | Kommentera här (0)

Att tänka på mat var tredje timme och äta var fjärde är min vardag. Att drömma om mat och vakna hungrig är så otroligt typisk mig...

Sjukstuga
2011-03-03 kl:17:47:36 Allmänt | Kommentera här (2)

Under tre års tid har P inte haft en enda sjukdag. Helt klart imponerande! Men, idag var det dax och jag kan lova er att han är sjuk. Riktigt sjuk. Dödssjuk, so to speak. Vad han drabbats av? En redig mansförkylning...