Trädgård
2013-04-29 kl:16:07:05 | Kommentera här (4)

Till helgen går flyttlasset till huset och som jag längtar.
Det jag nästan mest ser fram emot är faktiskt att få fixa iordning på altanen och i trädgården. Har ett grymt sug efter att pyssla och framför allt plantera. Ganska knasigt med tanke på att mina fingrar är så fantastiskt ogröna det bara går. Har idag köpt två krukor till att börja med. Insåg ganska snabbt att krukor, blommor och växter är läskigt dyrt så om någon känner för att donera ett trädgårdsbidrag är det bara att hojta till, ha ha!


Fötter
2013-04-27 kl:19:58:00 | Kommentera här (4)

Det är mycket med kroppen som inte är sig likt under graviditeten. Mina fötter hör till kategorin "icke tilltalande kroppsliga förändringar". Fötterna är torra som fnöske (inte spruckna, men sjukt torra) och det spelar ingen roll hur mycket jag än smörjer. Eftersom förlossningen närmar sig och den stackars barnmorska som ska förlösa den här torrisen kommer fastna som kardborre i mina hälar var det nu ett det ett akut problem. Något behövdes göras omgående för att undvika att barnmorskan blir vår inneboende och mina nya skoinlägg efter förlossningen. Varenda fotsalva som hemmet kunde uppbåda har nu gjort sitt och med en varsin plastpåse över det extremt kladdiga fötterna hoppas jag nu snart sväva på moln (och jo, jag ska även fila).


Lunch
2013-04-26 kl:13:19:11 | Kommentera här (0)

Mitt måttligt roande lunchsällskap för dagen...


Stockholm
2013-04-25 kl:10:49:53 | Kommentera här (1)

Då var det dags igen. Maken har en tvådagarskurs i Stockholm och med bara 26 dagar kvar till beräknad födsel kände vi väl att det inte var så lämpligt att vara ca 30 mil ifrån varandra.
Så, jag är incheckad på Radisson Blu Waterfront Hotel mitt i centrala huvudstaden medan P lyssnar på diverse olika föreläsningar. Ska snart bege mig ut på stan och kika lite. Solen skiner från klarblå himmel och termometern visar 10 grader. Härligt!


Babyproffsen
2013-04-23 kl:14:00:30 | Kommentera här (2)

Helena Christerdotter som tog både våra fina bröllopsbilder och bilderna på magen har en liten utställning på Babyproffsen.
Å där hänger visst vi ovanför en spjälsäng...


Nytvättat
2013-04-22 kl:09:48:17 Allmänt | Kommentera här (1)

Idag känns livet enklare igen.Fått lite mera sömn och det kan ju göra underverk med vem som helst.
Har morgonpasset i tvättstugan och tvättar bland annat igenom bebis alla kläder. Känns mycket märkligt att det hänger massa minikläder bland alla stora käder i torkskåpet.
Det som är ännu mera märkligt är hur man kan tycka så mycket om någon man aldrig ens träffat, mer än genom ett lager hud på magen...
 

Frustration
2013-04-21 kl:06:11:00 Allmänt | Kommentera här (2)

Nattens sömnskörd uppmättes till tre timmar.
Jippikajej!
Börjar känna mig en smula frustrerad över kombinationen ont och sömnbrist. Försöker hålla skenet uppe och vara positiv men vissa dagar är det lite klurigare än andra. De där kluriga dagarna skulle jag gärna fly till en öde ö och bara vara ensam (för att minimera risken att vara mindre trevlig mot någon pga att man är så sliten och frustrerad samt slippa lasta stackars P med mer, maken har redan nog med stress runt om sig i både arbete och privat och mina bekymmer är ytterst små i jämförelse med vissa andras).
Jag tycker verkligen inte om att gnälla och vad tjänar det till egentligen? Barnet kommer ju uppenbarligen inte ut tidigare för det...
Och på det stora hela har jag ju haft en otroligt smidig och hittills enkel graviditet, det finns ju de som verkligen har det besvärligt i alla 40 veckor. Så rätten att vara frustrerad kanske egentlig inte riktigt finns för mig. Och det där med för lite sömn lär man väl få dras med de närmsta åren Har jag förstått.

Babyshower
2013-04-20 kl:22:11:39 Allmänt | Kommentera här (0)

Har idag blivit totalt överraskad av några av mina fina vänner. Trodde jag skulle hem och fika hos lillasyster och hennes familj. Istället väntade en babyshower med god mat, efterrätt, "gissa bajset" samt presenter. Och massa skratt då såklart!
När man blir påmind om vilka fantastiska vänner man har blir man bara så otroligt glad och varm i hela hjärtat - tänk att folk ordnat och fixat bara för mig.
Tack till er allihop!
 
Sjukt imponerad av Amanda som fixat denna fina och goda tårta
 
Och lika imponerad av pyssliga lillasyster som tillverkat blöjtårtan och
av Malin som sytt den ursnygga babynest'et.

Party...
2013-04-19 kl:21:20:03 | Kommentera här (0)

Igår var jag ute och åt middag med två av mina arbetskamrater. Ikväll var det dags för after work på CCC med några vänner. Bäst att passa på innan bebis förändrar livet.
Är dock inte världens partypingla längre utan befinner mig hemma runt 20-21tiden, ha ha!


Valrossen vs pantern
2013-04-18 kl:21:46:18 | Kommentera här (0)

Min syster är verkligen en rolig prick. Idag körde vi ett Body Sculpt-pass tillsammans på lunchen. Jag är allt annat än smidig för tillfället (viss styrka har jag dock kvar), min syster däremot är överrörlig i varenda led. Så vart följande facebook-status kom ifrån undrar jag. Kanske hon bara ville vara snäll mot den kämpande valrossen...


Nattliga utfärder
2013-04-17 kl:13:07:48 | Kommentera här (0)

Så här med en månad kvar av graviditeten är det inte bara störd sömn på grund av hunger, nej även min urinblåsa tycks de två senaste veckorna tryckt ihop sig och kräver mer uppmärksamhet i form av ett nattligt toalettbesök.
Mina nattliga utfärder måste ske kvickt, inte enbart för att jag är panikkissnödig när jag vaknar utan också för att mitt blodtryck tenderar krångla vid för hastiga uppresningar. Detta innebär att jag får välja mellan att sitta kvar på sängkanten tills blodtrycket är med, då med risk för att hinna kissa någon annanstans än i toaletten, eller rusa in till toaletten och riskera svimma efter vägen. Jag väljer varje natt det senare alternativet men har kommit på att man kan springa till toaletten och kasta sig ner på toalettstolen för att där, samtidigt som jag äntligen får lätta på trycket, böja ner huvudet och "hämta hem" blodtrycket. Att tända lampan är inte ett alternativ då det inte hinns med utan allt sker i mörker.
Inatt var inget undantag.
Desvärre skedde något ytterst oväntat och mycket otrevligt då jag landade på toaletten. "Någon" (läs P) hade glömt att fälla ner ringen så min rumpa landade direkt på porslinet - isande kallt och vansinnigt otrevligt! Inte mycket att göra åt, nöden har som bekant ingen lag...
Ombeder nu, vänligen men bestämt, att alla boende i denna lägenhet samt eventuella besökare fäller ner toalettringen efter sig - tack.


För fort
2013-04-15 kl:21:14:43 | Kommentera här (0)

Det är egentligen konstigt hur fort en dag kan gå trots att man är ledig.
Började dagen runt 07-tiden med frukost, veckans middagsplanering och plugg. Fortsatte ner på stan för lunchmys med bästa lillasyster. Vidare till Ica Maxi för veckohandling. Hem, packa ur påsarna, mera plugg och sen hämta maken för att bege oss till sjukhuset för en tvåtimmars-information av förlossningspersonalen. Hem, laga mat, äta och äntligen - klockan 20:15 har jag landat i soffan. Det här är verkligen ingen ovanlig dag, det enda ovanliga är att jag faktiskt varken hann med promenad eller styrketräning. Det finns inte en dag i almanackan som är blank de närmsta tre veckorna.
Hur hann jag med att jobba egentligen?
Jag njuter dock av att tiden går fort och av att ha mycket för mig - tiden fram till det att vi får träffa den som befinner sig i magen är då snabbare till ända :)


Klara Event
2013-04-14 kl:17:36:07 Allmänt | Kommentera här (2)

Idag har vi varit på besök hos fotograf Helena på Klara Event. Helena tog våra bröllopsbilder (som vi är så nöjda med) och har idag förevigat bebisbulan. 
Kändes pirrigt innan (det är ju inte sådär vansinnigt kul att vara med på bild) men Helena är så proffsig och får en att känna sig helt bekväm liggandes på en säng i underkläder...
Fick ett litet smakprov på hur bilderna blev och vi är redan nu sjukt nöjda.
Jag glömde fråga om jag fick använda bilderna men tar en chansning och lägger ut två stycken här.
 
Foto: Helena, Klara Event
 
Foto: Helena, Klara Event

Blött
2013-04-13 kl:17:13:40 Allmänt | Kommentera här (0)

Jaha, jag vet inte riktigt om det var snö jag hade i tankarna när jag tänkte trettonde april. Men det är ju ett tag kvar till juli så än ska man väl inte förvånas...
Det känns för övrigt väldigt bra att vi bytt till sommardäck på bilen.
 

BB-väska
2013-04-12 kl:11:01:44 | Kommentera här (1)

P tycker det är hög tid att packa en BB-väska. Eftersom könet på bebis fortfarande är okänt kommer bebis få åka med hem (förutsatt att allt går bra) i en något neutral klädsel. Förhoppningsvis kommer bebis vara frisk och i normal storlek (mitt bäcken/underliv har redan nu lagt in en protest mot en allt för stor bebis) och passar då i denna något färgglada kreation, storlek 50.
Läskigt nog finns tanken på att bebis brås på sin far och jag inser att jag nog behöver inhandla ett stycke dress i storlek 56...


Tvätt
2013-04-12 kl:07:15:19 | Kommentera här (0)

Tvättstuga en fredag mellan 7-11. Roligare kan man ju ha det...


Gofika
2013-04-11 kl:16:58:24 | Kommentera här (1)

Blev idag hembjuden till Lillasyster på gofika. Lyxigt och läskande gott! Att hon dessutom är ett utomordentligt trevligt fikasällskap gör ju inte saken sämre.


Kattbebisar
2013-04-10 kl:14:39:51 | Kommentera här (0)

Idag har jag varit och hälsat på en arbetskamrat, tillsammans med två andra arbetskamrater. Arbetskamraten vi hälsade på blev för 5 veckor sedan "kattmamma" till fem ulltussar och det var ohyggligt svårt att inte bli kär...


Förlossningsbrev
2013-04-09 kl:10:29:44 | Kommentera här (6)

Idag har jag varit på besök hos barnmorskan. Hon bad mig att till nästa gång fundera på hurvida jag vill skriva ett förlossningsbrev eller inte. Jag har känt lite smått panik över det där brevet alla pratar om att man ska skriva eftersom jag överhuvudtaget inte vet vad jag ska skriva. Frågade min kloka barnmorska om jag tvunget behövde ett sånt där brev då jag faktiskt inte riktigt förstått nyttan med det. "Såklart du inte behöver" svarade hon.
Puh, kände jag.
Barnmorskan frågade vidare hur jag känner inför förlossningen.
Känner väl inget alls egentligen och tycker det känns rätt meningslöst att sätta upp massa önskemål på en förlossning jag inte alls kan förvänta mig nåt av (mer än att det kommer göra förbannat ont). Tror jag skulle bli mer besviken om jag hade önskningar som sen visade sig inte gå att uppfylla. Ut ska barnet och på ett eller annat sätt lär det ske.
Med tanke på att jag aldrig tidigare fött barn känns det enklare att låta barnmorskan på förlossningen guida mig rätt vad gäller andning, smärtlindring, ställningar och sånt där som hör en förlossning till.
Min barnmorska sa att hon tyckte jag verkade lugn och vettig i mina tankar. Innerst inne såg hon ut att tänka: "du kan tacka nån högre makt att du inte har en susning om vad som väntar dig, ho ho..."


Kim Jong-Un
2013-04-08 kl:22:29:42 | Kommentera här (1)

Dagens roligaste: bilden från SVT's morgonprogram där det faktiskt, på fullaste allvar, ser ut som om Kim Jong-Un sitter med live och debatterar.


Päronsplitt
2013-04-07 kl:19:41:26 | Kommentera här (0)

Åt en päronsplitt häromdagen och upptäckte att pinnarna var väldigt roliga. Var liksom tvungen att äta en till bara därför...
Rätt svar på frågan? Fiskhandlaren


Alkoholfri
2013-04-06 kl:18:30:02 | Kommentera här (0)

När man tittar på slutspelshockey hör det på nåt vis till att dricka öl. I mitt tillstånd hör det dock inte till att dricka öl.
Så, en alkoholfri veteöl får träda in som en mycket god ersättare.


Norrköping
2013-04-05 kl:08:50:42 | Kommentera här (0)

Jag befinner mig för närvarande i Norrköping. Är med maken på arbetsresa. Känns ganska trevligt att sova på hotell, äta hotellfrukost och ha lite egentid (jag planerar lite shopping medan maken arbetar).


Mat i mörker
2013-04-03 kl:23:15:44 | Kommentera här (0)

För många år sedan, när jag var en liten ettrig tonåring såg låg det så gott som alltid något ätbart på mitt nattduksbord. Jag blev på ett vansinnigt tråkigt humör så fort jag inte åt och mornarna var alltid värst. Än idag har jag samma beteende, jag blir en smula ilsken utan mat. Jag har dock lärt mig att hantera det och lyckas för det mesta hålla min ilska borta från andra (observera: för det mesta, inte alltid).
Graviditeten har inte varit något undantag vad gäller att vara hungrig. Eftersom jag vet att jag i normala, icke-gravida fall måste äta var fjärde timme så har jag faktiskt lyckas hålla humöret i schack även under graviditeten genom att fortsätta äta på de tider jag är van.
Nu så här på sluttampen har det dock börjat bli lite mer besvärligt eftersom jag allt som oftast vaknar mitt i natten och är illamående - illamående av hunger.
Så, tillbaka till "the good old days" och något ätbart på nattduksbordet. Lite mysigt är det faktiskt att äta i sängen, i mörkret!


Sista
2013-04-03 kl:21:42:45 | Kommentera här (0)

Sista delkursen i Ledarskap & Verksamhetsutveckling är inledd. Gruppsykologi och ledarskap inom personalintensiv verksamhet, spännande!


Fotografier
2013-04-02 kl:14:48:00 Allmänt | Kommentera här (1)

Här förflyter dagarna i ett rasande tempo. Jag har vissa dagar mer att göra nu än jag hade då jag jobbade. Men jag gillar det. Sedan jag slutade jobba har min foglossning blivit lite bättre så jag kan njuta av timmeslånga promenader i vårsolen, träning, luchhäng med vänner (jag är lyckligt lottad som ha flera av mina vänner hemma på mammaledigt), shopping, plugg samt en hel del annat pyssel.
Idag startade jag morgonen med att testa ett stativ och en fjärrutlösare jag lånat av pappa. Har fått två fotouppdrag inom en snar framtid och vill ju såklart göra så bra som möjligt ifrån mig. Testfotade mig själv och magen, för enkelhetens skull.
 
Imorgon går vi in i v. 34