Mat
2011-11-30 kl:19:32:57 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag är det P som står för matlagningen...Personligen tycker jag han är en grym kock.


Broccoli
2011-11-29 kl:16:34:05 Allmänt | Kommentera här (1)

Det märks vem i vår familj det är som står för inköp och matlagning:

Helt underbart! Världens bästa P som alltid imponerar mig med saker han kan. Hans svaga punkt är nu funnen...

Man tager vad man haver
2011-11-28 kl:17:03:23 Allmänt | Kommentera här (1)

Fick imorse ett vansinnigt sug efter lussebullar. Inget jag brukar vara särskilt förtjust i men efter nattjobb kan man få de mest knepiga cravings.
Blev jublande glad då jag långt in i frysen fann en påse av farmors goda lussebullar.
Att de var ett år gamla och lätt frostskadade fick liksom kvitta när suget tog överhanden...


Advent
2011-11-25 kl:20:27:48 Allmänt | Kommentera här (0)

Att vara bortrest innebär att man missar vissa saker. Ofta inga viktiga grejer - den här gången handlade det dock om att vi faktiskt inte hade en aning om att det var advent då vi kom hem.
Affärer, grannar och hela stan var pyntad med stjärnor och stakar vilket fick oss att känna oss en smula utanför. Så, det som prioriterades efter att tvättmaskinen var igång var jakten på en julstjärna. Claes Ohlson fick stå för den biten, P fick agera montör. I ett nafs var vi med i matchen igen...


I Sverige
2011-11-25 kl:07:59:30 Allmänt | Kommentera här (0)

Vi är tillbaka i Sverige, men ännu inte hemma. Planet från Male, via Wien, anlände Arlanda vid 23 igår så vi valde att stanna kvar i Stockholm. Återigen lät jag P välja boende, därför har vi spenderat natten här (bilden är lånad från Google):


Sailfish
2011-11-22 kl:15:41:48 Allmänt | Kommentera här (0)

Det elaka regnet höll sig borta och fisketuren kunde äntligen bli av. Att regnet höll sig borta var positivt, det som istället gjorde turen lite mer äventyrlig var blåsten. Jag är van sjömänniska och brukar allt som oftast inte bli sjösjuk, men på ca 5 meter höga vågor i en båt med relingen nästintill under vatten var det en smula oreda i min mage.
Vi lyckades dock få upp ett par fiskar och var beredda att vända tillbaka då P får napp igen, denna gång inte vilket napp som helst. En sailfish satt på kroken och maken började veva. Besättningen på båten var minst lika exalterade som P och var tvugna att hjälpa den allt mer uttröttade maken. Det som efter ca 15 minuters kamp kom upp i båten var den största fisk jag någonsin skådat.Oväder
2011-11-21 kl:11:08:09 Allmänt | Kommentera här (0)

Igår regnade det här på Kuredu. Jag har sett regn tidigare, men inget regn som detta. Jag trodde verkligen inte det kunde tömma sig så vansinnigt mycket regn på en och samma gång på ett och samma ställe. Åskan dundrade och blixtrarna fick rutorna att skallra. Elektriciteten försvann och jag kan lova att det blev svart, förmodligen "svart som i graven".
Idag har det gråa vädret fortsatt, inte med samma intensitet men tillräckligt mycket för att vi förpassats till watervillans terass med en varsin bok. Om en timme beger vi oss till spa't för "swedish aroma massage".
Vi önskar oss nu bättre väder under morgondagen, då "Big Game Fishing" står på schemat.

Maldiverna
2011-11-20 kl:05:25:05 Allmänt | Kommentera här (4)

Resan har för vår del fortsatt på samma trevliga sätt som den började.
Vår "watervilla" står på pålar direkt ner i vattnet, champagnen på sängen tillsammans med ett fruktfat och blommor. Stranden är kritvit, vattnet turkost.
Dagarna går i et makligt tempo där varken klocka eller aktiviteter stryr. Jag, som trodde rastlösheten skulle ta överhanden efter en timme eller två, njuter av att läsa böcker, snorkla och bara vara.
Maldiverna är paradiset - utan tvekan.

Första klass
2011-11-20 kl:05:02:41 Allmänt | Kommentera här (0)

Vår resa började på bästa tänkbara vis. I samband med boarding av planet till Frankfurt får vi veta att det skett en platsförändring av våra platser. Vi förstår ingenting men frågar inte heller. Precis innan vi kliver in i planet får vi frågan "Det var ni som skulle på bröllopsresa va?".
Fortfarande står vi helt frågande men lyckas denna gång klämma ur oss ett "Ja, hur vet du det?". Svaret vi får är ännu mer förbryllande "Han därinne sa det".
Ett ljus börjar gå gå upp och då vi kikar in i kabinen får vi en mycket trevlig överraskning, nämligen P's bror (som är kabinchef på SAS). P's bror hade sett till att uppgradera våra plaster till första klass, allra längst fram i planet, med skönt extrautrymme för P's långa ben. Under hela flygresan servades vi med champagne, mat och trevligheter.
Ett stort tack till P's bror för en mycket trevlig start på vår bröllopsresa!

Arlanda
2011-11-16 kl:13:38:22 Allmänt | Kommentera här (2)

Då är vi på väg, Maldiverna nästa! Vi håller tummarna för att monsunregnen håller sig borta...


Bowling
2011-11-15 kl:20:58:31 Allmänt | Kommentera här (0)

På tisdagar deltar P och hans Glasmästeri i företagsbowling på Nöjesfabriken. Dagen till ära tycks det finnas två damer anställda på glasmästeriet...
Dax att starta ny karriär måntro?


Meledinerna
2011-11-15 kl:19:34:24 Allmänt | Kommentera här (0)

Var imorse ute på promenad med bästa Lillasyster och Ia.
Lillasyster frågade den lilla busungen om hon visste var moster och P skulle ta vägen imorgon.

Ia: Mmmm, semester.
J: A men vet du vart dom ska?
Ia: Mm, till Meledinerna. Sola å bada där!

Ungen har världens bästa minne tillika uppfattningsförmåga...

Packning
2011-11-14 kl:18:50:10 Allmänt | Kommentera här (0)

Min packning består (än så länge) av tre bikinis, två böcker samt dykattiraljer. Vad mer kan man behöva på en ö som rundas på mindre än 45 min...


Tandborste
2011-11-12 kl:12:53:00 Allmänt | Kommentera här (3)

P har köpt en ny tandborste åt oss då den gamla sjöng på sista versen. Att borsta tänderna med en eltandborste som inte längre vill ladda upp sig känns en smula "over-kill".
Den nya tandborsten är däremot så vansinnigt "high-tech" att jag jag var tvungen att få en lektion av P innan jag ens kunde påbörja putsningen av mina gaddar. Tandborsten talar om för mig hur länge och var jag ska borsta. Jag får till och med skäll om jag borstar för hårt...Du får inte le...
2011-11-11 kl:17:35:00 Allmänt | Kommentera här (1)

...sas det då jag fixade mitt nya pass. Jag kan inte heller beskyllas för ett felaktigt resultat.
Ett nytt pass med helt blanka sidor. Det känns annorlunda och minst sagt ovanligt. Mitt tidigare pass var fyllt med stämplar, visum och knöliga sidor efter att ha häng med jorden runt ett par varv (mer eller mindre).
Ett nytt pass med nya möjligheter och ännu oskrivna blad som jag hoppas kommer fyllas med minst lika många trevliga minnen som det gamla.Anslagstavla
2011-11-11 kl:11:08:50 Allmänt | Kommentera här (1)

Jag har knåpat ihop en alldeles egen anslagstavla. Jag är nöjd med både mig själv och resultatet.
Att den hängt uppe på väggen, utan foto, i ett halvår kan vi ju prata tyst om...


Livet på Intensiven
2011-11-10 kl:22:15:48 Allmänt | Kommentera här (1)

Sitter och tittar på TV, närmare bestämt "Livet på Intensiven". Jag pekar, pratar och visar P vilka apparater som är lika som de jag jobbar med. Jag förklarar vad läkarna och sjuksköterskorna gör med patienterna och varför. P fascineras över det mesta men undrar efter en stund: "varför har de inget sånt här program om glasmästare egentligen?"


Eftermiddagsdate
2011-11-10 kl:10:17:32 Allmänt | Kommentera här (1)

Om några timmar ska jag få träffa världens sötaste lilla tjej. Och hennes fina mamma såklart. Jag längtar!


Kvällsmat
2011-11-08 kl:18:23:47 Allmänt | Kommentera här (0)

Att jobba kväll innebär arbetspass-slut klockan 22. Vid den tiden är jag ofta utsvulten trots både lunch och middagsintag under dagen.
Eftersom P vet vilken odåga jag blir när jag bli hungrig brukar mat stå på bordet. Igår hade maken fixat detta:


Plötsligt händer det!
2011-11-07 kl:11:12:14 Allmänt | Kommentera här (0)

Inte varje dag man får ett brev som detta på Posten. Skyndade mig givetvis att logga in på SvenskaSpel.se för att kontrollera hur det var möjligt att Drömvinsten utfallit på just min Lotto-rad, utan att någon kontaktat mig. Glad i hågen började jag planera för kommande långresor samt husbygge. Vilka skulle skänkas pengar och hur mycket? Tyvärr får resan gå till typ Wåxnäs, pengarna räcker till högst en spik i huset och den som önskar vara med och dela på 18 kronor kan komma och hämta dom. Jag skänker gladeligen hela beloppet...Hatkärlek
2011-11-03 kl:18:46:08 Allmänt | Kommentera här (0)

Det är med stor glädje och flertalet hurrarop jag noterar julmustens återkomst. Köper en flaska och festar till det. Enbart för att dagen efter minnas varför jag även ogillar denna ljuvliga dryck en smula. Julmust ger mig världens värsta halsbränna...


Dagens
2011-11-02 kl:12:40:27 Allmänt | Kommentera här (1)

Jag är inget för det där med Dagens Outfit som storbloggarna håller på med. Då jag gillar mat mer än mode kör vi i den här bloggen en Dagens Mat istället...
Fetaostinlindade kycklingfiléer med pastrami och soltorkade tomater, serveras med ris. Tillbehör: sås på matyoughurt, chili och vitlök samt en fräsch sallad.


Maldiverna
2011-11-01 kl:18:36:14 Allmänt | Kommentera här (0)

Note to self: du reser till Maldiverna om två veckor. Börja planera!
Vet inte om det är för att jag rest så mycket, för att det är P som valt resmålet eller om det är för att jag helt enkelt inte har tid som jag bara ignorerat pass, pengar och packning...
Imorgon innan jobbet krävs full koncentration och total disciplin om allt ska hinnas med.