Mål
2013-12-30 kl:22:31:08 Allmänt | Kommentera här (0)

Jag har fått en del frågor om jag har nåt mål med min löpning. För många kanske det är viktigt att ha ett mål med sin träning, för att få den gjord. Jag gillar att träna, har alltid gjort och löpning är liksom min grej. Jag blir trött, sur och irriterad om jag inte får röra på mig. Så jag har inte haft nåt mål, mer än det tråkiga "för att må bra". Men ju mer jag har tänkt på det där med ett lite mer "riktigt" mål (ett mål där man uppnår/klarar nåt) desto mer sugen på ett mål har jag blivit. Jag körde multisporttävlingen Utmaningen och Kristinehamn Adventure Race 2011 utan att egentligen träna specifikt för att delta i någon av tävlingarna (tränade bara min vanliga träning) och de tävlingarna var grymt roliga så det vill jag såklart göra igen. 
Sen är det det där med maraton. Det har alltid lockat att genomföra ett maraton innan jag dör. Tanken var att jag skulle springa Paris Maraton 2013 men något viktigare valde att göra entré i mitt liv. Men nu, när hon den där mycket viktigare saken är (såklart ännu viktigare) på utsidan magen och jag springer som innan så har de där maratontankarna åter börjat så ett litet frö i min hjärna. Ska jag eller ska jag inte? Jag har påbörjat programmet för att kunna genomföra det men ännu inte anmält mig.
Så nu vet ni...
Två av veckans tre löppass. Söndagen består av 15 km distanslöpning.

Tråkigt
2013-12-29 kl:22:06:52 Allmänt | Kommentera här (0)

Minimänniskan verkar lida av tristess i samband med betalning av räkningar.
Jag kan inte annat än hålla med henne...En egen dag
2013-12-28 kl:20:31:40 Allmänt | Kommentera här (1)

Som man kan notera i tidigare inlägg blev jag idag upphämtad kl 11. Skjutsades till stan och blev där bjuden på brunch. Proppmätt vallades jag i affärer både i stan och på Bergvik. Min syster är allt en helt fantastisk människa. En härlig dag med massa prat, skratt och mat. Som jag behövde det!
Nu har maken dragit på bio och jag tänker njuta av mörk choklad, tidningen Runners World och lugnet.

Present från lillasyster :)

Myyyyyys
2013-12-27 kl:21:00:38 Allmänt | Kommentera här (0)

Alltså det här sms'et kan va det bästa på väldigt länge!


Sprungit
2013-12-27 kl:20:47:40 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag har jag så äntligen provsprungit Babyjogger'n. Gissa om jag är nöjd?! Den rullar på så lätt och hon som låg i somnade efter 5 minuter. Måste ju vara toppbetyg (eller en vansinnigt trött bebi). Uppvärmning 3 km, koordinationslopp 100m x 6 st och nedjogg 2 km. Ett lätt pass som till och med maken ville hänga med på. På söndag står det 15 km på schemat, ska försöka tajma in det när det är sovtid för lillan så hon kan hänga med. Känns så gott att kunna springa när jag vill utan att invänta P's hemkomst eller barnvakt.Dyrt tidsfördriv
2013-12-26 kl:19:19:34 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag har vi varit "på stan". Ni vet tittat i affärer som tidsfördriv. Det var visst annandag jul idag och reastart. En helt perfekt dag för att strosa omkring på stan med barn i overall och åkpåse...
Det är ganska lätt att bli en smula trött när det är folk all over the place och efter att ha bett om ursäkt en sjunde gång för att någon numer saknar hälsena, ja då är det dags att fika. Hon som satt i vagnen var utomordentligt road av alla fantastiskt fina lampor som någon haft vänligheten att hänga upp lite var stans och överallt. Misstänker en lättare nackspärr på familjens minsta.
Handlat blev det såklart också. En bilbarnstol till hon med förkärlek till lampor samt träningskläder till mamman.Babyjogger
2013-12-25 kl:18:36:23 Allmänt | Kommentera här (0)

Kan hända jag har en otroligt snäll make. Nu hoppas vi bebin gillar löpträning lika mycket som mamman gör :)God Jul!
2013-12-24 kl:09:00:00 Allmänt | Kommentera här (0)

Foto: Helena Christerdotter

Julklappstjyven
2013-12-23 kl:20:49:06 Allmänt | Kommentera här (1)

Mini har en väldigt snäll pappa. Imorse tjyvöppnades det nämligen en julklapp. Den lite mer stränga mamman säger att detta INTE får fortgå när barnet börjar förstå vad som försiggår...


Julbestyr
2013-12-22 kl:16:46:24 Allmänt | Kommentera här (0)

Julbestyren är över. Ja, de har ju inte varit så många för den delen så det har inte varit något större besvär. 
Igår hade vi en riktigt trevlig dag med julfika i Böj med mina gamla barndomsvänner och respektive och julfika nr 2 här hemma med fler vänner. Härligt att ha lyxen att kunna omge sig med så mycket mysigt folk.
Idag har de sista julklapparna inhandlats. P har gått på julledigt. Julskinkan är griljerad och rocky road'en är "bakad".
Att jag har en hemtenta hängande över mig glömmer vi ett par dagar till. Nu tänker jag njuta av min första hellediga jul sedan jag tog studenten för en sisådär 14 år sedan...
 
Ge mig snö så den rätta julkänslan 
kan infinna sig. Tack!

Griljerat
2013-12-20 kl:21:51:07 Allmänt | Kommentera här (0)

Mini har ikväll varit skinkvakt och skyddat julskinkan med sitt liv, eller ja, kanske snarare med sitt pussel...


Filmtajm
2013-12-19 kl:23:03:22 Allmänt | Kommentera här (0)

Har precis sett filmen White House Down. 
Rekommenderas!

Trille jogger
2013-12-18 kl:21:56:06 Allmänt | Kommentera här (1)

Funderar på att önska mig en "spring"-vagn i julklapp. Jag löptränar tre dagar i veckan och det vore ju faktiskt himla smidigt att kunna göra det på dagtid (och inte behöva vänta på att P ska komma hem). Och så slipper jag att tre dagar i veckan promenera 1 timme på förmiddagen, 1 timme på eftermiddagen OCH ett löppass på det. Tre dagar i veckan blir det lite väl mycket nött på de där löparskorna och jeansen sitter liksom inte längre där de ska (Mini sover bäst när vagnen rullar därav det jäkla promenerandet).
Har dock ingen erfarenhet av löparvagnar men det är väl bara åka runt och testa.Juleljus
2013-12-17 kl:22:40:49 Allmänt | Kommentera här (0)

Klätt granen. Ljuskontroll INNAN fastnypning i grenarna godkänd (man lär av sina tidigare misstag). Döm då om min förvåning när granen ändå står där och blinkar som ett större diskotek. Hur är det möjligt liksom?
Till råga på allt blev det lilla barnet livrädd för granen och verkade fundera på varför det där stora, gröna åbäket flyttat in brevid hennes lekplats. Hur är DET möjligt kan man ju undra (att bli rädd för en gran alltså).
Jaha, å nu då? Nya ljus och förmodligen julgransskakning något tidigare än planerat...

Tomtenissa
2013-12-16 kl:20:03:54 Allmänt | Kommentera här (1)

Laddade ur min kamera och hittade en liten tomtenissa.
  

Julkort
2013-12-14 kl:23:51:03 Allmänt | Kommentera här (0)

Som jag tidigare nämt kommer vi i år skicka julkort. Inte till särskilt många men till släkten. Ni andra får förmodligen nöja er med nån elektronisk variant ute i cybervärlden.
Sött som socker är i alla fall det som i vissa brevlådor dimper ner!
Foto och tillverkning står Helena Christerdotter för.

Pussar
2013-12-13 kl:23:24:44 Allmänt | Kommentera här (0)

Alltså, hon är bara för go nu vår lilla Minimänniska. Det händer så vansinnigt mycket hela tiden och visst kan man känna sig trött och sliten vissa dagar. Men idag frågade jag: "Kan mamma få en puss?"
Och döm om min förvåning när lillfisen lutar sig fram och pussar mig. Ren lyckträff tänker jag och testar igen och ytterligare en gång får jag en blöt puss mitt på munnen. Och igen och igen och igen.
Underbara unge!Energi
2013-12-11 kl:23:13:16 Allmänt | Kommentera här (0)

Dagen idag har varit en sån där härlig tanka-energi-dag. Ett trevligt telefonsamtal med lillasyster på morgonen. En promenad, en lunch, en fika och ytterligare en promenad med en fin vän och hennes son. Och så en bra föreläsning på universitetet som strössel på glassen.
Känner mig laddad inför morgondagens lussefirande med rytmikgruppen för de boende på G-gården.Spinning
2013-12-10 kl:20:58:39 Allmänt | Kommentera här (1)

Under tiden jag har gravid fortsatte jag träna en hel del. Jag mådde så otroligt bra av att fortfarande kunna röra på mig i den mån jag ville. Jag fick dock sluta med löpträningen i v. 21 och spinning i v. 30 pga av att det tryckte på så nedåt (körde pass och styrketräning istället). Löpningen återupptog jag 8 veckor efter förlossningen. Idag var det dags att återigen hoppa upp på spinningcykeln. Tillsammans med finfint sällskap i form av lillasyster spinnade vi för glatta livet. Passet var roligt och såklart jobbigt! 

Löpning
2013-12-08 kl:21:59:21 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag har det snöat. Det har inte bara snöat utan liksom vräkt ner - på båda längden och bredden. Samtidigt har det blåst. I just detta väder tyckte jag minsann att det inte fanns några ursäkter för att skippa det planerade löppasset. Så här i efterhand kan jag säga att varenda tänkbar ursäkt  hade varit giltig för att inte springa idag. Det blev en mil i varierad terräng och i helt valfri stil. En mil som gjorde mig långt ifrån fart- men väldigt nära, snö-blind.Candy Crush Saga
2013-12-07 kl:22:06:46 Allmänt | Kommentera här (0)

Minis pappa har vi knappt sett till idag. Han har varit snäll och hjälpt till med en köksrenovering och nu är han ute på partaj. Tråkigt kan tyckas men med tanke på att mannen är beroende av Candy Crush Saga så kvittar det liksom. Han hör ändå inte vad jag säger...

Ramar
2013-12-07 kl:20:31:40 Allmänt | Kommentera här (0)

Lyckades till slut hitta ramar till mina Hagendornhagen-tavlor. Nu ska de bara upp på väggen...Julfest
2013-12-06 kl:23:23:57 Allmänt | Kommentera här (0)

Jag har varit på julfest med jobbet och säger nu godnatt!

Nattsuddare
2013-12-05 kl:22:01:17 Allmänt | Kommentera här (0)

Inatt valde Minimänniskan att hålla nattöppet. En gång i timmen skulle det stoppas i napp och vyssjas. Vid 04:20 gallskrek den lilla (i sömnen) och jag var till och med tvungen att lyfta upp henne, gunga henne och parkera henne mellan föräldrarna - där hon inte sovit på typ 4 månader. Och med tanke på att hon sedan 10 veckors ålder sovit hela nätter var detta en minst sagt annorlunda upplevelse. Desvärre har jag en känsla av att hon nu är inne i nån period och att nattsudderiet därför kommer fortsätta...
Ja ja, har man haft det så bra som jag har så är det väl min tur nu - trött.nu

Julfest
2013-12-03 kl:20:41:59 Allmänt | Kommentera här (0)

På fredag ska jag på julfest med jobbet. Informerade min man om att det inte kommer lagas någon mat i hemmet den dagen. Först tyckte jag mig skymta en glimt av oro i hans ena ögonvrå. Den var dock inte långvarig då maken kom på att han fått något trevligt på posten. En jublande glad P verkade tycka min bortavaro var alldeles fantastiskt passande (jag avskyr verkligen Max)
Jag hoppas bara Mini matas med gröt och inte hamburgare på fredag..,


Hagendornhagen
2013-12-02 kl:23:02:51 Allmänt | Kommentera här (1)

Alltså, jag har ett litet problem. Har köpt två sjukt snygga Hagendornhagen-tavlor som ska pryda vår hall. Problemet är att det inte finns några ramar som passar, alltså måttmässigt sett. Det är tydligen ett vanligt europeiskt mått men ovanligt i svenska ramar. Att måttbeställa ramar visade sig vara snordyrt. 
Det återstår att se om tavlorna kommer upp på väggen då...

Lycka
2013-12-01 kl:22:47:45 Allmänt | Kommentera här (0)

Idag har pappan i familjen haft hjälp av min systers sambo i hallrenoveringen. Medan grabbarna grejade drog jag och Mini hem till min syster. Hon hade bara det ena barnet hemma, det andra befann sig hos min mamma.
När vi skulle fika plockade syster fram IKEAs superfantastiska vita plaststol till Mini. Enda kruxet var att hon absolut inte fick sitta i den för sin ytterst bestämda kusin. Nä minsann, den skulle allt han sitta i. Så, T tryckte sig ner i Antiloop'en medan Mini fick låna hans fina blåa STOKKE-stol. Båda två mycket nöjda, Mini så till den grad att trumpinnebenen höll på att sprattla av när hon insåg att man kunde SE benen när man rörde på dem...Lycka!