Renovering
2013-08-31 kl:20:20:47 Allmänt | Kommentera här (0)

Som pedant är det verkligen lätt att hålla sig för skratt när man får sotsvarta strumpläster efter två timmar. Inte heller vill jag väl påstå att jag jublar inombords åt det allmänna rotet jag nu bor i...
En vecka till får jag stå ut, sen så ska vi visst ha en schysst tvättstuga.


Aktiv
2013-08-31 kl:09:46:14 Allmänt | Kommentera här (0)

Sprattel i benen och klipulver i blöjan. Jo minsann, den lilla fröken verkar redan nu brås på sin mamma vad gäller vilja att aktivera sig.
Hon är snabb som en vessla och så fort jag vänder ryggen till han hon antingen grabbat tag i en leksak för att tugga på, dragit sig själv i tårna eller snurrat runt sig på sidan.
Man kan även göra allt på en gång - alltså ligga på sidan, tugga på en leksak OCH försöka få tag i sina tår...


Sova...
2013-08-30 kl:22:48:58 Allmänt | Kommentera här (0)

Jag är helt slut. Efter en vecka där maken varit tillbaka på jobbet har jag och Mini gjort allt för att hålla oss hemifrån pga av hantverkare i hemmet. Mini har sedan vaccinationen inte varit sig riktigt lik utan krånglat massor på natten och endast velat sova 30 min x 3 på dagen. Att inte kunna vara hemma och i alla fall få vila den där halvtimmen har efter en vecka tagit ut sin rätt. Längtade därför lite extra efter fredag och att få dela eftermiddagen/kvällen med pappan till bebisen. Han hade dock nån trevlig jobbgrej med middag och öl så min plan gick i stöpet. Tur man har finfina föräldrar och mysiga syskon som tar hand om en.
Nu sova!


NCC
2013-08-29 kl:20:38:32 Allmänt | Kommentera här (0)

I vår familj dricker vi "finkaffe" på mornarna...


Föreläsning
2013-08-28 kl:22:11:50 Allmänt | Kommentera här (0)

Då var första föreläsningen avklarad. Tror det kommer bli en riktigt bra kurs!
Mini och pappan tog hand om varandra och när jag kom hem sov den lilla i sin säng och den stora bjöd på Ballerinakakor i soffan.


Tessansyr
2013-08-27 kl:21:40:20 Allmänt | Kommentera här (2)

Idag har jag besökt min kusin och goda vän Therese. Hon är en fena på att sy och Nelly fick idag en mössa samt en finfin filt med hakar så man kan fästa filten lite varstans, som tex solskydd på vagnen eller i tröjan om man behöver amma nånstans där man kanske inte känner för att flasha brösten hur som helst.
Therese syr och bloggar, samt säljer det hon syr. Tycker verkligen ni ska kolla in hennes blogg http://tessansyr.blogg.se


Retligt
2013-08-26 kl:04:39:42 Allmänt | Kommentera här (0)

Måste säga att det känns en smula retligt att bebisen sover men inte jag. Efter två timmars "napp-tapp-krångel" mellan 01-03 somnade barnet om men jag förblev vaken...Behöver alla timmars sömn jag kan få men tydligen tyckte hjärnan annorlunda och håller mig vaken med en mängd tankar.


Universitetet
2013-08-25 kl:12:57:04 Allmänt | Kommentera här (1)

På onsdag är det återigen dags att styra kosan upp mot Universitetet. Kommer under hösten och våren läsa Hälso-och Sjukvårdsadministration, 30 hp. Känner mig en smula nervös utan att faktiskt veta varför. Har ju spenderat ca 5 år på universitetet så jag borde ju vara van.


Wordfeud
2013-08-24 kl:21:49:28 Allmänt | Kommentera här (0)

Jag och P brukar spela Wordfeud mot varandra lite då och då. Hjärngympa och tidsfördriv. Vi är väldigt jämna. En enda gång så har vi lyckats bli oskiljaktigt jämna...


Dekorera Mera
2013-08-23 kl:20:37:53 Allmänt | Kommentera här (0)

Det plingar på dörren. I dagens läge ytterst ovanligt om ingen innan ringt och annonserat sin ankomst.
P öppnar och utanför dörren står ett barn som vill sälja saker till förmån för "Rädda Tigrarna". P bläddrar och bestämmer sig för att köpa en kokbok, Veckans Mat eller nåt liknande. Han fyller i pappren medan han småpratar med killen utanför. Det hela avslutas och jag hör att de båda säger hej då. Efter ca 30 sekunder knackar det återigen på dörren. "Men va, vem kommer nu då?" tänker jag. P öppnar även denna gång och utanför dörren hör jag lite försynt: "Alltså ursäkta men skulle du verkligen ha boken Dekorera Mera? För om inte har du kryssat i fel ruta..."
Moahahahaha! Synd att gossen utanför dörren var så uppmärksam - hade varit obetalbart att få se P's min när boken "Dekorera Mera" anlänt om ca 1 månad.


Vaccination
2013-08-21 kl:15:32:03 Allmänt | Kommentera här (1)

Igår blev Mini vaccinerad. Inte alls en särskilt trevlig upplevelse enligt ansiktsuttryck och påföljande gallskrik. Stackar'n satt i mitt knä, jollrade och log och rätt vad det var ett vasst stick i benet. Man verkligen såg hur ont det gjorde och hur illa hon tyckte om oss alla i rummet just där och då. Och inte var det över med det, nej ett stick till skulle det minsann vara - i andra benet!
Till Minis försvar kan jag väl säga att det inte bara var hon som fick ont, mamman och pappan kände nog ett litet stick av medlidande i sina hjärtan. Bara att intala sig det är för en god sak och sen hålla minen!
Idag är den lilla totalt slut, har bara varit vaken för att äta. Kanske hon även är lite missnöjd och sugen på att vara nära. Så idag efter utcheckning från hotellet kör vi soffmys hela familjen!


Åka moppe?!
2013-08-20 kl:22:25:31 Allmänt | Kommentera här (0)

Vi ligger i sängen, pratar och spelar Wordfeud. Mini sover.

P: Vissa kvällar längtar jag verkligen tills det ska bli morgon.
V: Mhm...
P: Ja, jag vill att det ska bli morgon så jag får träffa Nelly igen.
V: A, jag vet så kan jag också känna.
P: Ungefär som när man var yngre och hade fått en leksak man ville leka med. Eller som när man hade moped och ville ut och åka imorgon igen...

Åka moppe / träffa dottern, jo typ helt jämförbart faktiskt!


Hammarö sydspets
2013-08-20 kl:20:52:32 Allmänt | Kommentera här (0)

Sensommaren bjöd idag på en sån där alldeles ljuvlig dag med strålande sol från blå himmel och hög, klar luft. Ett behov av att ta tillvara på denna, kanske sista fina, dagen hängde över oss och vi valde att besöka Hammarö sydspets. En skön skogspromenad på ca 800 meter innan Vänern vatten skymtar mellan träden. Pågens gifflar och läskeblask på en träbänk. Glad bebis i barnvagn. Ljumma solstrålar i ansiktet.
En bra dag helt enkelt!


Hantverkare
2013-08-19 kl:16:05:56 Allmänt | Kommentera här (0)

Under veckan får vi hem hantverkare som ska renovera/flytta vår tvättstuga. Vi hade planerat in det hela i samband med P's semester för att kunna resa bort och slippa bada oss rena i Vänern samt använda gräsmattan för våra behov (vatten och avlopp kommer vara avstängt i tre dagar). Allt var frid och fröjd fram till den dagen vi insåg att den minsta av familjens medlemmar ska vaccineras ena dagen, och naturligtvis "mittendagen" av de tre som vatten och avlopp är avstängt. Så, att resa bort är en omöjlighet om vi inte vill tillbringa x antal mil i bil. Så vad gör man? Jo, istället för att bosätta sig hos sina föräldrar/syskon/vänner så bokar man hotell i sin egen stad.
Häpp!


Frisör?
2013-08-18 kl:21:00:19 Allmänt | Kommentera här (0)

Pappan gör frisyr på bebin. Bebin tittar sig själv i spegeln och ja - av minen att döma verkar hon inte helt nöjd med sin fars hantverk...


Kräftor
2013-08-17 kl:22:35:45 Allmänt | Kommentera här (0)

Alltså, det där med kräftor. Jag tycker verkligen det är gott och äter med god aptit men man blir ju liksom aldrig mätt. Sjukt mycket arbete för i stort sett ingen mat alls. Trots tillbehör som Västerbottenostpaj och bröd kurrar det lite smått i magen.
Ja ja, trevligt var det i alla fall (trots att det på grund av sjukdom inte blev det sällskapet vi tänkt från början).


Ledig
2013-08-16 kl:17:05:40 Allmänt | Kommentera här (0)

Ikväll beger vi oss till goda vänner för att grilla hamburgare. Imorgon kör vi kräftkalas med min familj.
Att vara ledig VARJE helg är hur kul som helst!


Ny bil
2013-08-15 kl:10:42:23 Allmänt | Kommentera här (0)

Efter att ha letat och funderat sedan vi flyttade till huset i maj har nu bestämt sig och gjort slag i saken. Maken har blivit en bil rikare och x antal tusenlappar fattigare.
Jag och Mini fortsätter i bilen med finast färg :)
 
 
 

Ny design!
2013-08-15 kl:10:26:07 Allmänt | Kommentera här (0)

Snygg bloggdesign va?!
Efter att ha bloggat i mer än fem år med en vansinnigt tråkig bloggdesign (som varken tid, tålamod eller kunskap kunde snygga till) har nu snälla och duktiga Amanda  (klicka på namnet för att komma till hennes blogg) förbarmat sig över den. Är så nöjd med den snygga designen!
Det blev helt plötsligt ännu lite roligare att blogga.
De flesta bilderna i headern har Helena Christerdotter fotograferat.

Håravfall
2013-08-14 kl:21:36:45 Allmänt | Kommentera här (3)

Alltså, jag visste ju redan innan att man skulle tappa hår av att amma men att det handlade om SÅ mycket hår?! Om ingen har några bra knep för att lyckas behålla de ynka strån som finns kvar så kommer jag vara skallig innan Mini kan äta av något annat än mig.
Det är då rakt inga 150 strån/dag som faller av mitt arma huvud, nej snarare 1150.
På golv, säng och soffa att döma skulle man lätt kunna tro att vi bor i en pälsdjursaffär snarare än en vanlig villa. Att varje morgon vakna till känslan av att ett läskigt djur, modell medelstor spindel, kryper på ryggen är allt annat än trevligt. Panik utbryter oftast, innan jag lika lättad som morgonen före inser att det visst bara var ytterligare en hårboll som sakta singlat ner för min baksida. By the way; undrar om det är pga av mig det allt som oftast är stopp i avloppet i duschen?
Jag tvättar håret varannan - var tredje dag, alltid med frisörprodukter. Använder inpackning istället för balsam, blåser och plattar ytterst sällan. Efter varje tvätt - Lanza's Healing Oil. Jag äter ofta och näringsrik mat och sover med fläta. När jag senast klippte mig, för ca 1 månad sedan, klipptes en rejäl bit så håret är inte slitet. Det vill helt enkelt inte sitta kvar på mitt huvud vad jag än gör. Tips på att rädda mig från totalt håravfall mottages tacksamt...


Värmskog
2013-08-14 kl:17:39:02 Allmänt | Kommentera här (0)

Vi gottar oss för tillfället i Värmskog. Faktiskt ingen räckmacka (skräll) men nog så mumsigt fika.


Tre månader
2013-08-12 kl:19:06:09 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag på dagen är det tre månader sedan Mini gjorde entré i våra liv. Den lilla härskarinnan har kommit att bli en mycket nyfiken liten varelse och dagen till ära testade jag att en kort stund sätta henne framåtvänd i bärselen. Hon såg till en början mycket förvånad men som hon verkade gilla att vara med och kolla läget.


Semester
2013-08-11 kl:23:14:29 Allmänt | Kommentera här (0)

Känns underbart att vi nu i två veckor framåt kommer vara två vuxna hemma på heltid. Semester är bra grejer!


Duktig bebi?
2013-08-10 kl:21:53:20 Allmänt | Kommentera här (1)

Idag har jag och P beskådat, en i våra ögon, mycket stor bedrift från Minis sida (det är säkert inget särskilt och nåt alla förmodligen kan vid tre månaders ålder). Familjens lilla vildbas har rullat över från mage till rygg (den är rygg till mage som är den riktigt stora utmaningen har jag förstått).
Mini avskyr verkligen sin nackträning och idag kom hon på det ultimata för att slippa undan - nämligen rulla över från mage till rygg, då rygg är ett mycket behagligare läge. Föräldrarna blev såklart sjukt stolta och vände runt bebin på mage återigen och jovisst, vips så var hon tillbaka på rygg. Vi testar en tredje gång - samma visa.
En ytterst litet steg för mänskligheten men ett sjukt stort steg för Nellys föräldrar :)


Bra matdag
2013-08-09 kl:23:41:32 Allmänt | Kommentera här (0)

Till lunch: Ceasarsallad med lillasyster.
Till middag: Grillat med trevliga vänner.
En helt fantastiskt bra matdag, både smak- och sällskapsmässigt.


Regn
2013-08-08 kl:22:49:28 Allmänt | Kommentera här (0)

En dag med dåligt väder. Jag och Nelly tillbringade den tillsammans med min mamma och min syster (och hennes barn). Nelly fick två nya bodies av din snälla mormor, jag fick god mat. En bra, regnig dag helt enkelt!


Nästan naken
2013-08-07 kl:15:40:45 Allmänt | Kommentera här (1)

Inte vet jag exakt hur många personer det är som varje dag åker på Hamngatan och därmed passerar Fotograf Helena Christerdotter's skyltfönster. Det jag vet är att det är många, väldigt många. Och där hänger jag så gott som naken, på en rätt enorm bild, till allmän beskådan.
En helt klart annorlunda upplevelse...


Fågel
2013-08-06 kl:20:06:34 Allmänt | Kommentera här (0)

Fatta paniken som uppstår när maken ropar från nedervåningen: "Skynda dig! Kom och kolla, vi har en fågel i vardagsrummet!"
Skynda mig? Kolla? En fågel?
"Men se till att få ut den då!"
"Ja jag ska men jag tänkte du kanske ville fota den först så du kan blogga, Facebook'a och Instagramma"
Oj så väl han känner mig maken. Jag menar, vem skulle INTE vilja dela med sig ett foto av en fågel i vardagsrummet på alla tänkbara sociala medier? Det är väl de viktiga sakerna i livet man delar med sig av, he he!


Tvättstuga
2013-08-05 kl:20:50:54 Allmänt | Kommentera här (0)

Imorgon får vi besök av ett stycke hantverkare som ska diskutera när och hur vår tvättstuga ska renoveras. Eller renoveras och renoveras, flyttas från ett minipyttelitet utrymme till ett större är den rätta benämningen. Jag är så sugen på att fixa, greja och renovera så det projekt är välkommet.
(På bilderna ser det inte ut att vara så stor storleksskillnad, men nuvarande tvättstuga är på ca 3 kvm och blivande på 8 kvm).


Vitrinskåp
2013-08-04 kl:23:01:57 Allmänt | Kommentera här (4)

Har funderat, trånat, tänkt, suktat och måttat i omgångar. Ska jag eller ska jag inte?
Nu är det nog med "velandet" och ett beslut är taget. Imorgon tänker jag minsann beställa detta vitrinskåp.


Snabb
2013-08-03 kl:22:48:56 Allmänt | Kommentera här (0)

Tyckte ända tills igår att jag hade en mycket enkel förlossning och att jag och min kropp gjorde en förvånansvärt snabb återhämtning. Tre dagar efter förlossningen var jag ute på en kort och långsam promenad men ändå en promenad.
Det här däremot, ja kära nån. Minst sagt en rekordsnabb återhämtning som får mina tre dagar och saktfärdiga promenad att likna ett ganska långdraget rehabprojekt...


Inreda
2013-08-02 kl:16:36:32 Allmänt | Kommentera här (1)

Jag är sjukt sugen på att sätta händerna i det som ska bli Nellys rum (jo hon är alldeles för liten för eget rum och nej hon kommer inte fatta om det är hennes/rosa/blått/fint/fult än på några år). Jag har en ganska klar bild i huvudet hur jag vill att det ska se ut (vad Mini tycker struntar jag i ett par år). och det kommer INTE gå i nån shabby chic-stil.
Nu är det bara så att någon skulle behöva tappa en kappsäck full med pengar över mig innan jag överhuvudtaget kan börja inreda.
Jag tycker det är grymt svårt att köpa inredningsattiraljer till andra och låter bli av den enkla anledningen att det jag tycker är snyggt kanske inte faller den man handlar till i smaken/passar i personens hem. Men, om nån vänlig själ nu mot förmodan känner ett obevekligt sug att handla alternativt har en kappsäck med allt för stort innehåll och vill ha en önskelista på saker jag vill ha till Nellys rum är det bara att hojta!


Naglar
2013-08-01 kl:18:25:48 Allmänt | Kommentera här (2)

Eftersom jag jobbar inom sjukvården är jag van att ha mina naglar kortklippta och omålade (det är emot Landstingets hygienpolicy att ha långa, målade naglar). Nu när jag är hemma kan jag faktiskt både låta naglarna växa och måla dom. Naglarna har verkligen växt och jag sitter nu och funderar på om jag kanske inte måste köpa mig ett nagellack. Filas och formas ska de i alla fall göras omgående!