Spotify
2011-05-31 kl:14:47:13 Allmänt | Kommentera här (0)

Att ha Spotify i mobilen är underbart. Tänk att en så strukturerad person som jag kan känna att saker och ting går ÄNNU fortare att uträtta med hjälp av lite musik. Mer Spotify åt folket!

Möhippa
2011-05-29 kl:12:32:03 Allmänt | Kommentera här (1)

Lördag morgon kl. 08:30. Jag är vaken men ligger kvar i sängen. Oklädd. Noterar ett sjukt oväsen i trapphuset och snart ett våldsamt bankande på ytterdörren. Flyger upp ur sängen, på med första bästa klädesplagg, en snabb titt i spegeln för att rätta till frisyren och öppnar dörren. In tränger sig en stor ko - närmare bestämt Milkomaskoten. Kon säger ett ett pip men slamrar galet högt i sin bjällra, sträcker fram en påse med kläder och packlista. När jag snällt går för att byta om börjar kossan stöka till i mitt hem, lådor vräktes ut, sängkläder slängdes på golvet, kokböcker rycktes ur hyllor. För er som känner mig så kan det förmodligen vara det värsta man kan göra mot mig. Försökte packa samtidigt som jag jagade kossan medan jag även desperat försökte röja upp.
Nästa gång jag tittar upp ser jag mitt underbara tjejgäng! Champagnen korkas upp och min väska tas om hand. Ner till väntande bilar, på med ögonbindel och en macka satt i handen (hade varit mycket osmart att inte låta mig äta frukost).
Hamnade i Kristinehamn efter en något speciell bilresa. Personer med anlag för åksjuka bör nog undvika att åka bil med ögonbindel, att dessutom dricka skumpa samtidigt verkar kunna ge ett lättare illamående
I Kristinehamn väntade go-cart körning, och som vi körde (här kan ni för en stund glömma att jag faktist druckit ett glas champagne - det verkade i alla fall vännerna gjort). Körningen vanns av Marie, men JAG hade faktiskt bäst varvtid.
På med ögonbindeln igen, mer dryck i glaset och plötsligt var vi i stan. Uppdraget gick ut på att tjäna pengar genom att mäta blodtryck och puls på folk. Iklädd min snygga T-shirt med texten "Jag tar pulsen på dig" lyckades jag faktiskt få ihop en bra summa. Efter uppdraget på stan blev jag vallad till Klara för lunch och mera dryck. När jag ätit klart var det dags att bli proffsstylad. Därefter kördes jag vidare till Herrhagen för att fotas av duktiga Erik Nygren. Tjejerna verkade tycka det var en god idé att jag skulle fotas i bland annat bikini...Tack för den typ.
När fotograferingen var avklarad styrdes kosan mot Böj för dusch, ombyte, mera mat och en hel del dryck (det är inte var dag man shottar Tequila med vattenmelon istället för citron). Mycket prat, skratt, läskiga frågor och diverse andra hyss innan det var dags för en sista biltur och utgång på Blue Moon Bar. Vad som hände där är en annan historia.
Tack ni underbara vänner, ni betyder så otroligt mycket för mig!"Dom har tagit mig"
2011-05-27 kl:17:42:49 Allmänt | Kommentera här (0)

Klockan 08:19 kom det. Sms'et jag visste skulle dyka upp dagen till ära utan att veta innehållet - eller snarare hur formuleringen skulle lyda. Det löd:

"Dom har tagit mig. Älskar dig"

Han låter aningens skrajsen min P...

Ordningsmänniskan
2011-05-25 kl:11:58:43 Allmänt | Kommentera här (0)

En vän av ordning och reda det är jag det. Pedant ut i fingertopparna är vad jag är.
Fick för några veckor sedan reda på att det finns ett yrke med titeln "organisationsproffs" (helt klart min våta dröm). P tyckte det skulle passa mig som handen i handsken och det hela klingar som ljuv musik i mina öron.
Glömde dock bort yrket men insåg så idag att jag faktiskt gifter mig och 2,5 vecka utan att vara det minsta stressad. Jag har planerat, strukturerat och ordnat (givetvis är inget delegerat). Folk i min omgivning ter sig mer nervösa än vad jag själv gör. Ett tag funderade jag på om jag kanske faktiskt glömt något, det här med att planera bröllop är ju något man hör ska vara SÅ stressigt, SÅ tidskrävande och OTROLIGT jobbigt. Insåg att jag faktiskt inte glömt något utan bara varit så där vansinnigt strukturerad som jag är (med listor, färgkodade papper, mappar och budget) och har grymt kul i min planering - trots heltidsjobb, vänner, matlagning, partyn, blivande make och allt annat livet drar med sig.
Jag personligen skulle kunna planera bröllop (eller andra stora tillställningar) dagarna i ända - jag älsker´t!Tennisspelare
2011-05-24 kl:20:29:44 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag har jag inlett min nya karriär - den som tennisproffs. Tack Camilla för bra initiativ och roligt sällskap.
Eftersom jag inte alls är särskilt duktig på tennis kändes det något skrattretande när en hjälpsam person menade på:
"Ursäkta, ursäkta, ni har inte tänt lamporna över banan ordentligt. Det finns mer ljus att ta till".

Ja det gick ju som väntat inte bättre för att vi tände...

Harmonia Medical Spa
2011-05-20 kl:16:45:14 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag har jag varit och spraysolat mig, som en liten test inför bröllopet. När man spraysolat sig får man inte vara i kontakt med vatten på 12 timmar. Att inte få vara i kontakt med vatten innebär att man inte kan tvätta händerna. Om man inte kan tvätta händerna kan man inte laga mat. Så tack Harmonia Spa för att jag slipper koka middag ikväll...Pizza & vin
2011-05-17 kl:17:45:10 Allmänt | Kommentera här (0)

Här hemma på Kungsgatan intar vi, kvällen till ära, pizza och vin. En något annorlunda kombination kan tyckas. Och jovisst, men vad gör man när en helt vanlig tisdag kväll ska knäcka extra som både lördag och söndag, på en och samma gång?
Att jobba helg har inte många fördelar, det finns dock en: att man får göra helg av vilken dag i veckan man vill...Läcker konst...
2011-05-16 kl:19:01:24 Allmänt | Kommentera här (1)

Sverige och Norge är i mångt och mycket likt varandra. Men det finns även en hel del olikheter. Väggkonsten på Ullevåls patienthotell lär förmodligen skilja sig mot hemma...Patienthotell
2011-05-15 kl:16:21:31 Allmänt | Kommentera här (2)

Det känns som att det bara är i Norge man placerar ett Ortopediskt Center på sjunde våningen av ett patienthotell...

Svensexa/möhippa
2011-05-12 kl:09:32:29 Allmänt | Kommentera här (1)

Vi har diskuterat möhippa/svensexa en del här hemma nu de senaste dagarna (eller snarare: P har diskuterat sin eventuella svensexa i ett par månader).
P är sjukt nervös inför vad som komma skall. Han är helt på det klara med att det kommer bli jobbigt, pinsamt och fyllt av elakheter.
Själv har jag inte hunnit fundera så mycket förrän nu. Känner mig inte nervös utan snarare orolig över att behöva kliva runt på stan en hel dag. Inser precis som P att något pinsamt kommer man ju utsättas för men känner nog mer att de där äventyrliga sakerna som P verkar vara rädd för lockar mig (jag är inte den där "göra-ansikts-behandling-på-spa" tjejen utan mer "köra-go-cart-bli-skitig-i-en-femkamp" tjejen). Jag älskar fart och fläkt.
Det vi i alla fall önskar båda två, om man nu får önska, är att man kommer bli så väl omhändertagen att man har en underbar dag med sina vänner och att man minns sin svensexa/möhippa dagen efter...

Sötsug
2011-05-11 kl:16:30:28 Allmänt | Kommentera här (0)

Nu när jag inte ätit godis på ett år drabbas jag allt mer sällan av extremt sockersug. Men ibland händer det och då slår det till med all tänkbar kraft. Jag bara måste ha något sött, och det omgående. Glass är det som duger i dessa fall.
Igår var en sådan dag. Efter middagen var jag så vansinnigt sugen på något och höll på att krypa ur skinnet. P tyckte jag surade som: "ett barn som inte fått några presenter på julafton", stack iväg till affären och kom hem med en påse kärlek.
Han kan han min blivande man (förmodligen känner han mig så bra att han vet det är bäst att tillgodose mitt sötsug på stört, det brukar kunna bli så otrevlig stämmning här hemma annars).


Daimstrut, Magnum mandel och Lakritspuck

Bröllopsfrisyr
2011-05-10 kl:22:21:16 Allmänt | Kommentera här (2)

P frågade om han kunde få göra min håruppsättning till bröllopet:


Jag tackade nej...

Solresor
2011-05-10 kl:15:20:10 Allmänt | Kommentera här (3)

Känns som att det är precis så här jag ser ut när jag kliver upp ur det turkosa vattnen på en sandig strand, i ett land väldigt långt borta.
Eller typ inte! Vem i hela friden bär värsta party make-up'en i vattnet, på semestern?Myser
2011-05-06 kl:22:33:35 Allmänt | Kommentera här (0)

Jag är ensam hemma. Ovant men mysigt. Jag kan breda ut mig i hela soffan och titta på precis vilket TV-program jag vill. Dessutom är alla popcorn mina - bara mina.
Övervägde för en stund att möta upp några vänner på stan för ett glas vin men jobbet kallar tidigt imorgon och Lara Croft - Tombraider kändes som ett bättre alternativ.

Id bare Minerals
2011-05-06 kl:22:25:10 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag har jag varit på BM's Hud & Spa för att sminkas med I.d Bare Minerals make-up. Min hy blev otroligt läcker och jag sjukt nöjd. Känns överhuvudtaget inte som jag bär smink. Att man dessutom blev snygg känns ju bara så rätt.


Bildkälla: Google

Prinsessa?
2011-05-03 kl:20:23:24 Allmänt | Kommentera här (0)

Slöja och/eller tiara, har för mig, aldrig varit ett alternativ då jag ska stå brud. Har känts alldeles för tjejigt och inte alls min grej.
Tills P undrade: Va? Ska du inte ha nån sån där prinsesskrona? Det trodde jag alla tjejer ville ha...
Började kika för skojs skull och insåg att man faktiskt inte alls behöver se ut som Drottning Silvia med tiara. Igår var jag inne på Glitter (i ett annat ärende) och helt plötslig kändes en tiara/diadem bara så otroligt vackert och, av någon märklig anledning, helt rätt. Köpte en och är fast - jag känner mig fin med tiaran på huvudet...Klänningar och godis
2011-05-02 kl:10:03:12 Allmänt | Kommentera här (1)

Idag har jag och världens bästa Lillasyster inspekterat nätets utbud av tärnklänningar. Hittade en urtjusig sida med "o-la-la"-klänningar (P's uttryck då vi visade han tärnklänningen). Lillasyster valde och jag mätte hennes mått. Eftersom vi hittade en uppsjö med klänningar ville det sig inte bättre än att även jag valde ut en fin-fin dress. Jag valde och nu stod Lillasyster för måttbandet. Lillasyster upptäckte, till sin stora förskräckelse, att hennes storasyster visst var en centimeter mindre runt midjan.

Lillasyster: Åh nej nu måste jag hem och banta! (här blir det tyst i ett par sekunder och lillasyster ser mycket fundersam ut innan hon säger) Fast, först måste jag faktiskt äta upp min godispåse som jag har hemma...

Min underbara älskade lilla lortonge som inte under några som helst omständigheter behöver minska i vikt. Du är världens finaste och jag älskar dig!


Jag valde denna fast i
färgen champagne.

Träningsvärk
2011-05-02 kl:00:27:14 Allmänt | Kommentera här (0)

Man kan ganska omgående lista ut att det varit en lång och snörik vinter. Fotriktiga, varma goretexskor och avsaknaden av highheels har efter en utekväll i klackar givit mig träningsvärk i vaderna...