Januari
2012-01-31 kl:09:40:36 Allmänt | Kommentera här (1)

Januari lider mot sitt slut och jag kan knappt begripa att det redan passerat en hel månad av det nya året. Jag har hunnit med att både få tråkiga besked och glädjande nyheter, det är bara 36 dagar kvar tills vi befinner oss i Dubai och träningen går som på räls.
Välkomnar nu februari med en liten önskan om att dagarna inte ska försvinna så förbaskat fort...

Filipstad vs. Sälen
2012-01-29 kl:12:27:08 Allmänt | Kommentera här (1)

Makens förmodade ryggskott visade sig vara typ brist på rörelse. Efter 7.5 km på längdskidor var han som ny igen. Åtminstone för igår eftermiddag/kväll - dag är det träningsvärk deluxe som gäller.
Filipstad hade trevliga spår att bjuda på och det kändes skönt att få "skid-tid" i benen, KortVasan närmar sig med stormsteg.
Det som saknades i Filipstad var vädret. Känner återigen att jag saknar detta:

Frukost
2012-01-28 kl:12:44:48 Allmänt | Kommentera här (0)

Efter en mycket nyttig frukost bestående av frasvåfflor (på pulversmet från affären), nutella, sylt och grädde känner jag mig ytterst redo att anta Filipstads längdskidspår.
Något som kan ställa till träningspasset är P, som bestämt hävdar att han fått ryggskott...


Hus
2012-01-27 kl:12:13:10 Allmänt | Kommentera här (0)

Jag önskar mig ett hus. Inte så mycket för att få större ytor eller tillgång till en trädgård. Nej jag önskar mig ett hus av en enkel anledning. Jag vill slippa se torkstället uppställt i extrarummet - varje dag. I ett hushåll där 2/2 tränar typ veckans alla dagar blir det ett evigt tvättande och den förbaskade torkställningen har liksom blivit en inredningsattiralj (desvärre en grymt ful sådan).


Fötter
2012-01-25 kl:11:25:26 Allmänt | Kommentera här (1)

Idag har jag träffat en person med ett yrke jag aldrig tidigare besökt. Jag har varit på fotvård.
Hade fått ett presentkort på en behandling och kände viss skepsis över att få mina fötter omhändertagna. Jag är nämligen grymt fotfobisk.
Men, vem vill gå genom livet utan att övervinna rädslor samt prova på nya saker?
Att få sina fötter ompysslade var en fantastiskt känsla. Fotvårdsspecialisten menade på att jag hade mycket fina fötter och att det inte var så mycket att göra men jag upplever ändå en känsla av att efteråt sväva på moln - underbart!Träning
2012-01-24 kl:16:57:03 Allmänt | Kommentera här (0)

Det märks att det är januari och alla nyårslöften ska infrias. Passen är fullbokade samma dag som de är bokningsbara och gymmet är under belägring av träningssugna människor...
Jag tränar lika ofta som tidigare men vägrar gymmet efter kl. 16 och ställer klockan för påminnelse om bokning av de pass jag vill köra. Pust!


Hemma
2012-01-22 kl:15:11:32 Allmänt | Kommentera här (0)

Borta bra men hemma bäst!
Undrar dock varför man inte kunde fått ta med sig snön hem...


Plattången
2012-01-20 kl:22:53:22 Allmänt | Kommentera här (0)

Dagens bästa (eller värsta) kommentar måste vara: Hur kunde jag vara så dum att jag stoppade k##en i plattången? Det är hög nivå på finaste grabbarna här i Lindvallen...NOT!


Lindvallen
2012-01-19 kl:20:08:11 Allmänt | Kommentera här (0)

Äntligen på plats i Lindvallen, Sälen för en trevlig helg med skidåkning, sol, god mat och en och annan öl. Lycka!


Skyddsombud
2012-01-18 kl:16:57:31 Allmänt | Kommentera här (3)

Framträdandet i TV kändes helt okej. Annorlunda att både se och höra sig själv men jag tyckte jag gav ett lugnt intryck.
Känner mig glad över all positiv feedback, inte minst från mina arbetskamrater men även från andra. Nu hoppas vi på en förbättring vad gäller veckoarbetstiden på jobbet.På TV
2012-01-17 kl:16:29:41 Allmänt | Kommentera här (0)

Om inget världsomvälvande händer kommer jag att synas i både SVT och TV4's lokala nyhetssändningar ikväll. Mina "15 minutes of fame" har passerats med råge.
Det hela känns minst sagt annorlunda och en smula obekvämt...


Tvillingar
2012-01-16 kl:22:24:33 Allmänt | Kommentera här (0)

P brukar alltid skoja om att han skulle vilja ha tvillingar om vi någon gång får barn. Jag känner mig ytterst tveksam till att önska sig något sådant. Givetvis skulle man bli glad hur saker och ting än blev men medvetet önska sig sådant arbete - nja det vette tusan.
Idag såg vi ett program på 5:an som handlade om familjer som fått tvillingar, trillingar och fyrlingar. När programmet var slut var jag totalt utmattad och en smula chockad. P däremot, han såg fortfarande bara glädje i att få tvillingar...


Bröllopsbilder
2012-01-14 kl:19:39:45 Allmänt | Kommentera här (2)

Sitter och försöker bestämma vilken/vilka bröllopsbild(er) vi skulle vilja förstora och sätta upp på väggen. Tittar igenom bilder och drömmer tillbaka. Drömmer tillbaka på det som hitills är den bästa dagen i mitt liv. Bilderna är många och minnena är fler. Svårt att välja är det men vilken bild vi än bestämmer så kommer det bli bra, det är jag övertygad om.
Och där tröttnade frun på den fantastiskt sega uppladdningen av bilder...
Fotona ska vara svart-vita och inte i färg.

Kondition
2012-01-14 kl:10:27:00 Allmänt | Kommentera här (0)

Då var det på med löpartights, funktionströja, skor och pulsklocka. Lördagar innebär fr.o.m nu löpträning. P har satts i konditionsträning och jag kommer trivas med att varje lördag få komma på nya roliga utmaningar för att bygga upp makens kondition.
Önsketänkande:


Glad för det lilla
2012-01-12 kl:12:26:51 Allmänt | Kommentera här (3)

När man jobbar som sjuksköterska går man på jobbet alltid klädd i arbetskläder. IVA's arbetsdress skulle kunna liknas vid någon typ av Smurf-look-alike historia alternativt Smufarnas pyjamas. I sådana stunder får man glädjas åt helt andra saker, typ nya stödstrumpor i utomordentligt läckra mönster...


Hej träningsvärk!
2012-01-11 kl:17:21:36 Allmänt | Kommentera här (0)

Ett löppass på söndagen följdes av ett skivstångspass på måndagen och ett cirkelfyspass på tisdagen. Det hela ledde till inget träningspass idag. Istället säger jag "hej träningsvärk" och låter morgonens: försök-att-sätta-mig-på-toastolen bli dagens träningspass.


Lilla My
2012-01-10 kl:12:37:55 Allmänt | Kommentera här (1)

P tycker av någon märklig anledning att jag är lik Lilla My från Mumintrollen. Rent utseendemässigt är det kanske inte det röda håret vi har gemensamt däremot kan min osnygga morgontofs allt som oftast likna den Lilla My karakteriseras av. Eftersom jag blev osäker på om P verkligen vet hur Lilla My ser ut och vilket sätt hon har så googlade jag fram henne och började läsa från Wikipedia:

"Lilla My är aggressiv, busig och viljestark, men också rättvis och vänskaplig. Hon ställer alltid upp för Mumintrollen om de behöver hjälp och hon är inte elak utan bara busig. Trots sin lilla storlek är Lilla My aldrig rädd och brukar istället retas med figurer av mer lättskrämd karaktär, däribland Sniff. Hon kan även beskrivas som lite av en "pojkflicka" då hon inte är särskilt feminin av sig. Hon är exempelvis aldrig ledsen, utan antingen bara glad eller arg (när hon blir riktigt arg bits hon).

När något faller i Lilla My vill hon göra det på en gång, såvida det inte skadar någon. Hon vill lära sig om saker som är farliga och följer gärna med på Muminvännernas äventyr trots att hon är så liten. Likt andramymlor har också Lilla My sitt hår hårt uppstramat i en tofs som pekar rakt upp".

När jag läste detta föll P i gapskratt och jag själv insåg att det mesta verkligen stämde. P's presentationsbild på telefonen ser ni nedan...
Min snälla supporter
2012-01-08 kl:15:42:53 Allmänt | Kommentera här (2)

Känns fantastiskt bra att ha någon som tror stenhårt på ens förmågor...Tack finaste Lillasyster för att du tror jag är bättre än vad jag är.


Dubai
2012-01-07 kl:12:44:46 Allmänt | Kommentera här (3)

Häromdagen kom vi på att vi faktiskt hade resepresentcheckar kvar (vår bröllopspresent).
Tyckte därför det var hög tid att boka bröllopsresa nummer två.
Sagt och gjort, idag begav vi oss till resebyrån och kom hem med en resa till Dubai i väskan. I mars sätter vi oss på flyget och besöker en av världens kanske knasigaste städer.
Jag förmodar att uttrycket "shop til you drop" kommer komma helt till sin rätt...


Bildkälla: Google

I goda vänners lag
2012-01-06 kl:01:26:58 Allmänt | Kommentera här (1)

Efter lax och potatis tar vi en (eller fler) öl i trevligt sällskap. Önskar er alla en fin trettondagsafton!


Färsk lax
2012-01-05 kl:18:19:24 Allmänt | Kommentera här (1)

Jag kan inte direkt skryta med att vara bra på att filéa fisk men gott blir det. Färsk lax från Fiskbilen, grädde, dill, salt, peppar och riven ost i en ugnsfast form. Gräddas för att serveras med pressad potatis och gröna ärtor. Mums - minst sagt!


Filéad av frun själv

Vila
2012-01-04 kl:16:02:00 Allmänt | Kommentera här (0)

Jag har blivit ordinerad vila "annars kommer din förkylning aldrig försvinna", "vill du bli frisk så får du avstå träningen några dar", "vad sägs om en stillsam promenad istället för intensiv löprunda?" osv osv. Ja, så har dom låtit mina kompetenta sjukvårdsutbildade kollegor. Men vad gör man då, när man överhuvudtaget inte VET hur man tar det lugnt? En heldag på soffan finns inte i min värld och har aldrig gjort, att inte få röra på sig så mycket att man blir svettig finner jag ingen mening med och att inte ha tretton miljoner bollar i luften samtidigt har jag nog aldrig upplevt. Jag vet helt enkelt inte hur man tar det lugnt och jag gillar inte att vara sysslolös. För många timmar i samma position gör mig bara irriterad och stressad. Självklart inser även jag, som den sjuksköterska jag är, att man ibland måste stilla sig något, hur tråkigt det än är - som tex när man har en förkylning i kroppen.
Att vara en rastlös själ kan ibland vara extremt påfrestande för psyket, inte bara mitt eget, utan även psyket på de i min närhet...


Tät
2012-01-02 kl:22:12:44 Allmänt | Kommentera här (3)

Jaha ja. För tredje gången på tre veckor har ett gulligt litet virus tagit min kropp i besittning. Jag njuter av att tvingas skippa träning, ligga nerbäddad och frusen i soffan samt ha ett förlorat lukt och smaksinne. Kul, verkligen kul!


Nyår
2012-01-01 kl:12:49:32 Allmänt | Kommentera här (2)

Då har man firat in det nya året med trevlig middag och fina vänner. Dagen idag började lite senare än vanligt men det var med stor glädje jag noterade att snön fallit. Äntligen som Gert Fylking skulle sagt...